به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، جاسم جادری در مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری خلیج فارس، با بیان اینکه خلیج فارس نه تنها به یک نام و یک دریا، بلکه به تاریخ و تمدنی دیرین و درخشان اشاره دارد.
وی ادامه داد: مردمی دریادل و دریانورد و سخت کوش و نجیب به عنوان ساکنین سواحل طولانی خلیج فارس همواره شاهد حوادث بزرگی در طول تاریخ بوده اند.
جادری با بیان اینکه خلیج فارس سرزمین صیادان و ملوانانی بوده که همواره بلندنظر، گشاده دست و گشاده طبع بوده اند، افزود: ساکنین خلیج فارس سفیران فرهنگی و عامل ترویج فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی بوده اند.
وی با اشاره به اینکه روز ملی خلیج فارس، روزی مهم و نامی ماندگار در تاریخ ایران است، بیان کرد: در طول این مدت، شاهد رشادت های فراوانی برای دفاع از نام خلیج فارس بوده ایم و این نام تا ابد جاودان و ماندگار خواهد ماند.
نماینده عالی دولت در استان هرمزگان در ادامه خواستار مستندسازی و انجام پژوهش های متعدد برای آگاهی بخشی به نسل های آینده در رابطه با تاریخ و هویت خلیج فارس شد و گفت: حرکت های فرهنگی و هنری مرتبط با خلیج فارس باید در طول سال استمرار یابد.
وی عنوان کرد: 10 اردیبهشت، بهترین فرصت برای پاسداری از هویت و تاریخ و اصالت نام خلیج فارس است و برنامه های نکوداشت این روز باید در سطح ملی و بین المللی منعکس شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان گفت: با نگاه خاص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این سرزمین، دبیرخانه دائمی جشنواره خلیج فارس در هرمزگان استقرار یافت و موجب شده تا برنامه های مناسبی با محوریت خلیج فارس شکل گیرد و در طول سال نیز به طور مستمر فعالیت این دبیرخانه تداوم خواهد یافت.
علیرضا درویش نژاد با قدردانی از تمامی تلاش های صورت گرفته برای برگزاری این جشنواره، عنوان کرد: امروز نیازمند توجه به اندیشه و مبانی فکری، عقلانی و هنری هستیم و دفاع از نام خلیج فارس نیز باید در این راستا صورت گیرد.
وی افزود: در میان مردم ایران اسلامی جدای از گرایش ها و افکار مختلف، خلیج فارس جایگاه ویژه ای دارد و باید برای اثبات این موضوع در افکار و اندیشه های بین المللی تلاش کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان افزود: خوشبختانه با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دبیرخانه دائمی جشنواره بین المللی فرهنگی هنری خلیج فارس در هرمزگان شکل گرفت که کار خود را برای استمرار فعالیت های فرهنگی هنری خلیج فارس آغاز کرده است.
درویش نژاد خاطرنشان کرد: با نگاه خاص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این سرزمین، دبیرخانه دائمی جشنواره خلیج فارس در هرمزگان استقرار یافت و موجب شده تا برنامه های مناسبی با محوریت خلیج فارس شکل گیرد و در طول سال نیز به طور مستمر فعالیت این دبیرخانه تداوم خواهد یافت.
وی با تاکید بر لزوم جلب توجه افکار عمومی در سطح بین المللی برای حفظ حقانیت نام خلیج فارس، اظهار داشت: مشارکت مردم به دلیل نگاهی که به سرزمین و هویت ملی خود دارند، در این زمینه بسیار ارزشمند خواهد بود و در این دوره از برنامه های روز ملی خلیج فارس در هرمزگان حضور و همراهی مردم را در برنامه ها به صورت جدی شاهد بودیم که نمونه ای از همدلی و همزبانی مردم با دولت بوده است.
گفتنی، رونمایی از سوئیت سمفونی خلیج فارس اثر شهرزاد روحانی، فرش دستباف نقشه خلیج فارس، تازه های کتاب مرتبط با موضوع خلیج فارس، تجلیل از پژوهشگران، محققین و فعالان حوزه خلیج فارس، اجرای سرود توسط کانون ناشنوایان از برنامه های این مراسم بود.
پایان پیام/
نظر شما