خدمات و توسعه شبکه پهن‌باند قم

خبرگزاری شبستان: مراسم بهره‌برداری از خدمات و توسعه شبکه پهن باند استان قم با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سالن همایش دارالحدیث برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، مراسم بهره‌برداری از خدمات و توسعه شبکه پهن باند استان قم امروز (10 اردیبهشت) با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سالن همایش دارالحدیث برگزار شد.

 

قم ظرفیت ایجاد شهر IT را دارد

 

در ابتدای همایش، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدصادق صالحی‌منش استاندار قم عنوان کرد: استان قم دارای ظرفیت‌های بالقوه بسیاری است، از جمله قم ظرفیت ایجاد شهر IT را دارد.

 

استاندار قم بیان داشت: امروز جامعه دینی و فرهنگی در شهر قم حاکم است و طلبه‌های بسیاری از کشورهای مختلف در شهر قم مشغول به تحصیل هستند که امید است زیرساخت‌های فناوری IT در قم گسترش یابد.

 

تلاش در ایجاد شبکه ملی اطلاعات/ بخش‌های دولتی به تنهایی نمی‌توانند معجزه‌ای در کشور ایجاد کنند

 

در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که تأثیر عصر فناوری اطلاعات در زندگی فردی و اجتماعی مردم بیشتر از دوره‌های گذشته بوده است، تصریح کرد: امروز، مردم و مسئولین کشور باید بهترین استفاده را از فناوری اطلاعات داشته باشند تا بتوانند به پیشرفت مطلوبی برسند.

 

لاریجانی با اشاره به توجه و تأکید مقام معظم رهبری (مدظله) بر اهمیت فضای مجازی گفت: مجلس، دولت و دستگاه‌های مختلف باید به مسأله جهش در حوزه فناوری اطلاعات توجه داشته باشند.

 

وی با بیان این که تحول ارتباطات در دنیا یک تحول استراتژیک است، یادآور شد: دولت الکترونیک در کشور تحقق پیدا نکرده است، اما ما باید در ایجاد شبکه ملی اطلاعات که مقام معظم رهبری (مدظله) بر آن تأکید داشتند، تلاش کنیم.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: هدف استکبار، تغییر سبک زندگی مردم ایران با استفاده از جنگ نرم و فناوری اطلاعات روز است، همچنین اخیرا دولت عراق به همراه مردم عراق در مبارزه با گروه‌های تروریستی از جمله داعش به موفقیت‌هایی دست یافته است، اما آمریکا می‌خواهد در این زمینه اختلاف ایجاد کند.

 

لاریجانی با بیان این که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، بودجه‌ای بالغ بر 200 میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌ها در قم اختصاص داده است، عنوان کرد: بخش‌های دولتی به تنهایی نمی‌توانند معجزه‌ای در کشور ایجاد کنند، بنابراین باید از بخش‌های خصوصی نیز در زمینه‌های مختلف استفاده کنیم.

 

محتواهای فاخر فرهنگی خود را با استفاده از فضای مجازی به دنیا انتقال دهیم

 

محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه گفت: گسترش فناوری اطلاعات باید در جهت ترویج فرهنگ دینی و ایرانی باشد و ما امیدوارم با حمایت تولیدکنندگان محتوا و بخش خصوصی به هدف‌گذاری‌های خود در کل کشور برسیم.

 

وی با اشاره به این که امروز قدرت نرم مولفه قدرت است، بیان کرد: مکتب شیعی، اعتقادات اسلامی و فرهنگ غنی، قدرت ایران اسلامی است و ما می‌توانیم با استفاده از فضای مجازی، محتواهای فاخر فرهنگی خود را به کشورهای دیگر دنیا انتقال دهیم.

 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: شبکه ارتباطی در سراسر کشور به گونه ای طراحی شده است که مردم بتوانند با سرعت بالا، 80 درصد نیازمندی‌های خود را از فضای مجازی داخل کشور تامین کنند.

 

واعظی اظهار داشت: وزارت ارتباطات و فناوری اطاعات در سال گذشته 90 میلیارد تومان به شرکت‌های دانش‌بنیان اختصاص داد، همچنین در سال جاری، مجلس شورای اسلامی 120 میلیارد تومان برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و تولید محتویات لازم در نظر گرفته است.

 

وی خاطرنشان کرد: تولید محتوا در قم بسیار زیاد است و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ایجاد شهرک IT در قم آمادگی لازم را دارد.

 

فعالیت گسترده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت یازدهم

 

در پایان محمود خسروی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این که ارتباطات بر عرصه‌های مختلف زندگی تأثیرگذار است، گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت یازدهم توانست در ظرفیت شبکه انتقال کشور، 500 هزار E1 را به 4 میلیون E1 افزایش دهد که رشد 800 درصدی داشته است.

 

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: در زمینه شبکه دیتا که زیرساخت اصلی شبکه ملی اطلاعات است، حجم شبکه دیتا از 700 گیگابایت به 4/2 ترابایت افزایش یافته است، همچنین پهن باند بین الملل از 70 گیگابایت به 180 گیگابایت رسیده است.

 

خسروی در پایان اظهار داشت: در استان قم، ظرفیت شبکه انتقال بیش از 4 برابر افزایش پیدا کرده است و اکنون هزار و 88 کیلومتر فیبر نوری در استان قم وجود دارد.

 

پایان پیام/

 

 

 

 

 

 

کد خبر 455039

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha