به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، روح الله مومن نسب کارشناس فضای مجازی عصر امروز (9 اردیبهشت) در گفتمان آزاداندیشی شبکههای اجتماعی در فضای مجازی اینترنتی- هوشمند که با مشارکت سازمان تبلیغات اسلامی استان قم و بسیج رسانه برگزار شده بود، عنوان کرد: امروز فضای مجازی فضایی است که با همه زندگی ما سرو کار دارد و اگر روزی گوشیهای تلفن، همراه ما بودند، امروز ما همراه گوشیهای تلفن هستیم.
امام خمینی (ره) انقلاب اسلامی را توسط شبکه اجتماعی به راه انداختند
کارشناس فضای مجازی اظهار داشت: روش ورود شبکههای اجتماعی در کشور ما یک روش خاص و مبتنی بر نیازسنجی است، یعنی ابتدا بررسی میکنند که ما به چه چیزی نیاز داریم.
مومن نسب با بیان این که مردم ایران به اجتماعی زندگی کردن معتقد هستند، گفت: امام خمینی (ره)، انقلاب اسلامی را توسط شبکه اجتماعی به راه انداختند، یعنی مساجد و مدارس را شبکه کردند و انقلاب را به وجود آوردند، همچنین ما 8 سال دفاع مقدس را با شبکه اجتماعی به پیروزی رساندیم.
وی با اشاره به این که اجتماع نقطه قوت ما محسوب میشود، افزود: نیازسنجی، طراحی سرویس، وابستگی، دلبستگی، معیارسازی، نیازسازی و کنترل نیاز به ترتیب مراحلی است که دشمن به واسطه آن، برنامههای مورد نظر خود از جمله نرم افزارهای شبکههای اجتماعی را به یک کشور وارد میکند.
شبکههای اجتماعی، انسان را از نزدیکان دور و به غریبهها نزدیک میکند
کارشناس حوزه رسانه تصریح کرد: شبکههای اجتماعی، افکار انسانها را تسخیر میکند، رفتار انسانها را تغییر میدهد، همچنین بسیاری از اطلاعات موجود در شبکههای اجتماعی در حافظه کوتاهمدت قرار میگیرد به گونهای که اگر از ما بخواهند نمیتوانیم آنها را بازگو کنیم.
مومن نسب با بیان این که شبکههای اجتماعی، انسانها را مدیریت میکند، تأکید کرد: شبکههای اجتماعی، انسان را از نزدیکان دور و به غریبهها نزدیک میکند، همچنین شبکههای اجتماعی ذهن انسان، طبع انسان و حتی طبع غذا خوردن انسانها را تغییر میدهد.
ما با تکنولوژی و فناوری مشکلی نداریم/ ما فقط مصرفکننده هستیم
وی با تأکید بر این موضوع که ما با تکنولوژی و فناوری مشکلی نداریم، عنوان کرد: فناوری حاصل مغزهای کوچک کنار هم است، به عنوان مثال فناوری هسته ای ممکن است یک بمب، دارو و یا برق تولید کند که هر کدام با دیگری متفاوت است.
کارشناس فضای مجازی ادامه داد: گوشیهای همراه و رایانهها محصول فناوری هستند و ما تا زمانی که از محصولات فناوری استفاده کنیم، عقب افتاده ایم، بنابراین ما باید فناوری را یاد بگیریم.
مومن نسب تصریح کرد: همه کشورها از جمله ژاپن، کره جنوبی، چین، فرانسه و ... برای کشورهای خود شبکههای اجتماعی ایجاد کردند در حالی که ما فقط مصرف کننده هستیم و از شبکههای اجتماعی آنها استفاده میکنیم.
کاپیتولاسیون در فضای مجازی وجود دارد/ شورای عالی فضای مجازی فعال شود
وی با بیان این که کاپیتولاسیون در فضای مجازی وجود دارد، یادآور شد: انقلاب به معنای تحول بنیادی است، در حالی که ما در فضای مجازی وابسته ایم.
کارشناس حوزه رسانه تصریح کرد: مقام معظم رهبری (مد ظله) در تاریخ 17 اسفند 90 شورای عالی فضای مجازی را تشکیل دادند و تأکید داشتند که اهمیت فضای مجازی به اندازه اهمیت انقلاب اسلامی است.
مومن نسب ادامه داد: شورای عالی فضای مجازی متشکل از رئیس جمهور، رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس قوه قضائیه، صدا و سیما، وزیر ارتباطات، وزیر اطلاعات، سازمان تبلیغات اسلامی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ... است و دارای 40 دستور است ولی متأسفانه هیچ یک از این دستورات تا کنون اجرا نشده است.
شبکههای اجتماعی، شبکههای اجتماعی نیستند
وی بیان داشت: بنا به فرموده مقام معظم رهبری (مد ظله)، جنگ نرم به معنای ایجاد تردید در ذهن هاست به گونه ای که فضای مجازی باعث شده است مردم نسبت به مسئولین تردید پیدا کنند، به همین دلیل رهبر انقلاب اسلامی امسال را به عنوان سال همدلی و همزبانی دولت و ملت نامگذاری کردند.
کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: ما در فضای مجازی برنامههایی را که به عنوان شبکههای اجتماعی میشناسیم، شبکههای اجتماعی نیستند، بلکه اینها رسانه و بخشی از پازل رسانههای غرب محسوب میشوند.
مومن نسب اظهار داشت: در شبکههای اجتماعی ممکن است میلیونها نفر یک پیام را درج کنند ولی اصلا دیده نشود، در حالی که دهها نفر یک پیام را منتشر کنند و میلیونها نفر آن را تماشا کنند که به خاطر این است که رسانه به یک خبر ممکن است ضریب بدهد.
وی افزود: ظاهر امر در شبکههای اجتماعی این است که شما خبری را تولید میکنید در حالی که شما انتشار دهنده نیستید.
کارشناس حوزه رسانه با بیان این که گوشیهای همراه هوشمند هستند، گفت: 90 درصد گوشیهای همراه به وسیله گونی وارد کشور میشود و پیوست فرهنگی این گوشیهای همراه هوشمند، نرم افزارهای شبکههای اجتماعی است، یعنی دشمن فرهنگ خود را به اسم پیوست فرهنگی به ما تحویل میدهد و ما نیز استفاده میکنیم.
مشکلات فرهنگی جامعه را با حساس کردن مردم میتوان حل کرد
مومن نسب با بیان این که مشکلات فرهنگی جامعه را با حساس کردن مردم میتوان حل کرد، یادآور شد: آمار نشان میدهد که در سال 93 مصرف اینترنت به وسیله گوشیهای همراه 2 هزار برابر بیشتر از سال 92 بوده است، همچنین 89 درصد استفاده از شبکههای اجتماعی، غیراخلاقی بوده است.
وی اضافه کرد: در ایران 12 میلیون و 800 هزار نفر از کاربران اینترنت زیر 18 سال هستند که یک فاجعه بزرگ است، در کشورهای مختلف امکانات استفاده از اینترنت برای نوجوانان و افراد میانسال متفاوت است در حالی که در ایران هیچ محدودیتی برای کودکان در استفاده از اینترنت نداریم.
کارشناس فضای مجازی تأکید کرد: همه کشورهای جهان بر روی پورتهای اینترنتی خود محدودیت دارند در حالی که ایران تنها کشوری است که پورت آن نامحدود است.
شبکههای اجتماعی محصول تفکر سرمایهداری غرب است
مومن نسب با بیان این که شبکههای اجتماعی محصول تفکر سرمایه داری غرب است، گفت: تفکر سرمایه داری غرب براین اساس است که اگر کشتن انسانها در منطقه ای توجیه اقتصادی داشته باشد، اشکالی ندارد.
وی بیان کرد: کمتر از 12 درصد مردم آمریکا از گوشیهای هوشمند استفاده میکنند، کمتر از 9 درصد مردم آمریکا عضو شبکههای اجتماعی هستند، در حالی که بیش از 14 درصد مردم ایران عضو شبکههای اجتماعی هستند و این در حالی است که جمعیت آمریکا پنج برابر جمعیت مردم ایران است.
کارشناس حوزه رسانه یادآور شد: رئیس جمهور آمریکا در سخنانی اظهار داشت: «مسأله هسته ایران مانند اینترنت نیست که کلیدش در دستان من باشد»، چون مسأله هستهای ساخته مردم ایران و یک فناوری است.
مومن نسب تصریح کرد: حضور در اجتماع و فعالیت کار بسیار ارزشی محسوب میشود، اما نه این که توهم فعالیت داشته باشیم، ما بزرگ ترین کاری که میتوانیم انجام دهیم این است که از شبکههای اجتماعی ایرانی مانند کلوب، آپارات، لنزور و افسران استفاده کنیم.
رسانهها باید خلأ مسئولین فرهنگی را پر کنند/مردم از دشمن ناامید شوند
وی با بیان این که رسانهها باید خلأ مسئولین فرهنگی را پر کنند، افزود: همچنین مردم ایران میتوانند از موتورهای جستجوگر ایرانی مانند یوز، پارسی جو و ... استفاده کنند.
کارشناس فضای مجازی با بیان این که دشمن میخواهد ما را به محصولات خود وابسته کند، تأکید کرد: اصحاب رسانه باید از دشمن ناامید شوند و مردم را از دشمن ناامید کنند، هر چه مردم از دشمن ناامید شوند، به خود امیدوارتر میشوند و آن گاه کشور پیشرفت میکند.
مومن نسب در پایان گفت: شبکه ملی اطلاعات که به مدت پنج سال است راکد مانده است باید در ایران راه اندازی شود، برای این که کشور ما پیشرفت کند، راهی نیست جز این که اینترنت ملی خود را راه اندازی کنیم.
پایان پیام/
نظر شما