حسین عباس نژاد کارسیدانی، مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از افتتاح تالار مطالعه الکترونیک گیلان خبر داد و گفت: تالار مطالعه الکترونیک این سازمان قرار است در آینده نزدیک با همکاری ویژه شورای اسلامی رشت به مرحله افتتاح برسد .
وی با بیان اینکه با مساعدت ریاست کمسیون بودجه شورا و مدیر مالی شهرداری رشت، مبلغ 200 میلیون تومان برای تکمیل این پروژه در بودجه سال 1394 شهرداری رشت از محل بودجه فرهنگی اختصاص یافت، افزود: افتتاح تالار مطالعه الکترونیک سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان گامی بزرگ برای حل مشکل دسترسی به منابع مکتوب کمیابی است که می توانند یاریگر پژوهشگران استان برای بالندگی استان گیلان باشد.
عباس نژاد کارسیدانی اظهار کرد: دسترسی به حجم بالایی نسخه از اسناد کتابخانه های معتبر کشور از جمله کتابخانه ملی و کتابخانه های آستان قدس رضوی از جمله مزایای این مرکز خواهد بود.
راه اندازی اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان
وی این تالار را یکی از مهمترین پروژه های فرهنگی و علمی و پژوهشی استان برشمرد و همچنین از راه اندازی اندیشگاه این سازمان در سال جاری خبر داد و گفت: اندیشیدن به عنوان گام آغازین برای نیل به رشد علم و فرهنگ و دستیابی به آرمانهای بشری همواره مهم و مورد توجه بوده است.
عباس نژاد کارسیدانی تصریح کرد: با توجه به منویات رهبر فرزانه انقلاب مبنی بر راه اندازی کرسی های آزاد اندیشی، برپایی این جلسات و دستیابی به اهداف مورد نظر وظیفه تمامی سازمانها و مراکز علمی و فرهنگی است راه اندازی این اندیشگاه می تواند موثر باشد.
وی ادامه داد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز با توجه به وظیفه ذاتی خود و همچنین مطابق با اساسنامه سازمان که یک مجموعه علمی و آموزشی و پژوهشی است برگزاری کرسی های آزاد اندیشی را در قالب کارگاه های آموزشی و پژوهشی با عنوان «اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی» در دستور کار قرار داد و در سال 93 نیز بالغ بر 60 جلسه از این سری جلسات پیرامون مضامین و موضوعات گوناگون برگزار کرده است.
عباس نژاد کارسیدانی اضافه کرد: در سال 94 نیز پیرو دستور ریاست عالی سازمان، برگزاری این کرسی های آزاد اندیشی در دستور کار مراکز استانی قرار گرفته است و در استان گیلان نیز با توجه به غنای علمی و فرهنگی و ادبی استان و حضور اساتید و مفاخر بسیار زیاد و چهره های ماندگار، با مدد از محضر این بزرگواران در تلاشیم تا در کوتاهترین زمان ممکن در راستای راه اندازی اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان، اقدام کنیم.
وی خاطر نشان کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان در کنار مسئولیت های حاکمیتی که در بخش تعیین تکلیف اسناد دولتی بر عهده دارد تمامی تلاش خود را برای فراهم کردن فضایی برای گرد آوری اندیشمندان استان و بستر سازی برای مباحثه های علمی و پژوهشی در راستای احیاء آداب و سنتهای از یاد رفته پیشینیان و همچنین اشاعه فرهنگ و ادب گیلان فرهنگ پرور بکار ببندد.
عباس نژاد کارسیدانی ابراز امیدواری کرد: استقبال پژوهشگران و مفاخر استان و تبادل دانش در جلسات آزاد اندیشی اندیشکده سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان موجب تسریع در خلق راههای گوناگون برای دستیابی به این مهم باشد.
آغاز مرحله عملیاتی احیاء بایگانی راکد آموزش و پرورش استان گیلان
مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان در ادامه از آغاز مرحله عملیاتی احیاء بایگانی راکد آموزش و پرورش استان گیلان خبر داد و گفت: در اولین مرحله از کار ارزشیابی بایگانی راکد سازمانها و ادارات دولتی استان گیلان با توجه به سیر مراحل اداری انجام شده بر آن شدیم تا با توجه به اهمیت بالای بایگانی آموزش و پرورش استان گیلان، احیا بایگانی این سازمان را با قید فوریت نسبت به سایر سازمانها در دستور کار قرار دهیم.
عباس نژاد کارسیدانی به ارزشیابی اسناد از بایگانی اداره کل آموزش و پرورش گیلان که هم اکنون آغاز شده اشاره و اذعان کرد: پس از آن به بایگانی تمامی نواحی این سازمان در سراسر استان مراجعه خواهیم کرد و امیدواریم که علاوه بر خارج کردن اسناد فاقد ارزش نگهداری از این بایگانی ها و تخلیه فضای اداری به اسناد ارزشمندی از قبیل پرونده های تحصیلی مفاخر علمی و فرهنگی و هنری گیلان، شهدا انقلاب و دفاع مقدس و مدال آوران و افتخار آفرینان ورزشی استان دست یافته و آنها را برای ثبت در حافظه ملی گیلان و نگهداری با شیوه های اصولی حفاظت اسناد به گنجینه سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان منتقل کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه درسال 93 سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان موفق به امحاء 200هزار کیلو گرم اوراق زائد سازمانهای دولتی به تعداد تقریبی 68 میلیون برگ از 15 سازمان استان شد، گفت: در همین راستا قریب به 2000 متر مربع از فضای اشغال شده توسط این اسناد به فضای اداری سازمانها بازگشت داده شد.
عباس نژاد کارسیدانی تصریح کرد: از این حجم ارزشیابی قریب به 142هزار برگ سند دارای ارزش حفاظت و نگهداری نیز به سازمان انتقال یافت و هم اکنون پس ازسیر مراحل پیش آرشیوی و فهرست نویسی در مرحله ضد عفونی شدن و حفاظت دائم در گنجینه آرشیو ملی گیلان است .
وی همچنین اظهارکرد: در سال جاری با توجه به حجم بالای در خواست های ادارات دولتی استان مبنی بر احیاء بایگانی هایشان بر آنیم تا برنامه ریزی مدون و با همکاری بیش از پیش همکاران واحد ارزشیابی، حجم احیاء بایگانی ها را به دوبرابر سال 93 در استان برسانیم .
پایان پیام/
نظر شما