سیره حکومت علوی، زندگی همتراز حکام با عموم اجتماع است

خبرگزاری شبستان: آیت الله استادی گفت: بر اساس آنچه از سیر حکومت علوی می آموزیم، زندگی حاکمان و مسئولان اجتماع باید همتراز و حتی پایین تر از مردم عادی باشد.

به گزارش ستاد خبری همایش بین المللی حکومت علوی نگاهی پس از ۱۴ قرن، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم امروز در مراسم افتتاحیه همایش بین المللی حکومت علوی نگاهی پس از 14 قرن که در دانشگاه مفید قم برگزار شد در سخنانی با موضوع سهم حکام از بین المال اظهار داشت: امام امیرالمومنین علی(ع) در سخنانی تاکید داشته اند که بیت المال اموال شخصی نبوده و برای همه مسلمانان است.

او افزود: ایشان در بیانات خود حتی تاکید کرده اند که حکام و مدیران حکومتی باید در مصرف کاغذ و مرکب هم صرفه جویی کنند و به اموال مسلمانان آسیب نرسانند.

آیت الله استادی با بیان اینکه به فرموده امام علی(ع) نباید به شخصی بیش از حق او داده شود گفت: ایشان در مورد خیانت در بیت المال نیز هشدارهای فراوانی به حکام و والیان می دادند و می فرمودند اگر چنین موردی سر بزند به شدت برخورد خواهم کرد و در سخنان ایشان کم و زیاد خیانت در بیت المال مطرح نبوده بلکه اصل موضوع اهمیت داشته است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عنوان داشت: کارمندان حکومتی و دولتی نیز بر اساس قراردادهایی که اضرار به اموال مسلمانان نباشد حقوق دریافت می کنند البته برخی اوقات مشاهده می شود برخی افراد نیم ساعت کار و حقوق هشت ساعت را دریافت می کنند.

او با اشاره به مناصب بالاتر از کارمندی دولت و حکومت خاطرنشان کرد: به عنوان مثال نمایندگان مجلس، اعضای خبرگان و ... را می توان نام برد و سخن از این است که حضرت علی(ع) برای چنین افرادی حقوقی تعیین کرده اند یا خیر و با مطالعه در تاریخ در می یابیم ایشان برای والیان خود چنین کاری انجام نمی دادند و هر چه هست مربوط به خلفای عباسی و بعد از آن است.

آیت الله استادی تاکید کرد: اگر مردم ببینند زندگی حکام مانند خود آنهاست علاقمند می شوند و اعتماد پیدا می کنند ولی اگر تفاوتی وجود داشته باشد مشکلاتی به وجود می آید؛ در طول تاریخ عالمانی در دل مردم جا باز کرده اند که زندگی ساده ای داشته اند ولی آنها که در عین بزرگ بودن و محترم بودن، زندگی پر زرق و برقی را در پیش گرفته اند به یقین حرف شان در میان مردم نفوذ نداشته است.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه اموال در اختیار حکام باید به نیازمندان داده شود گفت: باید دید آیا حضرت با حکام و والیان خود قراردادی داشته و به آنها حقوق می پرداخته یا اینکه آنها خود می دانسته اند که این کار مانند دیگر امور کارمندی نیست.

او اضافه کرد: این سوال بجایی است که چرا تفاوت میان شهرهای مختلف و حتی محلات گوناگون و در واقع تقسیم بندی مناطق محروم و برخوردار وجود دارد در حالیکه مواهب طبیعی و ثروت های جامعه باید در اختیار همگان قرار گیرد.

آیت الله استادی با اشاره به اینکه مسئولیت و حکمرانی طعمه ای برای افراد نبوده و امانتی است که در اختیارشان قرار می گیرد گفت: امام راحل فرموده اند هدف از انقلاب و حکومت اسلامی، پیشبرد دین خدا بوده است و البته این امر الزاماتی دارد به این ترتیب که حاکمان و کسانی که در ردیف اول جامعه هستند، زندگی هایی مانند عموم مردم و حتی پایین تر از آنها داشته باشند تا اسلام پیشرفت کند وگرنه در غیر این صورت مانع از هدف اصلی خواهد بود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بیان داشت: چنانچه این اصول رعایت شوند حکومت ها مورد اعتماد مردم قرار می گیرند.

او تاکید کرد: مسئولان باید در حد متوسط زندگی خود را اداره کنند و توقع بیش از حد نداشته باشند نه اینکه گمان کنند حال که مسئولیت حکومت یا قضاوت را بر عهده دارند باید همه چیزشان تامین باشد.

آیت الله استادی در ادامه به روایتی از امام رضا(ع) اشاره کرد و افزود: ایشان فرموده اند حکام و مسئولان اجتماع باید از همان دری تردد کنند که محل مراجعات مردمی شان است.

استاد حوزه علمیه قم در بخش دیگری از سخنان خود به شرایط متفاوت حکومت در دوران های مختلف پرداخت و گفت: حاکمان اسلامی باید بدانند در نظام خاصی مشغول به خدمت شده اند و حکومت و مسئولیت، طعمه ای برای آنها نخواهد بود.

او با بیان اینکه بنا نیست در اینجا از حکومت حاضر انتقاد کنیم خاطرنشان کرد: هدف این است که سیره حکومت علوی را بشناسیم و تا آنجا که می توانیم راهکارهایی برای اجرای صحیح آن ارائه دهیم.

آیت الله استادی ادامه داد: اگر کسی بگوید من به عنوان متخصص، به مقام وزارت رسیده ام و بابت همین باید حقوق خاصی دریافت کنم، چندان با روایات اسلامی سازگار نیست؛ بهترین نمونه برای زندگی یک والی در حکومت اسلامی، زندگی امام راحل و شخص رهبر معظم انقلاب است و من طی مراجعاتی که به خانه ایشان داشته ام دیده ام که سطح بسیار ساده ای دارد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه حکام در جامعه اسلامی حتی اگر ثروت شخصی هم دارند باید رعایت کنند و ساده زیست باشند گفت: سیره اهل بیت(ع) در این زمینه بهترین راهگشا و راهنمای ماست.

پایان پیام/

کد خبر 454772

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha