برگرداندن شوراها به جایگاه اصلی خود؛  به نفع مردم، شوراها، نظام و حکومت است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل دفتر امور شوراهای شهری و روستایی وزارت کشورتأکید کرد: همه هم و غم ما برگرداندن شوراها به جایگاه اصلی خودشان است که این امر هم به نفع مردم، شوراها و هم به نفع نظام و حکومت است که شورا باید نظارت کرده و اجرا نکنند؛ کار شورا اجرا نیست، شورا قانون گذار و کار آن نظارت است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، بهزاد افشار، مدیرکل دفتر امور شوراهای شهری و روستایی وزارت کشور، امروز(۹ اردیبهشت)در همایش شوراهای استان با بیان اینکه امام خمینی(ره) در آراء، نظریات و فقه سیاسی خود بر تشکیل حکومت اسلامی بر مبنای آراء عمومی مردم تاکید کردند؛ گفت: ایشان به خوبی دریافته بود که تشکیل حکومت اسلامی مبتنی بر عدالت اسلامی، راهی جز مشارکت و اتکاء به آراء عمومی ندارد و براین اساس شوراها را در همه ابعاد آن، شهر، روستا، بخش، استان و حتی مجلس را از ارکان مهم تصمیم گیری در نظام در قانون اساسی ذکر کردند.

 

 

وی ادامه داد: در حقیقت تشکیل یک حکومت بر مبنای مردم سالاری دینی از این شیوه انجام می شود و بعد از انقلاب اسلامی و درگیری کشور با موضوع جنگ تحمیلی، بحث شوارها به تعویق افتاد اما امروز بیش از 117 هزار نفر عضو اصلی در بیش از 34 هزار روستا و یک هزار و 340 شهر کشور به انجام وظیفه مشغول هستند.

 

 

افشار با بیان اینکه در سال های گذشته شوراها با فراز و نشیب ها مواجه بودند و امروز بیش از هر زمان دیگر نیاز به یک راهبرد و حرکت جدید در شوراها وجود دارد و آنچه که در این سال ها به جا مانده، علاوه بر خدمات، تثبیت جایگاه شوراها در کشور است؛ گفت: امروز کسی از عدم وجود شورا و عدم نیاز به شورا در کشور صحبت نمی کند و هیچ روش نوین اداری نمی پذیرد که اداره روستا و شهر بدون حضور و نظر مردم انجام شود و شوراها به عنوان یک پل، حلقه واسط و رابط بین مردم و حاکمیت نقش ایفا می کنند.

 

 

وی گفت: با تمام اقداماتی که در طول 17 سال گذشته انجام شده، تغییر روش هایی که توسط دولت ها وجود داشته، اما حضور شوراها باید غنیمت شمرده شود؛ بسیاری از امور شهر و روستا توسط شوراها انجام می شود و مردم به حضور شوراها عادت کرده و برای حل مشکلات به شوراها مراجعه می کنند؛ باید از این ظرفیت عظیم مردمی به نحو کامل استفاده شود.

 

 

مدیرکل دفتر امور شوراهای شهری و روستایی وزارت کشور با اشاره به اینکه شوراها مانند هر نهاد دیگری با یکسری مشکلات روبه رو هستند و ما به دنبال آسیب شناسی و آسیب زدایی از این پیکره نهاد مردمی هستیم؛ خاطرنشان کرد: از سوی دیگر هدایت شوراها به مسیر اصلی خود باید انجام شود.

 

 

وی تصریح کرد: یکی از مهم ترین آسیب هایی که مورد توجه قرار نگرفته، عدم شکل گیری شوراها در جایگاه اصلی خود است؛ یعنی تغییر جایگاه اصلی شورای شهر به شورای شهرداری یا شورای روستا به شورای دهیاری؛ توجه شوراها به مسائل شهرداری ها، آسیب بسیار جدی به شورا وارد کرده و باعث شده فشار زیادی به شهرداری وارد و شهرداری امکان و توان لازم را برای اداره شهر ندارند و در کنار آن مدیریت موازی و عدم مدیریت یکپارچه شهری بوجود آمده و اگر شورای شهر در جایگاه اصلی خود که نظارت بر اداره امور شهر است، قرار بگیرد، بسیاری از دستگاه های اجرایی باید هماهنگ با شورا عمل کنند.

 

افشار افزود: امروز در دولت تدبیر و امید وزارت کشور به عنوان متولی اصلی دولت در امور شوراها با سیاست و برنامه تقویت، توانمندسازی و کارآیی بیشتر شوراها پا به عرصه گذاشته است و ارائه هفت لایحه به دولت در زمینه امور مختلف شهری و روستایی، در لایحه جامع مدیریت شهری، مدیریت یکپارچه شهری را پیش بینی کرده ایم که براساس آن شهر توسط یک ارگان اداره و نظارت شود.

 

 

وی ادامه داد: بودجه ما محدود است و با این بودجه ها نمی شود معجزه کرد و شهردار در حد بودجه می تواند کار کند، و در عزل و نصب باید به این فکر کرد که براساس بودجه از پس کار بر می آید.

 

 

مدیرکل دفتر امور شوراهای شهری و روستایی وزارت کشور تأکید کرد: باید اجماعی بین نخبگان و مسولان اتفاق بیفتد که به شوراها اعتماد کرده و اختیارات را گسترش دهند؛ رضایت مندی و اقبال عمومی مردم نیز مسئله مهمی است و باید ببینیم چه میزان رضایت نسبت به عملکرد ما وجود دارد و هرچه بیشتر باشد، فشارها بر مرکز قدرت برای افزایش اختیارات شوراها افزایش خواهد داشت.

 

 

وی با بیان اینکه امروز در بخش شوراها، سعی شده چند مشکل حل شده و اقدامات فوری برای برخی مشکلات داریم؛ گفت: یکی از مشکلات بودجه شوراهاست، در هیچ جای قانون به بودجه شورا اشاره نشده، در بخشنامه بودجه شهرداری ها، بخشی را به شورا اختصاص می دهیم که در سال های گذشته همه نیازهای شورا دیده نشده بود؛ باید به دنبال بودجه مستقل برای شوراها باشیم که درصدی از درآمدهای شهر را اختصاص بدهد.

 

 

 

افشار افزود: ما در کنار تمام مشکلاتی که داریم، موانع فرهنگی و اجتماعی پیش روی شوراها، موانع مهمی است و هرچه اختلافات قومی و قبیله ای و مشکلات فرهنگی در جامعه بالا رود و وحدت ملی و دینی در آن جامعه کم شود، شوراها موفقیتی نخواهند داشت؛ منازعات اجتماعی و درگیری های قومی به شورا می آید و باید اینها را کاهش داده و دوران تک محوری گذشته و اینکه بگوییم من قهرمان هستم، آسیب بزرگی برای شوراست.

 

وی گفت: مشکلات حقوقی، اجرایی و قانونی فراروی شوراهاست که بسیاری از آن را سعی کرده ایم در لوایح و برخی را در برنامه های فوری حل کنیم؛ باید به خلاقیت و کارآفرینی بپردازیم، باید در مسائل اقتصادی و سرمایه گذاری وارد شویم، رشد و توسعه شهر و روستای ما منوط به این مسائل است و باید امکانات و لوازم آن فراهم شود.

 

 

این مسئول،یکی از عمده ترین دلایل حرکت به سمت استانی شدن انتخابات مجلس را این دانست که نماینده نمی داند چه کند و مراجعات و درگیری مردم آنقدر زیاد است که این مراجعات به حوزه بالای کشور مخاطره آمیز بوده و برخی از آن نیاز به ارجاع به بالا نیست.

 

وی با بیان اینکه مهم ترین نهادی که امروز در محدوده محلی داریم، شوراهاست؛ افزود: راهی نداریم جز اینکه کار را خودمان آغاز کرده و به جامعه بسط بدهیم و یک شورای موفق شورایی است که افراد در آن بزرگ نشوند، خود شورا بزرگ شود؛ شورای موفق در بحث ثبات مدیریت شهری خوب عمل می کند و تلاش دارند که مشکلات را حل کرده و بنیان ها را نزنند؛ در بودجه ریزی خوب عمل می کند و در اصلاح اداری شهرداری ها کمک می کند.

 

افشار با تصریح به اینکه شهرداری ها مشکلات عدیده ای دارند و امروز شهرداری ها سه تا پنج برابر نیاز، نیرو دارند و این حجم نیرو معضل بزرگ و فاجعه است؛ اظهار داشت: قوانین و مقررات شهرداری ها به روز نیست و سعی کرده ایم از طریق لوایح این مشکلات را حل کنیم.

 

وی تأکید کرد: همه هم و غم ما برگرداندن شوراها به جایگاه اصلی خودشان است که این امر هم به نفع مردم، شوراها و هم به نفع نظام و حکومت است که شورا باید نظارت کرده و اجرا نکنند؛ کار شورا اجرا نیست، شورا قانون گذار و کار آن نظارت است.

 

 

مدیرکل دفتر امور شوراهای شهری و روستایی وزارت کشور بیان داشت: تلاش ما رشد و توسعه نهاد شوراها است و به هیچ وجه دنبال دولتی کردن شوراها و شهرداری ها نیستیم؛ به آینده شوراها و مدیریت روستایی و شهری خوشبین هستیم و پیش بینی می کنیم این نهاد در آینده نزدیک به جایگاه اصلی خود ارتقاء پیدا کند.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 454719

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha