سامانه زنان اسوه تاريخ اسلام رونمايي شد

خبرگزاری شبستان: مراسم رونمايي از سامانه زنان اسوه تاريخ اسلام با حضور دبير شوراي عالي حوزه هاي علميه در ساختمان مركز فناوري اطلاعات حوزه‌هاي علميه خواهران برگزار شد.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، مراسم رونمايي از سامانه زنان اسوه تاريخ اسلام (پايگاه اسوه) با حضور دبير شوراي عالي حوزه‌هاي علمي در ساختمان مركز فناوري اطلاعات حوزه‌هاي علميه خواهران برگزار شد.

 

در اين مراسم حجت‌الاسلام سيد مهدي حسيني، گزارشي از فعاليت‌هاي حوزه‌هاي علميه خواهران به ويژه در بخش آموزش به آيت‌الله مقتدايي ارائه داد.

 

مشاور عالي مدير حوزه‌هاي علميه خواهران در امور آموزشي با تأكيد بر ضرورت حضور طلاب در فضاي مجازي براي تبليغ دين يادآور شد: حوزه‌هاي علميه خواهران در قدم نخست به دنبال بيان معارف اسلام براي جامعه و در قدم دوم بيان اين معارف براي جهانيان هستند. حتي در صورت امكان به دنبال آموزش زبان‌هاي خارجي به طلاب هستيم.

 

وي ادامه داد: امروز به سبب گستردگي وسايل ارتباطي همانند اينترنت و گوشي‌هاي هوشمند بيش از پيش ضرورت حضور در فضاي مجازي براي تبليغ دين احساس مي‌شود.

 

مشاور عالي مدير حوزه‌هاي علميه خواهران در امور آموزشي همچنين درباره آموزش مجازي بانوان طلبه اظهار كرد: اكنون بيش از ۵ هزار طلبه خواهر از آموزش مجازي بهره مي‌برند كه ۱۸۰۰ نفر در رشته های تخصصی سطح سه(کارشناسی ارشد) و بقيه در سطح دو( دوره عمومی) هستند.

سامانه زنان اسوه تاريخ اسلام (پايگاه اسوه) در فاز نخست به بيان زندگينامه حضرت خديجه سلام الله علیها مي‌پردازد.

 

در نخستين قدم از طرح توليد اينفوگرافي از زندگاني بانوان بزرگ تاريخ اسلام كه الگوي زنان در طول تاريخ بود‌ه‌اند و سرنوشت تأثيرگذاري در جهان اسلام داشته‌اند. زندگاني حضرت خديجه سلام الله علیها به عنوان همسر فداكار و يار با وفاي پيامبر اسلام به عنوان بانويي كه نام ايشان در تارك تاريخ اسلام مي‌درخشد، طراحي و تنظيم شده است.

 

اطلاعات اين اينفوگرافي كه در قالب يك سايت اطلاع‌رساني و به صورت تحت وب در اختيار عموم علاقه‌مندان قرار دارد، محصول يك كار پژوهشي و حاصل تلاش دو تن از پژوهشگران حوزه علميه خواهران است كه با اساس قراردادن نرم افزار شيداي امين (مأخذشناسي زندگاني حضرت خديجه) و با مراجعه به منابع معتبر ديگر كه در ذيل تمامي مطالب عنوان شده، سامان يافته است.

 

مخاطب علاقه‌مند با مراجعه به اين سايت، با يك دوره زندگي اين بانوي بزرگوار از تولد تا وفات، همچنين حوادث مهم و نقاط عطف زندگي ايشان كه با تاريخ شكوهمند اسلام گره خورده است، آشنا مي‌شود.

مأخذشناسي زندگاني حضرت خديجه سلام الله علیها يك كار علمي تحقيقي بزرگ و گرانسنگ و حاصل تلاش سه ساله گروهي از محققان در مدرسه علميه حضرت خديجه سلام الله علیها شهر تهران است كه در قالب نرم افزار شيداي امين عرضه شده است.

 

در اين نرم افزار پژوهشي تلاش شده است تا مطالب موجود در برخي كتب تاريخي قرون اوليه صدر اسلام تا عصر حاضر، در يك مجموعه گردآوري و در دسترس پژوهشگران قرار گيرد تا محققان و پژوهشگران با رجوع به اين اطلاعات به تجزيه و تحليل داده‌ها بپردازند.

 

در جريان كتاب‌شناسي اين اثر، قریب به یک هزار و صد جلد كتاب مورد بررسي قرار گرفته است كه از ميان آن‌ها مطالب مربوط به حضرت خديجه (س) از ميان ۳۸۶ جلد كتاب با ۲۰۸ عنوان، استخراج و فيش برداري شده كه در نرم افزار حاضر ارائه شده است.

 

شايد بتوان گفت اين نرم‌افزار نخستين و كامل‌ترين مرجع تحقيقي و علمي است كه درباره زندگاني اين بانوي گرانقدر تاريخ اسلام فراهم شده است.

 

گزينش، استخراج و فيش‌برداري مطالب ۳۸۶ جلد كتاب با ۲۰۸ عنوان، بررسي ۱۱۰۰ جلد كتاب از نيمه اول قرن دوم هجري تا دوران معاصر، بررسي بيش از ۱۰ هزار فيش تحقيقاتي، دسترسي به فيش‌هاي پژوهشگران و بيان شناسنامه منابع مورد استفاده به همراه ۶ هزار تصوير از متن منابع از جمله ويژگي‌هاي اين نرم افزار است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران کشور دسترسي به فيش‌هاي پژوهشگران، دسترسي به عناوين، نمايه‌ها و كليد واژه‌هاي مربوط به هر عنوان از طريق درخت‌واره، جست‌وجوي ساده و پيشرفته، دسترسي به پنجره‌هاي برگزيده از سوي محقق، عرضه فهرست‌‏ها و نمايه‌هاي مختلف جهت تسهيل در امر تحقيق، دستيابي به آخرين عمليات‌هاي انجام شده را مي‌توان از امكانات نرم افزار شيداي امين برشمرد.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 454718

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha