به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، آیت الله علی اسلامی پیش از ظهر امروز (9 اردیبهشت) در همایش گرامیداشت روز ملی شوراها که در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین برگزار شد، بیان کرد: امور الهی و مربوط به آسمان مختص خداوند متعال است و هیچکس در آن، زمینه و ظرفیت ندارد، برای نمونه اینکه نماز صبح 2 رکعت باشد یا بیشتر، موضوعی است که ارتباطی به مردم ندارد زیرا احاطه مردم به اسرار آفرینش ناقص است.
وی ادامه داد: بنابراین مردم در امور الهی و آسمانی نمی توانند دخالتی داشته باشند و این دخالت مانند دانش آموزی است که چاقویی جراحی قلب را به دست وی دهند که ترمیم و اصلاحی را ایجاد کند که در واقع این عمل، کار او نیست.
امام جمعه تاکستان اضافه کرد: قرآن کریم و اسلام به امور مشورتی خیلی اهمیت داده است و این مشورت نیز در رابطه با اموری است که به مردم مربوط می شود؛ امام علی (ع) در نهج البلاغه می فرماید هرکه با مردم و با دیگران مشورت کرد در عقل آنها شریک است و در فرمایش دیگری نیز از امیرالمومنین (ع) آمده است هر که به رأی، فکر و عقل خود بسنده کند هلاک می شود.
وی عنوان کرد: نظام جمهوری اسلامی در قانون اساسی و بر اساس شالوده مذهبی آمد و شورا را از ارکان اداره کشور قرار داد که اقدام بسیار خوب و عالی است و بحث مشورت در متن قرآن و احادیث آمده است.
آیت الله اسلامی تأکید کرد: بحث شورا نه فقط در قران و اسلام بلکه در عمل و در سیره و زندگی پیامبر و امامان دیده می شود بنابراین جایگاه شورا مهم و سنگین است و باید به اهالی شورا خداقوت گفت.
وی خواستار رسیدگی به مشکلات مردم از سوی اعضای شورای شهر و روستا شد و افزود: اعضای شورا باید سعی کنند که به مشکلات مردم رسیدگی کنند و نباید این امر نیز منحصر به زمان خاصی باشد و باید مردم هر ساعتی که به آنها مراجعه کردند در راستای رفع مشکلات اقدام کنند.
نماینده مردم قزوین در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: بحث دیگر در خصوص بودجه است؛ این سوال وجود دارد که چرا از بودجه ملی سهمی در اختیار دهیاری ها و شوراها گذاشته نمی شود، شوراها باید برای رفع نقایصی در منطقه نظیر مسجد، غسالخانه، پل و غیره کاری کنند بنابراین باید کمک کنند این امر صورت گیرد.
وی اعلام کرد: این موضوع باید در مجلس گذرانده شود و درصدی هرچند پایین از بودجه در اختیار شوراها و دهیاری ها گذاشته شود تا آنها در راستای رفع نواقص اقدام کنند.
آیت اسلامی یادآور شد: خیلی از شهرداری ها منبع درآمد ندارند و چقدر زیباست که در شورای عالی برای شوراهای روستا و مناطق محروم و شوراهای شهر بودجه ای از بودجه عمومی و ملی کشور قر ار داده شود که مستقیم هزینه کنند و از طرفی نیز 100 فیلتر گذاشته شود که این مبالغ در جای خود صرف شود.
وی کاشت درخت و ایجاد فضای سبز را از دیگر اقداماتی عنوان کرد که باید مورد توجه اعضای شورای شهر و روستا قرار گیرد.
در ادامه مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری قزوین اظهار کرد: شوراها در هر نظام، فرهنگ و جامعه ای هر مفهومی داشته باشند و به عنوان نماد مشارکت مردم و تبلور نظام مردم سالاری تلقی شوند، در فرهنگ و نظام جمهوری اسلامی بیش از هر چیزی تشکل قرآنی هستند.
کریم حبیبی انبوهی اضافه کرد: ما به شوراها قبل از اینکه به عنوان نهاد مدنی بنگریم آن را یک تشکل قرآنی می دانیم که از قداست برخوردار است و در آموزه های دینی به این امر پرداخته شده است.
وی یادآور شد: در سال جاری که با عنوان دولت، ملت، همدلی و همزبانی نامگذاری شده است از بسترهای تحقق این شعار، شوراها هستند زیرا این نهاد حلقه واسط بین حاکمیت و مردم است و مطالبات و خواسته های مردم را پیگیری می کند و می تواند این نقش را به خوبی ایفا کند.
پایان پیام/
نظر شما