مقام امامت، انتصابی است یا انتخابی؟

خبرگزاری شبستان: استاد انصاریان گفت: مقام امامت انتصابی است یا انتخابی لذا خداوند در قرآن می فرماید: ما ائمه را انتخاب کردیم و در اینجا اصلا بحث انتخاب از سوی مردم مطرح نیست.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان، مفسر قرآن کریم و استاد برجسته حوزه علمیه امروز چهارشنبه 9 اردیبهشت ماه 94 در حسینیه همدانی های تهران گفت: امام جواد (ع) در هشت سالگی پس از پدرشان به منصب امامت نشستند؛ منصبی که وصیت کسی نبود بلکه انتخاب پروردگار است.

 

وی با بیان اینکه مقام امامت ارثیه نیست و از پیامبر و امیرالمومنین علی (ع) و پس از حضرت به امام حسن (ع) رسید، خاطرنشان کرد: اگر مقام امامت ارثی بود باید فرزند امام حسن به امامت می رسید نه ابا عبدالله (ع) و قرآن در این باره تاکید دارد ما ائمه را قرار دادیم و در اینجا بحث انتخاب اصلا مطرح نیست.

 

 

این مفسر قرآن کریم با بیان اینکه زمانی عده ای دور هم نشستند و فردی را انتخاب کردند که تاکنون زخم آن انتخاب همچنان باقی است و میلیون ها نفر به انحراف رفتند، تصریح کرد: اگر آن انتخاب ضد خدا صورت نمی گرفت و امیرالمومنین (ع) بر منصبی که حقشان بود می نشست این همه انحرافات پیش نمی آمد.

 

وی ادامه داد: امروز ما شیعیان را می کشند، بمباران می کنند، جلوی رسیدن غذا، آب و دارو می گیرند تنها به جرم اینکه شیعه هستیم.

 

حجت الاسلام والمسلمین انصاریان شیعه بودن را تنها جرم مردم مسلمان یمن خواند و تصریح کرد: دیروز یک مرجع عربستانی که چهره اش از خوک نیز زشت تر است فتوا داد که اگر مردی گرسنه بود و چیزی پیدا نکرد می تواند گوشت بدن زنش را ببرد و بخورد.

 

این مفسر برجسته قرآن اضافه کرد: اگر بنده فتوایی که مراجع عربستانی می دهند و در کتاب هایشان نیز گفته اند برایتان بگویم حتما خواهید گفت اینها دیگر چه حیواناتی هستند.

 

این استاد برجسته حوزه افزود: اهل تسنن در جلد اول ینابیع المودت نوشته اند جابر بن عبدالله انصاری از رسول الله (ص) پرسید اولی الامر که در قرآن به آن اشاره شده است چه کسانی هستند؟ نبی پیامبر (ص) دست خود را بر روی شانه علی زد و گفت: اولی الامر، علی، حسن بن علی، حسین بن علی، علی بن حسین، محمد بن علی، جعفر بن محمد، موسی بن جعفر، علی بن موسی، محمد بن علی، علی بن محمد، حسن بن علی و دوازدهمین آنان که غایب است همنام من می باشد.

 

حجت الاسلام انصاریان ادامه داد: علمای شیعه می گویند یکی از شرایط مرجعیت، بلوغ است یعنی اگر حتی شخصی به نام علامه حلی در 13 سالگی مجتهد جامع الشرایط شد نمی تواند از او تقلید کرد بلکه باید 2 سال صبر کرد تا بالغ شود حال چگونه است درباره امامت بلوغ شرط نیست آنچنان که برخی از ائمه مانند امام جواد (ع) در کودکی به مقام امامت رسیدند پاسخ این است: طبق نص صریح قرآن در مقام امامت بحث سن و انتخاب مطرح نیست زیرا پروردگار شخصا ائمه را انتخاب نموده است.

 

وی در همین ارتباط تصریح کرد: قرآن می فرماید حضرت یحیی در 3-4 سالگی به پیامبری رسید و حضرت مسیح در ساعات اولیه تولد زبان به سخن باز کرد و فرمود: من بنده خدا هستم خدا کتاب به من داد و مرا پیامبر قرار داد.

 

این استاد حوزه اضافه کرد: امام صادق (ع) پسری به نام علی داشت که درس توحید، امامت، معاد، اخلاق، حرام و حلال را از پدر بزرگوارشان آموختند و انسان محترمی شدند. وقتی امام صادق (ع) شهید شدند و به نام جعل پروردگار موسی بن جعفر امام شدند علی بن جعفر پسر امام صادق (ع) حتی یک لحظه به این فکر نکرد که من پسر بزرگتر هستم و باید امام شوم بلکه نزد موسی بن جعفر آمد و گفت: شما امام من هستید. وقتی موسی بن جعفر شهید شد و حضرت رضا امام شد علی بن جعفر در کنار برادرزاده اش می نشست و ایشان را امام خود می دانست. امام رضا که شهید شدند علی بن جعفر مانند گذشته به درس خود ادامه می داد؛ روزی در میانه جلسه درس طلاب و علمای شیعه دیدند علی بن جعفر مانند اسپند بالا و پایین می روند به سرعت به سمت در دوید و به پسر هفت ساله ادای احترام کرد دست او را بوسید و سپس به محل درس خود بازگشت. دلیل را که پرسیدند علی جعفر دستش را در محاسنش گذاشت و گفت: او امام زمان من است و اگر خدا در من 90 ساله لیاقت می دید مرا به عنوان امام زمان انتخاب می کرد اما چنین لیاقتی در من ندید.

 

حجت الاسلام والمسلمین انصاریان در پایان گفت: به نظر من داستان ارادت علی بن جعفر به ائمه معصومین (ع) یکی از زیباترین داستان های ماست زیرا امام شناسی، اخلاص، ایمان و پاکی ایشان کم نظیر است.

 

پایان پیام/

کد خبر 454619

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha