به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، « شبکه های مجازی» ، ماهیّتی که این روزها بسیاری از خانواده ها را درگیر خود کرده است، بایدها و نبایدهای آن با سرعت انتشار و ورودش در میان خانواده های ایران، هم راستا نبوده و گوی سبقت را پیش از حلاجی کردن از خانواده ها گرفته است.
و امروزه بسیار دیده می شود، که مادران ، پدران و فرزندانی که نگاه خود را تا پاسی از شب از آن فضای پرتوی این شبکه های مجازی برنمی دارند و با صدای ملتمسانه فرزند، همسر و عزیزانشان ، که مرا نگاه کن!!! به خود می آیند، - اما برای زمانی بسیار کوتاه - چرا که انگیزه ای دیگر آن ها را به سوی خود می کشاند.
این یک واقعیت است، ماهیت اینترنت و شبکه های مجازی، اخلاق خاصی را امروزه به طور ناخودآگاه بر زندگی روزمره ما تحمیل کرده است، اخلاقی که در ظاهر امر کاربران را با دنیایی مملو از اطلاعات، ایده ها و ... آشنا می سازد، اما در پس پرده این مطالب آسیب هایی وجود دارد، که پیش از شناخت این فضا اطرافیان ما و اجتماع ما را درگیر خود ساخته است.
واقعیت فضای سایبری این است، که فرصت مکانی را ایجاد کرده است، که قطب های متضاد را در کنار یکدیگر جایگزین کند. اما یک سوال همواره وجود دارد، چه آسیب ها و خسارت هایی در این فضا کاربران را تهدید می کند؟ آیا نوجوان و جوان ما فراست و پختگی لازم را برای تشخیص و تمیز در این دنیای پر وسعت مجازی با آدم هایی که پیش از این طرد شده بودند و در زمره انسان های مضر برای جامعه بودند را دارند؟
انسان سرنوشت خود را تعیین می کند
جامعه آرمانی و انقلابی ایران اسلامی جامعه ای مبتنی بر خیر است، پایه و اساس آن با توجه به نگاه ها و رویکردهای رهبری حضرت امام خمینی رحمت الله به عنوان بنیانگذار این انقلاب پایه ای را همسو با محورهای پایه های حکومتی حضرت رسول خدا سلام الله بنا نهاد که در آن نفع شخصی و نفع عمومی اساسا نمی توانست مقدس تلقی شود. و دوران دفاع مقدس مهر تاییدی بر این عزم بود. از این رو در این پیچ زمانی که تحولات توسعه ای ما را به سمت دنیای مجازی می کشاند نیازمند دانستن آگاهی در این عرصه هستیم، که آن چه پیش روی ما در حال شکلگیری است، چه چارچوب ها، قواعدها، آسیب ها و مسائلی را به همراه دارد.
جامعه ایران اسلامی، به واسطه فرهنگی غنی همواره مهد تربیت انسان هایی کارآمد و دانشمند بوده است، این تمدن عظیم دستاورد انسان هایی است، که برنامه ریزی عمیق با باورهای دینی مسیر زندگی را طی کرده اند.
« کلام الله مجید»، کتاب برنامه ریزی انسان ها رهنمونی است، که نیروی خلاقیت، تلاش، کوشش و استقامت انسان را در مسیر شکوفایی تمدن و فرهنگ قرار می دهد. این کتاب غنی و پربار بیان کننده این مهم است، که انسان ها باید بدانند که نمی توانند خارج از سنت های الهی زندگی کنند و انتظار داشته باشند که به سعادت برسند.
آن گونه که می فرماید: « این سنت خداوند درباره پیشینیان است، و در سنت خدا هیچ گونه تغییری نخواهی یافتم». این ها نمونه ای از مثال های خداوند در خصوص علت سقوط تمدن ها است، برای آن که ما انسان ها از آن عبرت بگیریم.( احزاب، 62، فاطر 43، یونس 49).
انسان در تاریخ و سرنوشت خود نقش مهمی بر عهده دارد و پیوسته مسئول اعمال خویش است. قرآن کریم می فرماید: « انسان ها در ساخت و کارکرد تمدن و فرهنگ خود مسئولیت دارند و پیشرفت و سقوط تمدن ها و دولت ها، وابسته به اعمال و رفتار کارگزاران و مردم پیرو آن ها است. (سوره رعد آیه 11)
بدین سان از دیدگاه قرآن انسان موجودی است، صاحب اختیار و فعال برنامه ریز زندگی خود که در ساختن تمدن و فرهنگ خود مسئولیت دارد و غفلت اش موجب انحطاط فرهنگی می شود، و در کنار علل هایی چون نقش کارگزاران، نخبگان و پیروان آن ها غفلت از مسئولیت انسان در برابر زندگی خود بالاتر است.
از این رهگذر، در این عصر به ظاهر مدرن، تمدن و سبک زندگی اسلامی ایرانی ما دستخوش چه مبطلاتی است؟ ایا مشغولیت امروز زندگی نوجوانان و جوانان ما در فضای دنیای مجازی غیر قابل کنترل توجه خاصه ای را نمی طلبد؟ پاسخ پرسش های از این دست را باید از نظرات کارشناسان و محققان دینی و اجتماعی به دست آورد.
ادامه دارد....
پایان پیام/
نظر شما