به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، یدالله پرمون، رییس مرکز میراث ناملموس تهران در نشست خبری امروز ( 8 اردیبهشت) گفت: نشست شورای حکام مرکز میراث ناملموس ( ۱۴ تا ۱۶ اردیبهشت ) سال جاری با حضور ۱۵ کشور در تهران برگزار می شود.
وی افزود: نمایندگان کشورهای ایران، قزاقستان، تاجیکستان، ارمنستان، ترکیه، پاکستان، عراق، فلسطین، لبنان، قرقیزستان، آذربایجان، افغانستان، ترکمنستان، قطر و عمان به مدت سه روز در محل هتل لاله تهران درباره برنامه های مرکز میراث ناملموس بحث و تبادل نظر می کنند.
پرمون یادآور شد: سخنرانان در این جلسه تجارب خود را در حوزه یونسکو ارائه میدهند. سپس از ساختمان کوشک نیز بازدیدی خواهند داشت و ما درباره NGOها و یا پروندههای موفق میراث ناملموس صحبت خواهیم کرد. همچنین برای فعالیتهای سال ۲۰۱۵ برنامهریزی میکنیم.
رییس مرکز میراث ناملموس تهران اظهارداشت: سه شنبه هفته آینده مراسم نکوداشت هفتادمین سال تاسیس یونسکو نیز با حضور کشورهای شرکت کننده در نشست شورای حکام مرکز ناملموس برگزار می شود.
پرمون با بیان اینکه مرکز میراث ناملموس تهران اکنون 10 عضو رسمی شامل ایران، قزاقستان، تاجیکستان، ارمنستان، ترکیه، پاکستان، عراق، فلسطین، لبنان و قرقیزستان دارد، خاطرنشان کرد: کشورهای آذربایجان، افغانستان، ترکمنستان، قطر و عمان نیز برای عضویت رسمی ابراز تمایل کرده و در حال تکمیل مدارک عضویت خود هستند.
پرمون درباره پروندههای مشترک بین میراث ناملموس همه کشورها گفت: این پروندهها به صلحهای منطقه کمک زیادی میکند و یونسکو ثبت این پروندهها را در اولویت کار خود قرار داده است.
وی ادامه داد: یکی از روشهایی که یونسکو برای ترویج ارزشهای میراث ناملموس به کار گرفته احداث مراکز مقوله ۲ است که در ایران نیز یکی از این مراکز تشکیل شد.
محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی و رییس شورای حکام مرکز میراث ناملموس ایران و نماینده میراث فرهنگی در شورای حکام نیز در ادامه گفت: در ابتدا این مرکز تنها از ۳ کشور ایران، قزاقستان و تاجیکستان تشکیل شده بود و با مذاکرات انجام گرفته ۱۰ کشور دیگر از جمله ارمنستان، ترکیه، پاکستان، عراق، فلسطین، لبنان و قرقیزستان مدارک خود را برای عضویت فرستادند اما به جز این کشورها مدارک ۵ کشور دیگر نیز در حال ارسال مدارک هستند مانند آذربایجان، افغانستان، ترکمنستان، قطر و عمان.
طالبیان با بیان اینکه در دومین نشست شورای حکام سایت اطلاعرسانی مرکز به زبانهای انگلیسی و فارسی رونمایی می شود، افزود: در این سایت استانداردهای یونسکو رعایت شده است و اخبار مرکز آنلاین در اختیار مردم قرار می گیرد.
وی به برگزاری کارگاههای مختلفی از جمله کارگاه ظرفیتسازی اشاره کرد و گفت: کارگاه ویژه خبرنگاران برای در جریان قرار گرفتن آنها در حوزه میراث ناملموس، کارگاهی برای انجمنهای میراث فرهنگی، NGOها و همکاران استانی برگزار میشود.
طالبیان با اشاره به جمع آوری تقویم رویدادهای منطقه اذعان داشت: در اینباره همه کشورها همکاری خواهند کرد تا تمام رویدادهای میراث ناملموس به کشورهای دیگر اطلاع داده شود.
وی درخصوص ثبت مشترک پرونده چوگان، تصریح کرد: پاکستان، افغانستان و تاجیکستان اعلام آمادگی کردهاند تا به صورت مشترک پرونده چوگان را به ثبت جهانی برسانیم.
رییس شورای حکام مرکز میراث ناملموس ایران اظهارداشت: ما به سمت پروندههای مشترک سوق پیدا کردهایم و توجه به انرژیهای پایدار ما را به سمت ثبت بادگیرهای ایران کشاند چون میتواند در جهت حفظ انرژی مهم باشد. پرونده قناتها نیز امیدواریم با مشکلی مواجه نشود و نشاندهنده استفاده از این دانش مرتبط با آب باشد.
وی در ادامه به پرونده ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی اشاره کرد و افزود: برای پرونده جنگل های هیرکانی که ۹۵ درصد جنگلهای آن در ایران و ۵ درصد در آذربایجان است اختلافنظری درباره ۳ مشکل عنوان، مدیریت و سهم بین ایران و آذربایجان وجود دارد.
طالبیان خاطرنشان کرد: آذربایجان راضی نمیشود که مدیریت این پرونده با ایران باشد ولی اکنون اختلافی بین دستگاههای مرتبط با این موضوع در ایران نداریم حتی با همین سازمانها پروندههای بیابان لوت و قناتها نیز در حال تکمیل است.
پایان پیام/
نظر شما