طلاق عاطفی نقطه آغاز خیانت

معضل فقر و اعتیاد تنها عوامل طلاق در جامعه امروزی نیست، خیانت عامل دیگری در شکل گیری طلاق بین زوجین است که طلاق عاطفی را می توان نقطه آغاز آن دانست.

خبرگزاری شبستان: اگر به دادگاه های خانواده سری زده و پرونده ها را ورق زده باشید به غیر از معضل فقر، اعتیاد و عوامل دیگری که از علل طلاق در جامعه است، خیانت و یا بی توجهی همسران به یکدیگر نیز به چشم می خورد که بعد از گذشت مدتی به یک حس بی تفاوتی همراه با تنفر در اشخاص شکل می گیرد و در پی آن به فکر یافتن شخص جدیدی در جامعه می گردند که این موضوع و تبعات آن نه تنها در فرهنگ اصیل ما ایرانیان جایگاهی ندارد،باید بدانیم تنها با این که شخص جدیدی در زندگی انسان وارد شود، مشکل چندین برابر می شود. این موضوع نیاز به آسیب شناسی دارد. از این رو هر کدام از ما باید بیشتر به فکر کسب مهارت های زندگی بوده و در تمام شرایط توان مدیریت بحران را داشته باشیم.

 

افزایش ناگهانی خیانت همسران به یکدیگر در ایران!

کارشناسان با اشاره به علل پدید آمدن این ناهنجاری اخلاقی در حریم جامعه مذهبی ایران نگرانی خود را از افزایش این ناهنجاری و تاثیر آن بر قوام خانواده اعلام کردند.

 

کارشناسان مسائل اجتماعی با اعلام این که متأسفانه خیانت به همسر اکثرا از سوی زوج آغاز می‌شود، معتقدند: در سال های اخیر به دلایلی این ناهنجاری اخلاقی از سوی زوجه نیز به عنوان یک عمل متقابل و به بهانه انتقام از مرد بی وفا و یا بر طرف کردن کمبودهای عاطفی ناشی از بی توجهی همسر به کار گرفته می‌شود.

 

همچنین این محققین با اشاره به تأثیر مخرب ماهواره بر رویکردهای اخلاقی زوج و زوجه در خانواده آن را عامل مهمی ‌در قبح زدایی از این رفتار غیر اخلاقی برشمردند و تأکید کردند: ۹۰ درصد افرادی که دچار این انحراف می‌شوند از ماهواره استفاده می‌کنند و همچنین این افراد عموماً قبل از ازدواج دارای روابط متعدد با جنس مخالف بوده اند که آنها را تنوع طلب بار آورده است و لذا کمی پس از شروع زندگی مشترک با مقایسه شرایط بی بند و بار پیش از ازدواج به سمت این انحراف کشیده می‌شوند.

 

کارشناسان با تأیید این موضوع که این افراد عموماً از قدرت شخصیتی پایینی برخوردار هستند، می گویند: صرف نظر از ضعف ایمان و اخلاق، این دسته از افراد دارای شخصیت متزلزلی هستند و نمی‌توانند خود را با چهار چوب زندگی مشترک تطبیق دهند و سعی می‌کنند از آن به انحاء گوناگون بگریزند.

 

کارشناسان مشاور خانواده داشتن چندین موبایل و شماره‌های تلفن موقت متعدد بدون اطلاع دیگر اعضای خانواده خصوصاً همسر را یکی از مصادیق تکرار شده در بین این افراد دانستند و معتقدند: همسران البته پس از زمان کوتاهی بر اساس برخی شواهد متوجه تغییر رفتار یکدیگر می‌شوند و در صورت عدم برخورداری از توان روحی و دینی مناسب از آن پس بدون کمترین اعتماد اخلاقی به یکدیگر منتظر فرصتی برای انتقام هستند که منجر به رفتارهای غیر اخلاقی متقابل می‌شود و این رفتار سرانجام خانواده را به نقطه فروپاشی می‌رساند.
 

برای بررسی معضل خیانت همسران به یکدیگر با «سیدحسن حسینی»، جامعه شناس و استاد دانشگاه تهران به بحث و گفت و گو نشستیم. به گفته حسینی خیانت زوجین به یکدیگر از طلاق عاطفی و جدایی عاطفی سرچشمه می گیرد، در این شرایط زوجین هیچ تمایلی به یکدیگر ندارند و روابطشان به سردی می انجامند که از لحاظ روانی هر دو دچار مشکل خواهند شد.

 

اختلاف سلیقه بی تأثیر نیست
حسینی معتقد است: در این شرایط روابط زناشویی به مشکل و اختلاف سلیقه و طلاق عاطفی می گراید و در پی آن حس گذشت از بین می رود.

 

به گفته جامعه شناس در اصل آقایان بنابر تبع مردانه شان موجوداتی هستند که تمایل به چند همسری بودن دارند ولی با توجه به تحقیق های که انجام شد خانم ها از نظر تمایلات به هیچ عنوان همچون آقایان نیستند، این در صورتی است که در اسلام ازدواج یک مرد با چهار زن اشاره شده است.

 

توجه به زوجه اصل بقای خانواده
حسینی اضافه کرد: در روابط زناشویی اگر به زن از لحاظ عاطفی، اجتماعی، اخلاقی و نیازهای جسمی و نیازهایی بنابر سلیقه فرد از سوی مرد توجه شود، به تبع در جامعه شاهد خانواده های آرام تری خواهیم بود.

 

با رفتار و گفتارتان همدیگر را آزار ندهید
به نظر استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران، در روابط زناشویی باید زن و شوهر تلاش کنند که نسبت به هم حس نفرت ایجاد نکنند که این حس نفرت باعث کم شدن علاقه به یکدیگر می شود. برای مثال اگر شخصی در خیابان به شما فحش و ناسزا بگوید، شما تا آخر شب ممکن است ناراحت باشید ولی فراموش می شود، اما در روابط زناشویی اگر یکی از زوجین به هم توهین کنند این رفتار تا مدت ها در ذهن طرف مقابل می ماند.

 

به نظر حسینی، زن و مرد باید رفتار، گفتارشان و اشاراتشان به نوعی باشد که طرف مقابل را آزار دهد. در ضمن زن یا مردی که چه در جمع خصوصی و چه در مقابل دیگران همسرش را تحقیر می کند، در اصل علاقه طرف مقابل را از بین می برد.

 

این استاد جامعه شناس اظهار کرد: زناشویی یکی از بهترین روابط در نظام خلقت است که به نسبت رفتار و کردار زوجین ممکن است به بدترین روابط تبدیل شود و با عدم توجه زوجین به وظایفشان حس از هم گسیختگی در افراد و شرایط خیانت در جامعه به وجود می آید.

 

وی گفت: با توجه به سیستم خلقت، زنان در مقابل سختی ها کارآمدتر و مقاوم تر هستند، ولی به شرط اینکه در جامعه به پسران و دختران در دوره دبیرستان و دانشگاه مهارت های زندگی و مدیریت زندگی را آموزش دهیم، فقط با ایجاد چنین شرایطی می توان گفت که خانواده و به تبع جامعه را می توان به آرامش دعوت کرد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 45420

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha