به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، محسن اورکی مدیرکل سیاسی استانداری خوزستان، امروز(7 اردیبهشت) در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص انتخابات گفت: حوزه اداره کل سیاسی سه محور و حیطه را تحت پوشش دارد که شامل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری می شود.
وی با بیان اینکه یکی از زیرمجموعه های حوزه معاونت سیاسی و اجتماعی، اداره کل سیاسی است که متولی توسعه سیاسی است افزود: عموما اکثر مردم فکر می کنند که متولی توسعه سیاسی وزارت کشور است ولی باید گفت همه حوزه های سیاسی، فرهنگی، اجماعی، اقتصادی به این امر وابسته است.
مدیرکل سیاسی استانداری خوزستان، تصریح کرد: توسعه سیاسی زمانی اتفاق می افتد که یک نظام از حالت سادگی به پیچیدگی، از وابستگی به استقلال، از انعطاف ناپذیری به انعطاف پذیری و از پراکندگی به یگانگی و وحدت دست یابد.
وی نقش صدا و سیما و رسانه ها را در وحدت ملی و تبدیل یک جامعه از چند پاره به یک جامعه یگانه را بسیار تاثیرگذار دانست و خاطر نشان کرد: احزاب و گروه های سیاسی نیز در این راستا نقش قابل توجهی دارند.
وی اضافه کرد: به هر میزان که احزاب بتوانند از خودخواهی و خودمحوری دوری کنند، برای دیگران حق قائل شوند، از افراط و تفریط و حذف دیگران بپرهیزند، نگاه تکاملی نسبت به رقبا داشته باشند و فرصت های برابر را هم برای خود و هم برای رقبا طلب کنند می توانند مسیر توسعه سیاسی را طی کنند.
اورکی، عنوان کرد: اگر احزاب در راستای این مؤلفه ها حرکت کنند خود به خود در راستای انسجام و توسعه سیاسی گام بر می دارد اما اگر فقط یک جریان، گروه و دسته بخواهد در تمام دوران و اعصار خودش را میدان دار توسعه بداند دقیقا با روح توسعه سیاسی مخالفت کرده است.
وی انتخابات را از دیگر وظایف اداره کل سیاسی دانست و اذعان داشت: امسال انتخابات مجلس شورای اسلامی 7 اسفند در سراسر کشور برگزار می شود و در حال فراهم کردن مقدمات انتخابات در فضایی سالم و بانشاط و در عین حال رقابتی هستیم.
مدیرکل سیاسی استانداری خوزستان، تاکید کرد: کسانی که می خواهند به طور فعال در انتخابات مشارکت داشته باشند و از کاندیدای خاصی تحت نام یک حزب و تشکل در انتخابات حمایت کنند، باید نسبت به شناسنامه دار کردن تشکل و گروهی که فعالیت دارند، اقدام کنند.
وی از آمادگی این اداره کل در زمینه ثبت و صدور مجوز تشکل ها و احزاب خبر داد و ابراز کرد: تا قبل از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید تعداد تشکل ها در حدی نبود که بتوانیم خانه احزاب تشکیل دهیم ولی در حال حاضر 25 حزب مجوز گرفتند و پرونده 2 حزب نیز در دست اقدام است.
وی با اشاره به اینکه برای تشکیل خانه احزاب باید حداقل 15حزب شاسنامه دار داشته باشیم و در حال حاضر آمادگی تشکیل آن را داریم، اظهار کرد: در انتخابات زمینه برای فعالیت احزاب فراهم است ولی باید به جای اقدامات فردی، نسبت به تشکیل حزب مبادرت ورزند تا بتوانند در آینده مطالبات خود را از کاندیداها پیگیری کنند.
اورکی، با اشاره به اینکه در حوزه تقسیمات کشوری 15 طرح به وزارت کشور و کمیسیون سیاسی ارسال شده و در حال حاضر منتظر تصویب لایحه جدید تقسیمات کشوری هستیم تا بتوانیم آنها را تعیین تکلیف کنیم افزود: از این تعداد 2 مورد شهرستان، چهار مورد بخش و بقیه نیز برای تاسیس شهرهای جدید است.
وی با بیان اینکه استانی شدن انتخابات طرحی است که از سوی نمایندگان مجلس ارائه شده که با 165 رای به تصویب رسیده ولی جزئیات آن باید تبیین شود گفت: زمان ثبت نام کاندیداهای مجلس شورای اسلامی 28 آذر به مدت یک هفته و مجلس خبرگان رهبری از 26 آذر تا 2 دی ماه است.
پایان پیام/
نظر شما