به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان؛ امیر قادری، در همایش آموزشی راهکارهای تامین منابع مالی و درآمد پایدار برای شهرداری ها، اظهار کرد: هدف از برگزاری این همایش، پرداختن به مسئله ایجاد درآمد پایدار است که در حال حاضر مهمترین موضوع شهرداری هاست.
وی افزود: با توجه به اهمیت درآمد پایدار برای شهرداری ها، برگزاری چنین دوره هایی و به کار گیری نتایج آن در برنامه های شهرداری ها ضروریست.
معاون عمرانی استاندار کردستان عنوان کرد: امروز که 16 سال از عمر شوراها می گذرد، نیاز است بازبینی ها و تجدید نظرهایی در کار شوراها انجام شود.
وی تصریح کرد: درحالیکه کار گروهی مهمترین رکنی است که باید مورد توجه شوراها قرار گیرد، متاسفانه کار فردی و خودسرانه در شوراها بیشتر از کارهای گروهی بوده و این مسئله می تواند ضربه زیادی به کار شوراها وارد کند.
قادری ذکر کرد: کار جمعی به عنوان اصلی مهم و تاثیر گذار در موفقیت شوراها باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه فراهم کردن بسترهای مشارکت مردم وظیفه شوراهاست، ادامه داد: نظر مردم و پذیرفتن تاثیر دیدگاه آنها به عنوان یک امر کلیدی باید توسط شورا و شهرداری مورد توجه قرار گیرد.
معاون عمرانی استاندار کردستان بیان کرد: بسیاری از دستگاه های اجرایی استان حقی برای شوراها قائل نبوده و شوراها نیز در مقابل جایگاه خود را بسیار بالاتر از حدی می دانند که قانون برای آنها تعیین کرده که نیاز است در این امر مهم بازبینی صورت گیرد.
وی افزود: با توجه به اینکه همه مسئولین شورای شهر و شهرداری ها به دنبال ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری ها هستند، این دوره آموزشی می تواند علاوه بر تقویت اقتصاد شهرداری ها، راهکارهای ایجاد درآمد پایدار را نیز برای شهرداران تعیین کند.
قادری با اشاره به اینکه بیشتر درآمد شهرداری ها متکی بر دریافت عوارض شهرداری است، ذکر کرد: هر مبلغی که بابت عوارض از مردم دریافت می شود، باید در راه توسعه شهر به کار گرفته شود و اطلاعات مستند از نحوه هزینه کرد درآمدهای شهرداری به صورت به روز تهیه و در اختیار شوراها قرار داده شود.
وی افزود: خوشبختانه علیرغم کمبود اعتبارات، اعتبار جذب شده برای دهیاری ها و شهرداری استان مطلوب بوده و اعتبار جذب شده در سال 93 برای شهرداری ها و دهیاری های استان 56 میلیارد تومان بوده است.
قادری، با اشاره به اینکه این اعتبارات باید در جایی مصرف شود که توسعه شهر را مورد توجه قرار دهد، اعلام کرد: اعتبار دریافت شده در سال 93 برای شهرداری های استان مبلغ 40 میلیارد تومان و دهیاری ها نیز 16 میلیارد تومان بوده است.
معاون عمرانی استاندار کردستان خاطرنشان کرد: صرف اعتبارات در جای مناسب می تواند مبنای توسعه شهرها قرار گرفته و پس از تعیین اولویت ها، آنها را با نظارت شوراها در شهر اجرایی کنند.
وی همچنین با اشاره به اینکه منابع درآمدزای زیادی برای شهرداری ها وجود دارد، خاطرنشان کرد: مالیات بر املاک و مستغلات به عنوان یکی از مهم ترین راههای کسب درآمد برای شهرداری ها باید مورد توجه قرار گیرد.
قادری در پایان یادآور شد: امیدواریم این همایش ها بتواند راهکار مناسبی برای آموزش و به کارگیری آنها در راستای تامین درآمد پایدار برای شهرداری های استان باشد.
پایان پیام/
نظر شما