داود روستایی، قائممقام سازمان دانشآموزی کشور پیرامون مراسم اعتکاف برای دانشآموزان سطح کشور به خبرنگار شبستان گفت: سال گذشته یکصد هزار نفر از دانشآموزان سراسر کشور در مراسم معنوی اعتکاف شرکت کردند، این در حالی است که تاکنون برای امسال 150 هزار دانش آموز در تمام استانها ثبتنام کردند و برای برگزاری این مراسم هماهنگیهای لازم با سازمان تبلیغات اسلامی و امور مساجد کشور انجام شده است.
قائممقام سازمان دانشآموزی کشور اظهار کرد: سخنرانی مذهبی، پرسش و پاسخ مذهبی، جلسه انس با قرآن، کارگاه آموزشی و معرفتی و نمازهای جماعت از جمله برنامههای مراسم معنوی اعتکاف است.
وی با بیان اینکه 60 درصد معتکفین از دختران هستند، خاطرنشان کرد: مراسم معنوی اعتکاف در دو سطح راهنمایی و متوسطه برای پسران و دختران برگزار میشود که 40 درصد آنها را پسران تشکیل میدهند.
روستایی در مورد کاهش آسیبهای اجتماعی و تأثیر این مراسم در میان دانشآموزان اظهار کرد: به طور طبیعی وقتی یک جو فرهنگی مثبت به شکل الگویی در جامعه مطرح و رایج میشود، نوجوانان با توجه به سیرت و فطرت پاکشان خود را با این برنامه تطبیق میدهند.
وی خاطرنشان کرد: اعتکاف فراهم کردن بستر و ظرفیت مناسب برای شکوفایی تمایلات درونی و پاک نوجوانان است و پاسخی مناسب در این عرصه است.
روستایی یادآور شد: اگر این برنامهها در سطح کشور اجرا نشود، نوجوانان خلاء روحی- روانی پیدا میکنند و همین موضوع زمینه جهتگیری و الگوگیریهای نامتناسب را فراهم میکند. افرادی در انحراف دانشآموزان موفق هستند که بتوانند خلاء ایجاد شده برای این نسل را پر کنند و اگر این موفقیت برای آنها حاصل شده بدین جهت است که ما به طور کامل خلاء موجود را پر نکردیم.
قائممقام سازمان دانشآموزی کشور با اشاره به برگزاری مراسم عمره دانشآموزی و برخی مخالفتها برای برگزاری این مراسم برای قشر دانشآموز خاطرنشان کرد: دانشآموزانی هستند که سفرهای زیارتی درونی آنها را اقناع نمیکند و باید پله بالاتری از این معنویت را طی کنند، عمره دانشآموزی میتواند این نیاز دانشآموزان را پاسخ دهند، در حقیقت وقتی دانشآموزان در جو عمره و اعتکاف قرار میگیرند در مدار گردش و حرکتی درست و مطلوب به تثبیت معنویت نایل میشوند.
وی با اشاره به ظرفیتهای گوناگون دانشآموزان در عرصههای مختلف انس با قرآن، نماز جمعه، اعتکاف و عمره دانشآموزی تصریح کرد: ما با طرحهای جدیدی همچون «خادمان صلاة» میخواهیم با ظرفیتسازی و توسعه این ظرفیتها بر اساس علایق و ذوق خود دانشآموزان، آنها را در جایی که مناسب استعدادها و علایقشان است، قرار دهیم تا هیچ خلاء تربیتی وجود نداشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: ما از خانوادهها و والدین میخواهیم که در کنار سازمان دانشآموزی کمک کنند تا بتوانیم هر سال این مراسم معنوی را گستردهتر برگزار کنیم، برای سال بعد سازمان دانشآموزی در نظر دارد با برگزاری این مراسم همچون امسال در استانهای سراسر کشور ظرفیت دانشآموزان را به 500 هزار نفر افزایش دهد.
پایان پیام/
نظر شما