به گزارش خبرنگار شبستان،در نشست نقد و بررسی فیلم «سیزده 59» یکی از حضار از «سامان سالور» در مورد گریم تصنعی برخی کاراکترها و موسیقی کار سوال کرد که وی در پاسخ، اظهار داشت: اسکندری جزو گریمورهای جوان است و به لحاظ پزشکی خیلی تحقیق کرد و حتی از چند جانباز نیز عکس گرفت و سعی کرد با دقت و ظرافت گریمها را انجام دهد. در مورد موسیقی نیز «علیرضا کهندیری» عالی کار کرد، چرا که حجم ملودی کار بالا بود و این کار جزو موسیقیهایی است که دیده شد و در جشنواره نیز نامزد دریافت جایزه بود.
در ادامه این جلسه یکی از حضار از «سامان سالور» در مورد چگونگی شکل گرفتن داستان این فیلم سوال کرد که وی در پاسخ، اظهار داشت: این فیلم از یک داستان واقعی گرفته شده است. من در اراک زندگی میکردم و در آنجا زوجی همدیگر را دوست داشتند اما دو طایفه مختلف مخالف ازدواج این دو بودند، تا در نهایت این زوج ازدواج کرده و در شب عروسی تصادف کردند و زن 9 ماه است که در کماست و مرد عاشقانه با یاد او زندگی میکند. این نقطه شروع کار من بود و 9 بار فیلمنامه بازنویسی شد. در این میان «پرویز پرستویی» به من خیلی کمک کرد و در کنار آن حضور «جمشید مشایخی» پهلوان سینمای ایران افتخاری برای من بود و همین طور حضور «صابر ابر»، «مهران احمدی» و ... که از نسلهای مختلف بازیگری هستند گرد هم جمع شدیم و این فیلم شکل گرفت.
سالور ادامه داد: اگر روزی کسی بتواند این سوژه را به شکل مستند بسازد، تمام جهان آن را خواهند دید؛ چرا که آن مرد عاشقانه همسر در کما رفته خود را دوست دارد و به یاد آن زندگی میکند.
* سلامی: در فیلمبرداری «سیزده 59» از «نجات سربازان رایان» بهره گرفتم
در ادامه «مسعود سلامی» نیز در مورد نحوه فیلمبرداری کار گفت: گرفتن صحنههای جنگ خیلی راحتتر از گرفتن صحنههای داخل شهر بود و از اول تصمیم داشتیم در همان 10 دقیقه ابتدایی تماشاگر را روی صندلی بنشانیم و من از ساختار فیلمبرداری «نجات سربازان رایان» بسیار استفاده کردم و در این میان «شهروز وظیفهشناس» (مسئول جلوههای ویژه رایانهای فیلم) به من خیلی کمک کرد تا اتفاق ویژوال افکت کار بیافتد.
وی در ادامه افزود: 2 ماه روی رنگ فیلم کار کردم و به نظرم در مجموع فیلمبرداری کار میشد، بهتر از این هم باشد. تمام صحنهها با تک دوربین گرفته شد و 10 دقیقه اول را با دیجیتال کار کردیم و مابقی نیز به صورت 35 میلیمتری گرفته شد.
در ادامه این نشست «سامان سالور» با اشاره به لزوم بازنگری اساسی در تجهیزات شهرک سینمایی دفاع مقدس،گفت: «پرویز پرستویی» در همان سکانسهای اول فیلم، چند بار دستش به علت تجهیزات خراب آسیب جدی دید و ما شرمنده شدیم، اما او با تمام انرژی به کار خود ادامه داد.
پرستویی نیز در ادامه نشست در واکنش به برخی انتقادها در مورد شخصیتهای فیلم گفت: نشان دادن کاراکترهای فیلم تصنع نیست. دیدن پوکه مرفین بخشی از واقعیتهای این جامعه است که باید بازگو شود. من با گفتن این حرفها کمی به خودم نزدیکتر شدم. این آدمها از روی تفریح و سرخوشی این کارها را نمیکنند بلکه برای درمان دردشان این کار را میکنند.
این بازیگر با اشاره به امکانات محدود و ناکارآمد شهرک سینمایی دفاع مقدس، ادامه داد: روزی «سامان سالور» به من گفت که میخواهد یک فیلم سینمایی دفاع مقدسی در شهرک سینمای دفاع مقدس بسازد اما به نظر من کسی که میخواهد فیلم کمدی بسازد باید به شهرک دفاع مقدس برود.
* نوروزبیگی: «سیزده 59» برای من باقیات صالحات است
در پایان این نشست «جواد نوروزبیگی» نیز ضمن خرسندی از برگزاری این نشست، گفت: خوشحالم که بیشتر تعریف شنیدم و این کار تنها فیلمی بود که کمتر انتقاد شنیدم.
وی ادامه داد: ساخت این کار سخت بود اما میل من به این نوع سینما است؛ چرا که به نوعی باقیات صالحات محسوب میشود. «سامان سالور» نسل سومی است که جنگ را ندیده اما حرف تازهای از جنگ میزند و این صداقت این جوان را بازگو میکند. خوشحالم که این جوان پای اعتقاداتش ایستاده است.
«محسن تنابنده»، «فرهاد توحیدی»، «امید روحانی»و «شادمهر راستین» از جمله حاضران در این مراسم بودند.
پایان پیام/
نظر شما