قومیت گرایی در شوراها جایگاهی ندارد

خبرگزاری شبستان: استاندار کهگیلویه و بویراحمد به اعضای شورای های اسلامی شهر و روستا تاکید کرد: نباید قومیت گرایی و طایفه گرایی را زنده کنیم هرچند زنده کردن این موضوع محاسنی دارد؛ ولی راه حل نه حذف طایفه گرایی و نه حذف شوراهاست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یاسوج، مراسم گرامی داشت سالروز تاسیس شوراهای اسلامی شهرها و روستاها امروز (6 اردیبهشت) با حضور استاندار کهگیلویه و بویراحمد، معاون عمرانی استانداری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، فرمانداران و برخی از شهرداران شهرستان های استان و برخی از مدیران و همچنین تعدادی از اعضای شوراهای اسلامی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد.

 

در این مراسم که تعدادی کمی از اعضای شوراهای اسلامی حضور داشتند پس از سخنرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد و معاون عمرانی استاندار موسیقی محلی اجرا و به دلیل شکستگی صندلی خواننده، موسیقی با تاخیر اجرا شد.

 

سیدموسی خادمی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این مراسم ضمن تبریک این روز، گفت: شوراها اصل مغفول مانده قانون اساسی است که در دولت اصلاحات شروع و تاکنون آثار خوبی برای کشور به همراه داشته است.

 

وی افزود: در نظام شورایی بخشی از ضعف های فرهنگی ما ناشی از تهدیدات و فرصت هایی است که گاها شوراها در برخی از جنبه ها به تقویت این ضعف ها کمک کرده اند که باید بررسی شود که چگونه با وجود شورا، مردم سالاری قومیت و طایفه گرایی را زنده و احیاء نکنیم که این از اشکالاتی است که وجود دارد.

 

خادمی اذعان کرد: باید قومیت گرایی و طایفه گرایی را زنده نکنیم هرچند زنده کردن این موضوع محاسنی دارد؛ ولی راه حل نه حذف طایفه گرایی و نه حذف شوراهاست، بلکه باید با تعامل مثبت با همدیگر در جهت رشد و توسعه استان گام برداشت.

 

**پیش از سخنرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد پژمان نیک اقبالی، معان هماهنگی امور عمرانی استانداری تشکیل دور سوم شوراها را نشان از بالندگی و تعامل این نهاد دانست و افزود: آن چیزی که در جمهوریت نظام خود را به عینه نشان داد، وجود شورا به عنوان واسط بین مردم و مسئولان بود.

 

نیک اقبالی افزود: امروزه سه مثلت شورا، شهرداری و دولت می توانند توسعه دهنده شهرها باشند و اگر این سه مثلث به درستی در کنار همدیگر کار کنند شاهد عمران و آبادانی در همه زمینه ها خواهیم بود.

 

این مسئول افزود: در نظام شورایی شاید تصور بر این باشد که فقط شورا باید بر کار شهردار نظارت داشته باشد، اما آن چیزی که در قانون برای شورا دیده شده فراتر از این است.

 

نیک اقبالی با بیان این که شورا می تواند در تمام مسائل مربوط به حوزه های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و عمرانی شهر اظهار نظر کرده و واسطه ای بین مردم و مسئولان در این حوزه ها باشد، تصریح کرد: به نظر می رسد که شوراها بیشتر به سمت و سوی نظارت بر شهردار و شهرداری حرکت کرده اند.

 

وی افزود: در این میان ایرادی که شاید به شوراها وارد باشد این است که در نظام شورایی که خود اعضای شورا براساس رای اکثریت انتخاب شده اند شاید در درون شورا رای اکثریت را قبول ندارند و این به عنوان ایرادی در درون شوراها مطرح است.

 

معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان این که این موضوع زمانی خود را نشان می دهد که اکثریت شهردار را انتخاب می کنند و اقلیت شاید با شهردار در مرحله نخست مخالف باشند، عنوان کرد: این کار فقط برای تشکیل شکل قانونی یک شورا و انتخاب شهردار است ولی متاسفانه بعد از این رای گیری تمکین به رای اکثریت شوراها وجود ندارد و از فردای آن روز اقلیتی که به شهردار رای ندادند در تکاپوی مسائل دیگر بوده و این نقطه ضعف محسوب شده و باید تلاش کرد همان طور که اعضای شورا براساس رای مردم انتخاب شده اند، به این قانون نیز احترام بگذارند.

 

نیک اقبالی اظهار داشت: امروزه در استان کهگیلویه و بویراحمد به واسطه نوبودن جمعیت شهری که خود شهر یاسوج و شهرهای دیگر که فعالیتی کمتر از دوسال دارند، جامعه شهرنشین ما جامعه جوانی است که باید متفاوت با سایر کشور نسبت به آن توجه داشت.

 

**و اما جالب تر این که محمد علی جاوید شهردار یاسوج که این شهر به عنوان پایتخت طبیعت ایران هم معرفی شده در پاسخ به معاونت عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد مقایسه مدیریت شهری در بین شهرهای متفاوت مقایسه ای تقریبا مع الفارق می داند و می افزاید: نمی توان دو شهر را قیاس کرد.

 

جاوید با بیان این که اگر مقایسه ای انجام گیرد به صورت نسبی است، افزود: مولفه های تشکیل دهنده یک شهر با شهر دیگر متفاوت بوده، فرهنگ ها، ظرفیت ها، منابع مالی و انسان ها در یک شهر با دیگر شهرها و استان ها متفاوت است.

 

وی با بیان این که موضوعاتی که برای تشکیل یک شهر مطرح می شود تاثیرگذار و خروجی آن متفاوت هستند به مثالی در این زمینه اشاره و بیان داشت: اگر بعضی از همشهری های ما به شیراز سفر کرده و زمان برگشتن، یاسوج را با شیراز بدون توجه به همه مولفه ها و این که تفریق بودجه شهرداری یاسوج در دو سال قبل، 20 میلیارد تومان بوده ولی تفریق بودجه شیراز یک هزار و 500 میلیارد تومان بوده؛ یعنی با محاسبات بنده هر منطقه ای از شیراز معادل پنج برابر شهر یاسوج بودجه جاری دارد و به همین تناسب هم بودجه های عمرانی را باید در نظر گرفت.

 

شهردار مرکز کهگیلویه و بوییراحمد در ادامه، عنوان کرد: اعتقاد دارم در مدیریت شهری مثلثی را که مهندس نیک اقبالی، معاون عمرانی ترسیم کردند را یک ضلع آن را باید تغییر داد.

 

جاوید شهروند، شورا، شهردار یا شهرداری سه ضلع مثلث ترسیم شده برای شهرداری دانست و گفت: شهروند نیز به عنوان مولفه نخست جامعه خدمت شهرداری محسوب می شود.

 

وی در جواب برخی ابهامات مطرح شده در سنوات قبل، افزود: دانشمندی می گوید اخلاق با قانون شهروندی در هم تنیده اند و هر کس قانون شهروندی را بپذیرد، اخلاق را هم پذیرفته است؛ لذا این که ما همه اشکالات را به شهردار و شورای اسلامی شهرها نسبت دهیم این کار خلاف اخلاق است.

 

شهردار یاسوج خاطرنشان کرد: کسی که حدود 60 سال از عمر خود را می گذارند و امروز می خواهد الفبای شهروندی را در این شهر یاد بگیرد این مشخص است که هزینه های بالایی را برای شهرداری ها و مجموعه های وابسته دارد.

 

جاوید اظهار داشت: ما قانون شهروندی را باید از مهد کودک و ازدوره ابتدایی به فرزندان بیاموزیم، نباید انتظار داشت در پله های آخر عمر این کار توسط شهرداری یا شورای اسلامی صورت گیرد.

 

وی در ادامه با طرح سوالی، عنوان کرد: پدری که در کنار فرزند خود از ماشین کیسه زباله را به بیرون پرتاب می کند چه انتظاری می توان از شهرداری داشت که به روز خدمت رسانی داشته باشد؟

 

شهردار پایتخت طبیعت ایران به دومین مولفه یعنی شوراهای اسلامی شهرها اشاره و عنوان کرد: با توجه به این که حدود 17 سال از کار شوراها گذشته باید سوال کرد آیا شورای استان ما موفق بوده یا نه که نمی توان به این سوال پاسخ داد و به صورت نسبی می توان گفت: شورا طبق قانون دو وظیفه قانون گذاری و نظارت را برعهده دارد.

 

جاوید اظهار داشت: اگر در این چارچوب در این راستا از مجموعه های شهرداری عمل خواسته شد قطعا موفق عمل کرده ایم؛ ولی اگر اگر از این موضوع فراتر رفته و این قانون را نادیده گرفتیم و به حوزه دخالت رفتیم باید برخی از عواملی که باعث شده ما در مدیریت شهری بتوان مدیریت شهری خوب را ارائه داد این موضوع به شورای اسلامی شهرها برمی گردد ضمن این که احترام به عملکرد همه این عزیزان باید داشته باشیم.

 

وی گفت: شورا از مردم، با مردم و برای مردم است و اگر واقعا در این زمینه تلاش کنیم، باید گفت کاری قابل تقدیر است و اگر خدای ناکرده منافع شخصی و سیاسی و گروهی پیگیری می شود بنابراین باید گفت بر کار ما اشکال وارد است.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 453933

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha