به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی شاه آبادی دبیر همایش بینالمللی حکومت علوی نگاهی پس از 14 قرن در نشست خبری با اصحاب رسانه عنوان کرد: پس از رحلت پیامبر اسلام (ص) و خلافت سه خلیفه، در روز 18 ذی حجه سال 35 هجری قمری مردم با حضرت علی (ع) بیعت کردند.
دبیر همایش بینالمللی حکومت علوی نگاهی پس از 14 قرن اظهار داشت: سال گذشته در روز 18 ذی حجه سال 1435 هجری قمری، ما چهادهمین قرن حکومت امام علی (ع) را پشت سر گذاشتیم.
حجت الاسلام و المسلمین شاه آبادی ادامه داد: دانشگاه مفید در صدد برآمد تا پس از 14 قرن با توجه به تحولات جهان معاصر به ویژه جهان اسلام برای بشریت به وجود آمده است، نگاهی دوباره به حکومت امام علی (ع) داشته باشد.
حکومت امام علی (ع) در روز 13 رجب سال 36 هجری قمری
وی تصریح کرد: به منظور برگزاری همایش بینالمللی حکومت علوی نگاهی پس از 14 قرن، پیش نشستی در عید غدیر سال گذشته برگزار شد که در آن میزگردی پیرامون ضرورت پژوهش درباره حکومت امام علی (ع)، رونمایی از نامه امیرالمومنین به قاضی اهواز و همچنین رونمایی از نهج البلاغه به خط یاقوت مستعصمی از قرن هفتم صورت گرفت.
دبیر همایش بینالمللی حکومت علوی نگاهی پس از 14 قرن بیان داشت: امام علی (ع) در روز 13 رجب سال 36 هجری قمری وارد کوفه شدند و حکومت خود را بنا کردند و اکنون نیز در تقارن با میلاد امام علی (ع)، همایش بینالمللی حکومت علوی نگاهی پس از 14 قرن در دانشگاه مفید برگزار میشود.
حجت الاسلام و المسلمین شاه آبادی تصریح کرد: ما در منابع شیعی به لحاظ علمی نسبت به زندگی حضرت علی (ع)، مباحث اخلاقی، کلامی، تاریخی و بررسی و توضیح منابعی که از امام علی (ع) به دست ما رسیده است مانند نهج البلاغه، غرر الحکم و درر الکلم و دیوان شعر منتسب به امام علی اطلاعاتی داریم، اما متأسفانه در خصوص حکومت و سیره حکومت آن حضرت اطلاعات زیادی وجود ندارد.
برگزاری 12 نشست در مراسم همایش/سخنرانی آیت الله امینی در افتتاحیه جشنواره
وی با بیان این که همایش بینالمللی حکومت علوی نگاهی پس از 14 قرن در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه (9 و 10 اردیبهشت) در دانشگاه مفید برگزار میشود، عنوان کرد: مراسم افتتاحیه که در صبح روز چهارشنبه (9 اردیبهشت) است با سخنرانی آیت الله امینی آغاز میشود.
دبیر همایش بینالمللی حکومت علوی نگاهی پس از 14 قرن افزود: در این همایش 12 نشست در بعد از ظهر روز چهارشنبه و صبح روز پنج شنبه برگزار میشود و مراسم اختتامیه همایش در بعداز ظهر روز پنج شنبه (10 اردیبهشت) برگزار میشود.
حجت الاسلام و المسلمین شاه آبادی اظهار داشت: در اختتامیه جشنواره با آیت الله دین پرور رئیس بنیاد نهج البلاغه گفتگویی صورت گرفته است، همچنین از علما و مسئولین استانی در این همایش دعوت به عمل آمده است.
حضور پژوهشگران از کشورهای مختلف دنیا
وی یادآور شد: به طور کلی 500 مقاله به زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی به دبیرخانه ارسال شده است که چکیده 80 مقاله به صورت مجموعه مقالات همایش تدوین میشود، همچنین 40 مقاله در روزهای همایش ارائه میشود.
دبیر همایش بینالمللی حکومت علوی نگاهی پس از 14 قرن بیان کرد: دانشگاه مفید این همایش را با همکاری مراکز حوزوی و دانشگاهی از جمله جامعه المصطفی، مجمع جهانی اهل بیت، مرکز تحقیقات نور، بنیاد نهج البلاغه، دانشگاه کوفه، مدیریت حوزههای علمیه و پژوهشگاه علوم انسانی برگزار میکند.
حجت الاسلام و المسلمین شاه آبادی اضافه کرد: در این همایش پژوهشگرانی از هند، لبنان، عراق، کنیا و مصر حضور خواهند داشت، همچنین پژوهشگرانی از اهل سنت، مسیحی نیز در این همایش حضور دارند.
ارزشهای انسانی دینی باید در میان مردم حاکم شود
وی تصریح کرد: ما هر چه بتوانیم ارزشهای دینی و همچنین ارزشهای انسانی دینی را در میان مردم حاکم کنیم و مردم را حساس تر کنیم، به طور یقین مسئولین در هر عرصه به آن ارزشها بیشتر توجه میکنند.
دبیر همایش بینالمللی حکومت علوی نگاهی پس از 14 قرن در پایان گفت: رسانههای باید ارزشهای انسانی دینی را در میان مردم منعکس کنند تا مردم آگاهی کامل پیدا کنند و اگر این اتفاق رخ دهد، مسئولین حکومتی نیز به ارزشهای انسانی پاسخ مثبت میدهند.
پایان پیام/
نظر شما