مشکل اصلی ما در خلاء مدیریت برنامه ریزی اوقات فراغت است

خبرگزاری شبستان: ابهری با بیان اینکه هنوز با گذشت ۳۰ سال برنامه مشخص برای اوقات فراغت جوانان تدوین نشده است گفت: مشکل اصلی ما در خلاء مدیریت برنامه ریزی اوقات فراغت است نه در بودجه و امکانات جامعه.

مجید ابهری، آسیب شناس علوم رفتاری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با اشاره به غنی سازی اوقات فراغت جوانان با بیان اینکه یرنامه گذراندن اوقات فراغت بستگی مستقیم به سبک زندگی دارد، گفت: متاسفانه 80 درصد مردم نسبت به نحوه درست پر کردن و گذراندن اوقات فراغت آگاهی ندارند و تماشای تلویزیون به خصوص فیلم های ماهواره ای یکی از اصلی ترین ابزارهای پر کردن اوقات فراغت 40 درصد از خانواده ها شده است .

 

وی با بیان اینکه هنوز بعد از گذشت 30 سال برای مدیریت اوقات فراغت برای جوانان و نوجونان برنامه مشخصی تدوین نشده است، تصریح کرد: هر خانواده بر اساس توانایی های مالی و امکانات فرهنگی خود فرزندان خود را سرگرم می کند .

 

ابهری در ادامه خاطرنشان کرد: همراهی بعضی از فرزندان با پدران خود و فعالیت همراه انها یکی از روش های گذران اوقات فراغت است و در مرحله  دوم حدود 10 درصد از دانش آموزان تحت پوشش برنامه های اوقات فراغت از سوی مدارس و مراکز دیگر قرار می گیرند.

 

این آسیب شناس ادامه داد: خانواده های توانمند، فرزندان خود را به کلاس های  ورزشی و آموزشی  اعزام می کنند در حالی که این شرایط برای همه مقدور نمی باشد در این میان از نگاه آسیب شناسی مشکل اساسی نه بودجه و نه امکانات است بلکه خلا مدیریت برنامه ریزی اوقات فراغت و کمبود کارشناس و متخصص در این زمینه اصلی ترین عامل کاستی ها می باشد.

 

وی خاطرنشان کرد: علیرغم تصویب سند اجرایی ساماندهی اوقات فراغت جوانان هنوز ابعاد اجرایی از آن ملاحظه نمی شود و در این میان زیانده اصلی فرزندان این جامعه  هستند که در تابستان گرم و طولانی یا باید در کوچه ها و خیابان ها خود را سرگرم کنند و یا باید با بحث و گفتگو با والدین خود، موجب آزار و اذیت انها شوند و در پایان تابستان رشد آسیب های اجتماعی در میان جوانان با عنوان تهدید جدی برای ذخایر اصلی جامعه خودنمایی می کند.

 

این آسیب شناس تصریح کرد: اجرایی کردن هرچه زودتر سند و آیین نامه های مربوطه و تدوین برنامه ها و سیاستگذاری های برنامه های نشاط آور برای نوجوانان و جوانان و حمایت های مالی و ارشادی از خانواده های دارای چند فرزند دانش آموز اساسی ترین موانع بر سر راه می باشد.

 

ابهری خاطرنشان کرد: آموزش های فنی و حرفه ای در رشته های مختلف به دانش آموزان هم نیروی انسانی لازم برای کشور را فراهم می کند و هم موجب سرگرمی برای فرزندان ما می شود.

 

وی با بیان اینکه ارایه خدمات رفاهی و ورزش رایگان یا ارزان قیمت یکی دیگر از روش های غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان است، افزود: در این میان شهرداری تهران با دایر کردن کلاس های آموزشی و مراکز رفاهی در فرهنگسراها و خانه های محله گامی مناسب در این زمینه برداشته است که باید دستگاه های دیگر و مرتبط به شهرداری در این زمینه ها یاری دهند و در شهرهای کوچک و شهرستان های محروم هرچه بیشتر به فکر پرکردن مناسب اوقات فراغت جوانان و نوجوانان به عنوان اصلی ترین عامل پیشگیری از آسیب های اجتماعی باشند.

 

ابهری با بیان اینکه برنامه ریزی قبل از آغاز فصل تابستان مناسب ترین روش برای غنی سازی اوقات فراغت می باشد، اظهار کرد:منحصر کردن  برنامه های اوقات فراغت به کلاس های آموزشی باعث خستگی بیشتر دانش آموزان و دلزدگی آنها از این کلاس ها می شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 453830

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha