به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان همدان، علی اسد بیگی، مدیر کانون فرهنگی و هنری صلابت از شهرستان تویسرکان ، یکی از جوان ترین مدیران کانون و حافظ 20 جزء قرآن کریم و طلبه پایه سوم حوزه علمیه است.
وی که دانش آموز پایه دوم رشته تجربی است و 16 سال سن دارد فعالیت قرآنی خود را از 13 سالگی شروع کرده است و فعالیت های متنوع دیگری نیز در زمینه های فرهنگی دارد.
گفتگویی با این نوجوان موفق و مدیر کانون فرهنگی و هنری شهرستان تویسرکان انجام داده ایم که در پی می خوانیم.
فعالیت قرآنی خود را از چه سنی شروع کرده اید؟
فعالیت قرآني خود را از سن کودکی و حفظ آیات مبارک را با پدر خود شروع کردم ولی از سال 90 يعني از سیزده سالگي حفظ خود را به صورت تخصصی در موسسه قرآنی و روزانه نیم صفحه انجام دادم و اکنون حافظ 20 جزء هستم.
براي حفظ قرآن، استادي هم داشتيد؟
نه، استاد خاصی در اين زمينه نداشتم. البته در كلاس هاي قرائت شركت ميكردم ولي در زمينة حفظ، به موسسه سراج تویسرکان مراجعه کردم، البته در اين ميان تشويقهاي پدر و مادرم تاثیر بسزایی در موفقیتم داشت.
چه فعالیت های دیگری به غیر از حفظ انجام می دهید؟
مربی قرآن هستم و تلاش می کنم به عنوان زکات علم قرآن را به دیگران آموزش دهم و همچنین مدیر کانون فرهنگی و هنری صلابت هستم و فعالیت ها و کلاس های متنوعی در طی سال برای اعضا کانون برگزار می کنیم و در ضمن طلبه پایه سوم حوزه علمیه نیز هستم.
چه روشهايي براي حفظ قرآن وجود دارد و بهترين روش حفظ قرآن چيست؟
سه روش براي حفظ قرآن وجود دارد: روش گوش دادن، روش نوشتن و روش تمرين و تكرار. در روش گوش دادن، حفظ كننده، آيات قرآن را از طريق شخص دوم يا از طريق نوار گوش ميدهد تا زماني كه آيات را حفظ كند. در روش نوشتن نيز، يك آيه آنـقدر نوشته ميشود تا ملكة ذهن شود و روش تمرين و تكرار كه بهترين روش حفظ قرآن است، شخص به تنهايي آنقدر آيات را تكرار ميكند تا به حافظه بسپارد البته تعداد اين دفعات نبايد كمتر از 10 بار براي هر آيه باشد.
بهترين سن براي حفظ قرآن چه سني است؟
براي حفظ قرآن سن مشخصي وجود ندارد، افرادي با سن بالا شروع به حفظ قرآن كرده و خيلي هم موفق بودهاند ولي مشخص است كه در سنين 15 الي 30 سال، درك آيات همراه با حفظ آن منطقيتر و راحتتر صورت ميگيرد. ضمن اينكه براي حفظ قرآن حافظة استثنايي لازم نيست. با حافظة معمولي هم ميتوان قرآن را حفظ كرد .
آيا كسي كه حافظ مسلط قرآن شده، ميتواند مطمئن باشد كه آيات در حافظهاش حك شده و ديگر نيازي به تمرين ندارد؟
نه، اين طور نيست. حفظ قرآن آسان است ولي تثبیت و فراموش نکردن آیات خيلي مشكل است. بنابراين تكرار و تمرين حتماً لازم است. اگر روزانه دو ساعت وقت براي حفظ قرآن وقت بگذاريم، لازم است اولاً اين امر در وقت هاي مختلف باشد و پيوسته نباشد كه موجب خستگي و كسالت حافظ شود ثانياً حداقل يك ساعت آن را براي مرور آيات حفظ شده قبلي اختصاص دهيم.
تأثير با قرآن بودن، در زندگي شما چگونه خود را نشان داده است؟
تأثير قرآن در زندگي من قابل انكار نيست بدون هیچ اغراق و شعاری باید بگویم هر خیرو برکتی در زندگیام وارد شده از را مدیون قرآن هستم.
با كدام آيه انس بيشتري داريد؟
سورة مباركه ضحي، آية 5 (وَ لَسوف يعطيكَ رَبُّك فترضي: در دنيا و در آخرت مقام شفاعت به تو بخشد) و همچنین آیه 83 سوره بقره
آيهاي كه در مواقع دلتنگي و ناراحتي آرامتان ميكند؟
سورة رعد آية 28. (اَلا بذكرا... تطمئنالقلوب) آگاه شويد كه تنها ياد خدا آرامبخش دلهاست. همچنين آية 26 سورة آل عمران (قل اللهم مالك الملك تعطي الملك من تشاء و من تَنزِعُ الملكَ مِمَّن تَشاء و ...) بگو (اي پيغمبر): بار خدايا، اي پادشاه ملك هستي، تو هر كه را خواهي ملك و سلطنت بخشي و از هر كه خواهي ملك و سلطنت باز گيري و هر كه را خواهي عزت دهي و هر كه را خواهي خوار گرداني، هر چيز نيكويي به دست توست و تنها تو بر هر چيز توانايي. اين آيهاي است كه هم در مواقع خوشحالي و هم مواقع دلتنگي و ناراحتي آرامم ميكند.
هدفتان از حفظ قرآن چه بود؟
هدفم این است که بتوانم در راه قرآن و ترویج آیات الهی در جامعه خدمت کنم و آیات قرآن را در زندگی خود و اطرافیانم به کار گیرم و آنها را ترویج و اشاعه دهم.
پایان پیام/
نظر شما