جای خالی مرحوم فردی پر نشده است

خبرگزاری شبستان: شاکری با بیان اینکه امیر حسن فردی از افراط و تفریط در تصمیم گیری جلوگیری می كرد و طیف های مختلف ادبیات را به هم پیوند می داد، گفت: امروز چنین جایی در عرصه ادبیات داستانی خالی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، احمد شاكری، نویسنده و منتقد ادبی به مناسبت دومین سالگرد در گذشت امیرحسین فردی با ارزیابی جایگاه مرحوم فردی گفت: مرحوم امیرحسین فردی از نویسندگان پیش كسوت و یكی از بزرگان ادبیات داستانی انقلاب به شمار می رفت. به نظر من بررسی ابعاد شخصیت ایشان مورد غفلت واقع شده است.

وی افزود: حق این است كه اهالی نظر و دقت بعد از درگذشت ایشان زوایای مختلف مدیریتی و شخصیتی این نویسنده را مورد بررسی قرار دهند. چرا كه هم اكنون بعد از در گذشت مرحوم فردی داستان انقلاب به شدت به ابعاد مدیریتی و شخصیتی مرحوم فردی نیاز دارد.

وی با اشاره به عناصر تشكیل دهنده هویت مرحوم فردی خاطرنشان كرد: هر چند بخشی از آثار ادبیات داستانی انقلاب به صورت مستقیم یا غیر مستقیم دست مایه تلاش های فردی است، اما این نویسنده خصوصیات ممتازی داشت كه معتقدم ناگفته مانده است.

شاكری ادامه داد: این در حالی است كه هم اكنون بعد از درگذشت امیرحسین فردی جای خالی ایشان به وضوح دیده می شود. چه در مراكزی كه حضور داشتند چه در عرصه ادبی. ادبیات داستانی ما هر چند به استعدادها نیاز دارد هم اكنون منتقدان زبده نیاز ادبیات كشور ماست. وجود مدیران برجسته كه با ادبیات و داستان آشنا باشند برای ادبیات داستانی ما ضروری است.

این نویسنده داستان انقلاب با اشاره به نیاز جامعه ادبیات داستانی انقلاب تصریح كرد: جای كسی مانند فردی در عرصه ادبیات خالی است. كسی كه بتواند ریش سفید ادبیات داستان انقلاب باشد و از مقبولیت عام برخوردار شود. در عین حال بین نخبگان ادبیات نیز پذیرفته شود.

وی در ادامه با اشاره به چرایی نیاز به یك ریش سفید در ادبیات داستانی گفت: كلام فردی فصل الخطاب بود. عملش سرمشق قرار می گرفت. از افراط  و تفریط  در تصمیم گیری جلوگیری می كرد و طیف های مختلف ادبیات را به هم پیوند می داد. اما امروز چنین جایی در عرصه ادبیات داستانی خالی است.

شاكری با اشاره به آثار قلمی مرحوم فردی گفت: امیرحسین فردی روح پاكی داشت. صداقت داشت. عمل و حرفش با هم یكی بود. نفاق ایجاد نمی كرد و بلكه در بسیاری از مواقع مانع نفاق می شد. همین خلق و خوی ایشان همه را به یك اجماع رسانده بود كه مرحوم فردی فصل الخطاب شود.

وی در ادامه با تاكید بر این كه می بایست به جای خالی امیرحسین فردی به صورت جدی توجه شود خاطرنشان كرد: اگر چنین كسی در عرصه ادبیات داستانی بار دیگر به وجود نیاید، نمی شود داستان انقلاب را پیش برد. هر چند در همان زمان كه فردی حضور داشت عده ای از همراهانش تركش كردند و او بدون یاری دوستانش بسیاری از كارها را انجام می داد.

احمد شاكری با اشاره به عمل كرد امیرحسین فردی خارج از محافل و مراكز ادبی گفت: مرحوم فردی به غیر از تشكل ها و محافل رسمی ادبی و مراكز فرهنگی جلسات و گعده های مختلفی راه انداخت. پایه گذار فوتبال نویسنده ها بود كه بعد از درگذشتش از بین رفت یا جلسات مختلف دیگر كه حالا دیگر وجود ندارند.

وی با بررسی جای خالی جلسات غیر ادبی مرحوم فردی تصریح كرد: در آن جلسات بسیاری از افرادی كه شاید از نظر تئوری با مرحوم فردی مخالف بودند حضور پیدا می كردند. حتی كسانی كه از نظر رویه سیاسی مخالف هم بودند می آمدند و دور هم جمع می شدند و مرحوم فردی به نحوی یاد داده بود كه باید نقاط افتراق را برخی اوقات فراموش كرد و رفاقت و دوستی را بر مبنای نقاط اشتراك پایه ریزی كرد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 453689

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha