به گزارش خبرگزاري شبستان از قم، آيتالله مكارمشيرازي در اين ديدار گفت: كارگر در اسلام واقعا مقام بالايي دارد و طبق روايات كارگري كه كار ميكند قطرات عرق كارگر مثل قطره خون شهيد در ميدان جهاد است.
وي بيان داشت: از سوي ديگر مقام كارگر به قدري است كه وقتي كارگري ميآيد و خسته است و ميخواهد استراحت كند، خواب آن كارگر در آن لحظه عبادت محسوب ميشود.
آيتالله مكارمشيرازي گفت: بسياري از ائمه اطهار(ع) كارگري ميكردند و اسلام به مسائل كارگري تاكيد بسياري دارد و هيچ ديني به اندازه اسلام به كارگر اهميت نداده است.
اين مرجع تقليد تصريح كرد: بايد فرهنگ كارگري اسلام توسط رسانهها پخش شود، فكر نكنند كه كارگر بي اهميت است و اگر كار كارگر نباشد كار جامعه ميخوابد.
وي گفت: بايد مقام كارگر را آنچنان كه در اسلام است معرفي كرد ولي از سوي ديگر بايد توجه داشت كه آن مسئوليت پذيري نيز مد نظر باشد و كارگران ما بدانند كه مسئوليت بسياري دارند.
آيتالله مكارمشيرازي تصريح كرد: در ديگر مسائل نيز در خصوص بهزيستي بايد گفت كه يكي از مهمترين خدمات اسلام كه بايد اغنيا به فكر ضعفا باشند و جامعه ما در اين زمينه بايد نظارت و دقت داشته باشد.
وي با اشاره به طرح وزارت تعاون كار و رفاه اجتماعي در خصوص نگهداري فرزندان در جامعه گفت: اين طرح بسيار خوبي است و آثار منفي را از بين ميبرد.
اين مرجع تقليد در خصوص بيكاري گفت: دولت بايد در كاهش نرخ بيكاري تلاش كند، البته اين را هم ميدانيم كه در شرايط تحريم و مشكلات هستيم، اما اينكه در اين شرايط كاهش نرخ بيكاري داشته باشيم، اهميت دارد.
آيتالله مكارمشيرازي با اشاره به موضوع يارانهها گفت: موضوع يارانهها از روي اول اشتباه بود و شعارهايي داده شد كه آينده را به خطر انداختند.
وي گفت: حالا كه اين موضوع انجام شده، بايد بدانيم كه چيزي كه داده شده، گرفتن آن سخت است، اين يك نكتهاي است كه دادن پول كشور دست افراد غني مشكل دارد و حتي گرفتن اين پول نيز اشكال شرعي دارد.
اين مرجع تقليد تصريح كرد: حذف اين موضوع مشكلات بسياري دارد و شجاعت ميخواهد اما به تدريج اين كارها را ادامه دهيد، حداكثر نصف جامعه به اين يارانه نياز ندارند و بايد بدانيم كه گرفتن اين يارانه اگر نياز نداريم اشكال شرعي خواهد داشت.
*همه بايد در تحقق شعار همدلي و همزباني بكوشند
توليت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) با اشاره به شعار امسال گفت: شعار امسال بسيار دقيق و حساب شده بوده و بايد دولت و ملت با همدلي و همزباني بكوشند تا مشكلات را رفع كنند و همه بايد با هم كار كنند.
آيتالله سعيدي گفت: يكي از افتخارات ما اين است كه افرادي همچون آقاي ربيعي وزير ما هستند و ايشان تلاشهاي بسياري داشتهاند و پيش از انقلاب و در حين انقلاب و تاكنون اقدامات خوبي انجام دادهاند.
وي بيان داشت: همكاران شما نيز جزو بازوان كاري شما هستند كه ابلاغ سلام ما را داشته باشيد و اميدواريم كه همواره موفق باشيد و بتوانيد خدمات رساني كنيد.
توليت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) گفت: در اسلام ما مسائلي داريم كه به عنوان گنجينه ما هستند كه نياز حكومت هستند، موضوع اهتمام به كار اشاره شد كه بسيار مهم است و بايد به آن بپردازيم.
آيتالله سعيدي ادامه داد: اين انقلابي كه امروز در آن هستيم نتيجه همان نالهها و خطبه فدكيه است و تلاش داشتند كه اسلام همواره ايجاد شود.
وي با اشاره به برخي افراد كه قهر ميكنند و كنار ميكشند گفت: بايد ما از حضرت علي(ع) ياد بگيريم كه ايشان با همه ظلمهايي كه شد در صحنه ماند و اجازه ندادند كه اسلام از بين برود.
توليت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) گفت: اينكه برخي ميگويند جرياني رفته و جريان ديگر آمده پس ما كار نميكنيم اشتباه است و بايد همه و همه در كنار هم ايستاده و كار كنند.
آيتالله سعيدي با اشاره به شعار امسال گفت: شعار امسال بسيار دقيق و حساب شده بوده و بايد دولت و ملت با همدلي و همزباني بكوشند تا مشكلات را رفع كنند و همه بايد با هم كار كنند.
وي تصريح كرد: حال كه خداوند اين فرصت را به شما داده است نبايد دلگير و خسته شويد و بكوشيد تا كارها را ادامه دهيد و از حرفها ناراحت نشويد.
توليت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه(س) عنوان داشت: در قم مسئولان خوبي داريم و بايد از اينها هم استفاده كنيد كه بتوانيد مشكلات استان را نيز رفع كنيد.
*كشور را با روش كميته امدادي نبايد اداره كرد
آيتالله عبدالله جواديآملي نيز در ديدار با وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي طي سخناني گفت: ايران وسعت بسياري دارد و منابع ارزشمند بسياري نيز دارد و اينكه از اين منابع استفاده نميكنيم نشانه بي عرضگي ماست.
وي بيان داشت: اين همه صحرا و دشت در كشور وجود دارد كه به عنوان ثروت به حساب آمده و بايد از آن براي توليد ثروت استفاده كنيم.
اين مرجع تقليد با اشاره به موضوع يارانهها گفت: زماني كه كشور را به شكل يارانهها اداره كنيم، مردم ما به شكل كميته امدادي رشد خواهند كرد در صورتي كه اين همه منابع داريم و بايد از آنها استفاده كنيم.
آیتالله جوادیآملی گفت: بايد از ذره ذره ظرفيت عظيم كشور توليد ثروت كرد و اين قابليت در ايران وجود دارد و اگر در اين زمينه كوتاهي كنيم در برابر خداوند مسئول هستيم.
وي با بيان اينكه كشور ما با روش كميته امدادي به جايي نميرسد ادامه داد: امروز گرانيها زندگي مردم را سخت كرده است و اين بيكاريها و تورم و همچنين ركود باعث شده كه دينداري مردم نيز دچار خدشه شود.
اين مرجع تقليد بيان داشت: جامعه بايد به گونهاي باشد كه مردم براي خود كار كنند و سعي كنيد كه كرامت مردم را گسترش دهيد و مردم را به شكل كميتهامدادي و يارانهاي اداره نكنيد.
آیتالله جوادیآملی تاكيد كرد: پشتوانه مردم بايد كار باشد و روحيه عزت نفس به همراه كار و اقتصاد مقاومتي را بايد در كشور نهادينه كنيم.
*دولت در ایجاد اشتغال اهتمام داشته باشد
آیتالله حسین نوریهمدانی در دیدار با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی سخنانی ابراز داشت: هر چه بتوانیم به مردم خدمت کنیم نزد خداوند با ارزش تر خواهیم بود.
وی گفت: باید با دلسوزی و درک موضوع برای مردم کار کنیم زیرا این امر اثر بخش بوده و می تواند تاثیرات بسیاری در کارهای ما داشته باشد.
آیتالله نوریهمدانی با ابلاغ سلام به رئیس جمهور گفت: رئیس توانسته است با تلاش فراوان دولتی را به وجود آورد که امثال حضرتعالی در آن خدمت می کنید و این شایسته تقدیر و ارزشمند است.
این مرجع تقلید با اشاره به جایگاه کارگران گفت: طبقه کارگر در نزد پیامبر(ص) بسیار مورد احترام و عزت هستند و حتی ایشان دست کارگران را نیز می بوسیدند.
وی گفت: مهمترین کار شما ایجاد اشتغال و کار است که امیدواریم در این کار موفق باشید و باید با همه توان در این عرصه تلاش داشته باشید.
آیتالله نوریهمدانی با اشاره به طرح بیمه سلامت گفت: اجرایی کردن این طرح بسیار با اهمیت است و برای مردم از اهمیت بسزایی برخوردار است و نیاز است که با همه وجود در این زمینه تلاش شود.
این مرجع تقلید گفت: همچنین باید به موضوع بهزیستی و تعاون نیز نظارت و دقت کافی در کارها داشته باشید تا در این زمینه ها نیز مشکل به وجود نیاید.
وی با اشاره به طرح های زود بازده گفت: در این زمینه باید به مشاغل و طرح های زود بازده کمک کنید تا مردم بتوانند خودشان به کارهای تولیدی بپردازند.
*يارانهها هدفمند ميشود
دكتر علي ربيعي وزير تعاون كار و رفاه اجتماعي نيز در اين ديدارها گفت: اين وزارتخانه حوزه گستردهاي دارد كه تلاش كرده در همه اين زمينهها تلاش جدي داشته باشد.
وي گفت: اين وزارتخانه يك وزارتخانه موثر در زندگي مردم است كه خداوند به ما توفيق خدمتگزاري داد. بنده خودم كارگر كارخانه بودم و با همه مشكلات كارگرها آشنا هستم.
وي گفت: متاسفانه امروز جامعه مصرفگرا شده و فرهنگ كار نيز ضعيف شده است و نوع نگاه به كار ايرانيان تغيير كرده است و مفهوم بركت از زندگي مردم دور شده است.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي گفت: 2 ميليون شغل داريم كه افغانها استفاده ميكنند و بسياري از ايرانيها از آن استقبال نميكننند.
ربيعي با اشاره به موضوع رفاه گفت: در اين زمينه توزيع پول در ميان مردم كرديم كه يك آسيب بود و مسئوليت حذف يارانه ثروتمندان نيز بر عهده بنده گذاشته شده است.
وي عنوان داشت: سال گذشته موفق شديم بيش از 8 ميليون نفر را بيمه كنيم كه آمار نشان مي دهد كه اينها فقرا بودند، طرح سلامت را بيش از 70 درصد مسئوليت كار با ما است.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي ابراز داشت: سازمان تامين اجتماعي 35 ميليون و 500 هزار نفر را تحت پوشش خود دارد و روزي كه آمدم 5 هزار ميليارد كسري بودجه داشت و اين كسري را جبران كرديم و پارسال براي اينكه گران كردن خدمات را بتوانيم پوشش دهيم، 3 هزار ميليارد تومان ديگر نيز آورديم و نميگذاريم كه هزينههاي بيماري به دولت تحميل شود.
وي گفت: در بهزيستي نيز در راستاي كمك به معلولان در زمينه اشتغال و مسكن فعال كرديم و در راستاي كارآموزي به آنها نيز تلاش كرديم.
ربيعي بيان داشت: در ايجاد اشتغال پارسال 600 هزار بيمه جديد داشتيم و 22 ميليون شغل داريم و ميتوانيم بگوييم كه 500 هزار شغل جديد داريم.
وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي گفت: برنامه داريم كه يارانهها را اضافه نكنيم و فقط هدفمند كنيم كه يارانه به دست افراد نيازمند برسد، از سوي ديگر سبدهاي غذايي را نيز در دستور كار داريم كه به افراد نيازمند برسانيم.
وي بيان داشت: اين موضوع حذف يارانهها را ادامه ميدهيم و كساني كه به اشتباه حذف شده باشند نيز هيچ جاي نگراني نيست و مجدد باز ميگردند اما افرادي كه نيازي نداشته باشند، قطعا حذف خواهند شد.
پايان پيام/
نظر شما