جایگاه تغذیه در بستر سلامت مظلوم مانده است

خبرگزاری شبستان: رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه جایگاه تغذیه در بستر سلامت مظلوم مانده و از آن غفلت شده است، گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با توجه به شعار سال مبنی بر ایمنی غذا از مزرعه تا سفره، عزم خود را برای ورود به حوزه هایی که در گذشته کمتر به آن توجه می شد، جزم کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ دکتر ابراهیم گلمکانی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، امروز (5 اردیبهشت) در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامه های هفته سلامت و شعار سال مبنی بر ایمنی غذا از مزرعه تا سفره، گفت: جایگاه تغذیه در بستر سلامت، مظلوم مانده است، اما دولت یازدهم نشان داد چنین جسارتی دارد و در حیطه هایی که کمتر توجه شده است، ورود پیدا می کند.

دکتر گلمکانی تصریح کرد: در حوزه سلامت، وجوه بین بخشی زیادی وجود دارد و باید با کمک دیگر دستگاه ها در حیطه سلامت غذایی که اهمیت دوچندان دارد، وارد عمل شد.

وی با بیان اینکه امنیت غذایی دامنه وسیعی را دربر می گیرد، عنوان کرد: ساماندهی عرضه شیر فله ای در استان در کارگروه سلامت تصویب شده است و از این پس در مراکزی که تعیین می شود، عرضه شیر فله ای خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه بعضی شعارها قابلیت عملیاتی شدن در کوتاه مدت را ندارد و نیازمند فرهنگ سازی است، افزود: شعار هفته سلامت، عزم ملی برای دسترسی عادلانه به خدمات سلامت تعیین شده است که نشان دهنده اهمیت سلامت شهروندان برای داشتن جامعه ای سالم است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان نیز در این نشست گفت: نظارت بر روند تولید، توزیع و عرضه محصولات کشاورزی، با هدف کاهش سموم شیمیایی و کودها، تولید محصولات کشاورزی کد دار و همچنین فزهنگ سازی برای استفاده از سبزی های گلخانه ای و آپارتمانی با کمک جهاد کشاورزی استان، از برنامه های دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در راستای تامین امنیت غذایی ساکنان استان است.

دکتر هاشمی از تلاش دانشگاه علوم پزشکی استان برای کاهش شیوع تب مالت خبر داد و عنوان کرد: دانشگاه با همکاری اداره کل دامپزشکی استان، برای کاهش شیوع تب مالت برنامه هایی در دست اجرا دارد.

وی با اشاره به وضعیت تغذیه ای مردم کشور و استان که نیاز به تغییر دارد، اظهار داشت: کمبود ویتامین D در بین 90درصد زنان و 67درصد مردان کشور دیده می شود که در همین راستا طرح مکمل یاری در مدارس دخترانه استان، با توزیع کپسول ویتامین D در حال اجرا است.

دکتر شریفی، مدیرکل دامپزشکی استان نیز که در این نشست حضور داشت، از مخالفت دامپزشکی با عرضه فله ای شیر خام خبر داد و گفت: تلاش داریم در بازه زمانی چهار ساله، با تعیین مکان های مناسب عرضه شیر فله ای، به تدریج این رویه را حذف و مردم را به استفاده از شیر پاستوریزه ملزم کنیم.

وی به انجام کار مطالعاتی برای اینکار اشاره کرد و افزود: هر سوپر مارکتی مجوز عرضه شیر را ندارد و اماکنی که شیر فله ای عرضه می کند باید شرایط مد نظر دامپزشکی استان را دارا باشد.

وی با اشاره به اینکه برای تمام محصولات پروتئینی خام در سال گذشته کار آنتی بیوتیکی انجام شد، عنوان کرد: در این زمینه محصولات عاری از هرگونه فلزات سنگین و سموم بود و از جمله استان های پاک در این زمینه به شمار می رویم.

وی با بیان اینکه مرغ های منجمد از سلامت بیشتری نسبت به مرغ های غیر منجمد برخوردار است، افزود: از این پس مرغ های بسته بندی حداکثر تا یک کیلو و 800گرم وزن خواهد داشت تا مرغ سالمی به دست مصرف کننده برسد.

پایان پیام/

کد خبر 453638

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha