ضرورت بازنگری رویکردهای آموزشی با محوریت محیط زیست

خبرگزاری شبستان: معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر ضرورت بازنگری رویکردهای آموزشی با محوریت محیط زیست اظهار داشت: روش های آموزشی تأثیرگذاری در حوزه محیط زیست نداریم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، دکتر معصومه ابتکار، رییس سازمان حفاظت محیط زیست و معاون رییس جمهور در مراسم رسمی اعطای گواهینامه و پرچم بین المللی Eco-Schools به مدارس محیط زیستی تحت پوشش بنیاد بین المللی آموزش های محیط زیستی FEE در ایران اظهار داشت: انجام این اقدام یک جریان سازی نوین در مدارس ایرانی ایجاد می کند و در اصلاح نگرش ها و شیوه ها و روش زندگی ایرانی ها تأثیرگذاری خوبی دارد.

 

وی با بیان اینکه بعد بین المللی این موضوع بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: شهروندان آینده شهروندان جهانی هستند و در کنار مسئولیت های فردی و اجتماعی، مسئولیت جهانی نیز دارند و محیط زیست به عنوان موضوعی مهم از نظر ملی و بین المللی در این مسئولیت جهانی جایگاه ویژه ای دارد.

 

ابتکار با تاکید بر اینکه باید سهم خود را در حوزه محیط زیست و در سطح جامعه جهانی، منطقه و بین المللی کسب کنیم، تصریح کرد: آموزش نقش مهمی در حفاظت از محیط زیست ایفا می کند.

 

معاون رییس جمهور با اشاره به امضای تفاهم نامه با وزارت آموزش و پرورش و همکاری های خوب با این نهاد اذعان داشت: کارهای خوبی در حوزه محیط زیست انجام شده اما هنوز راه زیادی در پیش رو داریم.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: بازنگری کتاب های درسی، استفاده بهینه از اوقات فراغت با محوریت حفاظت از محیط زیست، آموزش دانش آموزان و تغییر رویکرد آموزش زیست محیطی از جمله اقدامات و طرح هایی است که باید در راستای حفاظت از محیط زیست و افزایش آگاهی سطح عمومی جامعه انجام شود.

 

ابتکار عدم تاثیرگذاری شیوه های آموزشی را یکی از مشکلات در حوزه محیط زیست عنوان کرد و افزود: اثربخشی آموزش و پرورش امروز در دنیا مطرح است و بسیاری از کشورها به این مسئله رسیده اند که باید در روش های آموزشی تغییرات انجام شود.

 

وی با بیان اینکه برقراری ارتباط صحیح با مخلوقات دیگر و هم راستایی با طبیعت از محورهای آموزشی است، اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم در راستای حفاظت از محیط زیست انسان های بهتری باشیم باید در شیوه های آموزشی، تغییر رویکرد دهیم و تنوع و تکثر طبیعی انسان ها را در سفر بگیریم.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه تنوع و تکثر طبیعی انسان ها در نظام آموزش و پرورش را نادیده می گیریم، اذعان داشت: این امر باعث می شود توانمندی دانش آموزان و دانشجویان نادیده گرفته شود و در بسیاری از موارد فرصت ها را از دست بدهیم.

 

ابتکار نادیده گرفتن و انکار ویژگی انحصاری هر فرد در بخش آموزش را یکی از دلایل عدم برقراری ارتباط با محیط طبیعی پیرامون عنوان کرد و افزود: خیلی از نظام های آموزشی در دنیا کنجکاوی را یک مزیت نمی دانند و مخالفت با جریان عمومی و روند متداول را نمی پذیرند و به رسمیت نمی شناسند در حالی که خلقت انسان جستجوگری و پرسشگری است.

 

وی ادامه داد: تا زمانی که حق پرسشگری را در یک فضای آزاد فراهم نکنیم نمی توانیم شرایط را برای آموزش پذیری و اثربخشی آماده کنیم.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: باید مسایل زیست محیطی باید از جستجوگری دانش آموزان استقبال کنیم تا اثرگذاری داشته باشیم و بتوانیم دانش آموزان را نسبت به مسئولیت محیط زیستی خود آشنا و آگاه کنیم.

 

معاون رییس جمهور یادآور شد: خلاقیت است که حس انگیزه می دهد و این انگیزه سبب آموزش می شود و باعث می شود تا فرد انگیزه ای برای یافتن سوالاتش بیابد و این راهی است که خداوند پیش روی انسان قرار داده است، راهی برای اعتلا، پیشرفت و رشد که این امر امکان پذیر نیست مگر اینکه خلاقیت افراد را به رسمیت بشناسیم.

 

ابتکار با اشاره به نقش سازمان های مردم نهاد در ایجاد جریان سازی برای حفاظت از محیط زیست خاطرنشان کرد: اقداماتی که در سازمان های مردم نهاد انجام می شود در رفتار و نگرش افراد به طبیعت تاثیرگذار است و می تواند فرهنگ حفاظت از محیط زیست را در جامعه گسترش دهد.

 

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر استفاده از جریان اجتماعی برای حفاظت از محیط زیست اذعان داشت: آموزش در مدارس، فعالیت های سازمان های غیردولتی مردم نهاد و استفاده از هنر و سینما از ابعاد آموزش حفاظت از محیط زیست محسوب می شود.

 

در ادامه، گواهینامه بین المللی Eco-Schools به 11 مدرسه و پرچم بین المللی به پنج مدرسه محیط زیستی تحت پوشش بنیاد بین المللی آموزش های محیط زیستی FEE در ایران اعطا شد. همچنین از اولین لوح فشرده سرود محیط زیست رونمایی شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 453543

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha