به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی و گردشگری کردستان، گلان فرزامي، مسئول دبيرخانه همايش ملي هورامان اظهار کرد: اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كردستان در راستاي ثبت جهاني منظر فرهنگي، و همچنين حفظ ميراث فرهنگي مناطق هورامان اقدام به برگزاري همايشي در همين راستا کرده است.
وی ادامه داد: بازشناخت منظر فرهنگي شامل ويژگي هاي منحصر به فرد و ممتاز در منطقه جغرافيايي هورامان از جمله اهداف برگزاری این همایش ملی است که در واقع منظر متاثر از فرهنگ بومي است كه تداومي پايدار از سنتهاي گذشته در نقش اجتماعي فعال زندگي امروزي مي باشد.
مسئول دبيرخانه همايش ملي هورامان افزود: در واقع محورهاي اصلي اين همايش شامل اقليم، تعاملات اجتماعي، آداب و رسوم، اعتقادات، معيشت و مفاهيم و سنت هاي افرادي كه در اين منظر فرهنگي زندگي مي كنند، مد نظر است.
فرزامی، با بیان اینکه تاكنون تعداد 66منظر فرهنگي جهاني در يونسكو به ثبت رسيده است، افزود: در همين خصوص ثبت منظر فرهنگي هورامان امري خطير و ضروري و درعين حال گسترده مي باشد.
وی محورهاي اصلي اين همايش را شامل شيوه هاي بهره برداري از آب و منابع طبيعي، معماري، بافت و الگوي سكونت، كشاورزي، باغداري و دامپروري، رسوم و آيين ها، انسان، راه و كوهستان، نغمه ها و نواها، بازنمود طبيعت در هنر ادبيات، گروهاي اجتماعي و فرهنگ و ياريگري، صنايع دستي، پوشاك و معيشت پايدار، جلوه هاي بارز زمين ريخت شناسي هورامان، زيست بوم و تنوع زيستي، قابليت ها و ظرفيت هاي گردشگري، زن، تداوم زندگي اجتماعي اعلام کرد.
فرزامي در ادامه تصريح كرد: همايش ملي هورامان در روز 10 ارديبهشت ماه سال جاري در محل تالار مولوي دانشگاه كردستان و با حضور مقامات كشوري، مسئولين استان، پژوهشگران و محققان، اساتيدو دانشجويان و مردم فرهنگ دوست استان كردستان برگزار می شود.
وي خاطر نشان کرد: در حاشيه اين همايش نمايشگاهي از صنايع دستي منطقه هورامان و همچنين نمايشگاهي از عكس هاي عكاسان برگزيده در خصوص محورهاي همايش دایر می شود.
پایان پیام/
نظر شما