نبودطرحی موثرو کاری جدی ازسوی متولیان فرهنگی عامل افزایش آمارطلاق

یک کارشناس فرهنگی، عدم وجود طرحی موثر از جانب متولیان فرهنگی را از جمله عوامل موثر در افزایش آمار طلاق عنوان کرد و گفت: متولیان آنچنان در امور سطحی گرفتارند که در ارائه و انجام هر طرح گویا و رسا عاجزند.

محمد حسین رجایی فر، در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم، طلاق را امری مذموم و مشئوم دانست و گفت: طلاق از نظر اجتماعی عملی خارج از منزلت و اعتبار است، از حیث تربیتی نیز اثرات سوء آن قابل احصاء و بیان نیست.


این محقق و پژوهشگر عدم وجود طرحی موثر از جانب متولیان فرهنگی را از جمله عوامل موثر در افزایش آمار طلاق عنوان کرد و گفت: کسانی که به نحوی متصدی امور فرهنگی هستند، آنچنان در امور سطحی گرفتارند که گویا در ارائه و انجام هر طرح گویا و رسا در خنثی سازی تبلیغات رسانه ای عقیم و عاجزند و نمی توانند کاری جدی و ساختارشکن در این باره انجام دهند.


رجایی فر به تاثیر رسانه ها در افزایش آمار طلاق در جامعه اشاره  کرد و ادامه داد: رسانه های متعددی با اثرات مختلف در حد بالایی به تاثیر پذیری در سطح جامعه می پردازند؛ به تبع آن جوامع انسانی نیز به دلیل جوهره انسانی بودن و قابلیت انعطاف به شدت تحت تاثیر سیگنال های ارتباطی آن قرار می گیرند.

 

وی گفت: جوامع رو به رشد از نظر صنعتی نیز در قبال رسانه انعطاف بیشتر و تاثیر پذیری زیادتری از خود نشان می دهند در هر صورت رسانه ها که امروزه در کشوری مانند ایران، رسانه های خارجی و ماهواره ها بیشترین تاثیر را دارند، با ارسال پیام های صوتی و تصویری خود امکان اندیشه و نقد و ارزیابی را از مخاطبان سلب می کنند.


وی افزود: شبکه هایی چون فارسی وان و امثال آن، با تبلیغ عشق بازی مجازی و مثلثی، قبح بدیهی ترین ارتباط های غیر مجاز را شکسته و آن را یک حق مسلم و عرفی در سطح جامعه جا می اندازند.


رجایی فر عدم وجود طرحی موثر از جانب متولیان فرهنگی را از دیگر عوامل موثر در افزایش آمار طلاق عنوان کرد و افزود: کسانی که به نحوی متصدی امور فرهنگی هستند، آنچنان در اجرائیات و ارائه گزارش ها و امور سطحی گرفتارند که گویا در ارائه، انجام و عملی سازی هر طرح گویا و رسا در خنثی سازی تبلیغات رسانه ای عقیم و عاجزند، شاید یک دهم تبلیغات زننده ای که در راستای هنجارشکنی و ایجاد فاصله عاطفی خانواده ها صورت می گیرد از ناحیه مسئولان و دست اندرکاران برنامه های فرهنگی کاری جدی و ساختارشکن صورت نمی گیرد.


این محقق و پژوهشگر، ضعف تربیت دینی افراد را از دیگر ضعف های جامعه دانست و افزود: با قطع ارتباط و اتصال نسل جدید با آموزه های دینی و به ویژه منبر و محراب، این نسل هیچ حرمتی را در حریم زن و شوهری مقدس نمی داند و هیچ صبر و حوصله ای را در این باب منشا ثواب اخروی نمی داند، آنچه او می پسندد صرفا ارضای آنی خواسته ها و امیالی است که هرگونه توافق و تعادل و تسامح را از صفحه زندگی محو می کند.


رجایی فر با تاکید بر تقویت بنیان خانواده اظهار داشت: برای تحقق این مهم لازم است که استفاده از رسانه ها در منازل و کانون خانواده حساب شده و در چارچوب خاصی صورت پذیرد.

 

باور این اعتقاد برای ما از مهمترین ضروریات زندگی است که رسانه های خارجی و به ویژه شبکه های خانوادگی آن ها به منظور سست کردن کانون مقدس خانواده بوجود آمده اند، پرهیز از نزدیکی به این شبکه ها و حتی ماهواره با توجه به خنثی سازی طرح دشمنان و معاندان یک تاکتیک فوق العاده موثری است که این باور دشمن را در موضع انفعال قرار می دهد.


وی ارتباط با محافل، مجالس، مساجد و جشن های مذهبی و به ویژه استماع سخنرانی های کارشناسان و مهمتر از آن مطالعه آثاری از صاحب نظرانی چون شهید مطهری را در جهت تثبیت انعقاد یک خانواده بنیادی و بنیانی بسیار مهم و موثر دانست.


این کارشناس فرهنگی آموزش زوجین را امری مهم و مورد نیاز جامعه امروز دانست و گفت: حداقل کاری که از متولیان فرهنگی ساخته است، اینست که در تشکیل کلاس های آموزشی برای زوجین و آموزش شیوه های تعامل و ارتباط در خانواده پیشقدم شوند، این کار می تواند یک وظیفه ملی تلقی شود که از انجام آن دولت و ملت گریزی نداشته باشند.

 

وی با تاکید بر اینکه نیاز به اثبات ندارد که این آموزش ها درصد بالایی از رفع اختلافات خانوادگی را شامل می شود، گفت: روایت های فراوان ما در ارائه رهنمود به زوجین برای بهتر و اخلاقی تر زیستن می تواند از مفاد این آموزش ها باشد.


وی بر ایجاد کار و اشتغال جوانان تاکید کرد و افزود: بسیاری از جدایی های بین زوجین علاوه بر نداشتن علم و آگاهی از نحوه تعامل، از این امر ناشی می شود که آنها سرگرمی کمتری برای پر کردن اوقات زندگی خود دارند.

 

رجایی فر عنوان کرد: بالاترین مظهر یک سرگرمی سالم، کار است که هم پر کننده اوقات فراغت است و هم با درآمدزایی می تواند مشکلات اولیه و ضروری خانواده را حل کند، اینکه ایجاد چنین محیطی وظیفه چه نهاد و گروهی است خود نیاز به کارشناسی دارد اما به این نکته مغفول، بیشتر توجه کنیم که لزوما هر زوجی باید به دنبال کار مناسب باشد و این را بداند که کار در حد و اندازه خود یکی از اسباب ایجاد تعادل در نظام خانوادگی به حساب می آید.


به اعتقاد این کارشناس فرهنگی توجه زوجین به اصول اولیه اخلاقی در زندگی تاثیر بسیاری در حفظ کانون خانواده دارد، بدین صورت که زوجین می توانند با شناخت خصوصیات اخلاقی طرفین زمینه انعطاف در ارتباط با یکدیگر را فراهم آورند.


وی ادامه داد: گاه سرخم کردن در مقابل طوفان از جهت عجز و ضعف نیست بلکه راهی است که در تلاطم طوفان به آرامش و آسایش منتهی می شود، خواندن کتاب های متعدد که در حال حاضر به وفور یافت می شود می تواند رهنمود بزرگی برای آموزش انعطاف زوجین در مقابل هم باشد.


رجایی فر تقویت فضیلت های دینی و اخلاقی، ایجاد آرامش و تعادل در اوج تلاطم زندگی، مراعات اصول ادب، تکریم، مدارا، تساهل و تغافل، توجه به شاخصه های سازگاری در آیین همسرداری، اعمال عاطفه بجا و تحکیم شیوه های صحیح ارتباط بخش های مهمی از اصول اولیه زندگی عنوان کرد که بدون توجه به آنها شاهد ارائه آمار سرسام آوری از بلیه طلاق خواهیم بود.


مسئول جذب هیئت علمی دانشکده صداوسیما، آسیب های طلاق را در حوزه فردی و اجتماعی ذکر و تصریح کرد: طلاق یک ضایعه است که اگر نگوییم غیرقابل جبران است، ولی اثرت وصفی آن جامعه را دچار لرزش و لغزش می کند، فرندان طلاق از نورم اجتماعی خارج و از نورم اعتدال بیرون اند، نسبت دادن بخش عظیمی از ناهنجاری ها به اینگونه از افراد نسبتی ناروا نخواهد بود.


وی خاطرنشان کرد: طلاق حدفاصل همه عشق هایی است که با خرج کردن آن در کانون زندگی اتفاقات بزرگی رخ می دهد، اینک ارواح پریشان زن و مردی که به جای عشق الهی و انسانی مبادرت به جدایی کرده اند در وهله اول خود آنها را به سختی می آزارد و انسان آزرده، دیگر نشاطی ندارد که در سایه سار آن خیمه عشقی زده شود و از طراوت و شادابی آن گل های طیب و طاهر زندگی جوانه زنند. پس چه بهتر که به گزاره اخلاقی شرع گردن نهیم که فرمود "ابغض الحلال الطلاق" طلاق گرچه حلال است ولی مبغوض ترین حلال هاست در حدی که با وقوع آن عرش الهی می لرزد و اتفاقات نابسامانی که نباید بیفتد رخ می دهد.


پایان پیام/

کد خبر 45327

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha