حجت الاسلام والمسلمین محسن غرویان استاد اخلاق حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرگزاری شبستان در قم، در پاسخ به این سوال که چرا اولین شب جمعه ماه رجب، لیلة الرغائب نام گرفته است، عنوان کرد: رغائب جمع رغبت است و به معنای میل و تمنی و آرزوست، و در معارف دینی ما سعی شده است که به مناسبتهای مختلف، بندگان خدا و انسانها را به سمت خداوند دعوت کند.
عضو هیات علمی جامعة المصطفی العالمیه تصریح کرد: ماه رجب، ماه عبادت، بندگی، اعتکاف، تضرع و توجه به سمت خداست و حکمت لیلة الرغائب این است که زمینههای ماه مبارک شعبان و رمضان در دل انسان فراهم شود.
حجت الاسلام و المسلمین غرویان با بیان این که رجبیون کنایه از بندگان خاص خداست، گفت: اولین پنجشنبه شب ماه رجب را لیلة الرغائب میگویند تا انسان از همین الان خود را برای دستیابی به آرزوهای خود آماده کند و از خدا بخواهد تا به امید و آرزوهایش برسد.
وی با بیان این که نیت، روح اعمال است، اظهار داشت: در لیلة الرغائب مهم روح اعمال و توجه قلبی است، به طوری که باید نیتهای خود را خالص کنیم.
استاد اخلاق حوزه علمیه قم ادامه داد: متأسفانه ما به جسم بیشتر توجه میکنیم در حالی که از نیت که روح اعمال است، غفلت داریم.
حجت الاسلام و المسلمین غرویان در پاسخ به این سوال که بهترین آرزو در لیلة الرغائب چیست، بیان داشت: هر فردی در شرایط و موقعیت خاص خود قرار دارد و میتواند آرزوی دنیوی و یا آخروی داشته باشد، ولی برخی آرزوها نیز جمعی است.
وی در پایان عنوان کرد: در روایات آمده است که زمانی که برای خود دعا میکنید، برای همه آرزومندان دعا کنید؛ فلسفه دعاها و آرزوها این است که همدلی و همزبانی مردم که مقام معظم رهبری (مد ظله) بر آن تأکید داشتند، زیاد شود.
پایان پیام/
نظر شما