تاجیکستان: نه حج، نه ریش!

خبرگزاری شبستان: مسئله آزادی مذهب به طور تئوری در قانون اساسی تاجیکستان وجود دارد اما در عمل به جای آوردن مناسک مذهبی حداقل برای اعضای اکثریت مسلمان این کشور کاملا تحت کنترل دولت قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان،مسئله آزادی مذهب به طور تئوری در قانون اساسی تاجیکستان وجود دارد اما در عمل ، به جای آوردن مناسک مذهبی حداقل برای اعضای اکثریت مسلمان این کشور کاملا تحت کنترل دولت قرار دارد.

در ماه های اخیر با توجه به اظهارنظرهای آقای رییس جمهور در خصوص پوشش مناسب،اصلاح محاسن و قوانین جدیدی برای افرادی که می خواهند عازم حج شوند،تاجیکستان سختگیری ها خود را نسبت به مناسک اسلامی افزایش داده است.

تا زمان برگزاری انتخابات پارلمانی ماه گذشته،تاجیکستان تنها کشور آسیای مرکزی بود که اسلام سیاسی در آن نقش داشت.

حزب رنسانس اسلامی تاجیکستان تنها حزب مذهبی ثبت شده در آسیای مرکزی است که آن هم در انتخابات مارس شکست خورد و برای اولین بار از زمان قانونی شدنش در پی جنگ داخلی ،این حزب دیگر هیچ نقشی در دولت نخواهد اشت.

علت این تصمیمات را می توان در اقدامات تروریستی گروه هایی که به نام اسلام دست به انجام هر گونه جنایتی می زنند جستجو کرد.

گزارش ها حاکی از آن است که برخی گروه های تروريستی آسيای مرکزی با همکاری تکفيری  های داعش در سوريه و عراق در حال جنگ هستند.

بر این اساس تعداد زيادی از جوانان و همچنين برخی اعضای گروه های تروريستی در ازبکستان، تاجيکستان و قرقيزستان نيز به صورت پنهاني افکار تکفيری های داعش را در اين کشورها ترويج می دهند.

به همین دلیل برخی از گروه ها و مقامات رسمی در تاجیکستان خواستار قرار دادن حزب رنسانس اسلامی تاجیکستان در لیست سازمان های تروریستی شدند.

اما دولت سکولار تاجیکستان پا را فراتر گذاشته و اقدام به ممنوعیت شعائر اسلامی نیز کرده است.

از جمله این اقدامات می توان به آوردن قوانینی در کتاب ها اشاره کرد که دانش آموزان زن را از داشتن حجاب منع می کند،به افراد زیر 18 سال اجازه نمی دهد فعالیت های مذهبی عمومی به جز شرکت در مراسم تدفین داشته باشند.

همچنین در هفته جاری ، نماینده کمیته دولتی امور مذهبی تاجیکستان در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که تنها افراد بالای 35 سال می توانند برای انجام مناسک حج به مکه بروند.

مانند دیگر جمهوری های اتحاد جماهیر شوروی سابق در آسیای مرکزی،دولت تاجیکستان نیز دارای گرایش های کاملا سکولار است در حالی که اکثر جمیعت آن را مسلمانان تشکیل می دهند.

دولت های سکولار نگرانی بسیار زیادی از تسلط مذهب بر جامعه دارند و به همین دلیل است که اقدامات تروریستی برخی گروه های افراط گرا را بهانه ای برای ممنوعیت فعالیت همه گروه های اسلامی و از آن بدتر منع انجام مناسک و شعائر اسلامی در جامعه می کنند.

پایان پیام/

کد خبر 453154

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha