«لیله الرغائب» شب پاداش های فراوان است نه آروزهای فراوان

خبرگزاری شبستان: گاه دیده می شود که واژه «الرغائب» به معنای «آرزو» و «لیله الرغائب» به معنای «شب آرزوها» به کار می رود. در صورتی که این کاربرد صحیح نیست.

 

حجت الاسلام سید محمد غروی، عضو جامعه مدرسین حوزه در گفتگو با خبرنگار قران و معارف خبرگزاری شبستان در رابطه با شب جمعه اول ماه رجب گفت: واژه «رغائب» در لغت جمع «رغیبه» یا «رغیب» و به معنای چیزی است که انسان در آن رغبت زیادی دارد.

همچنین در لغت به معنای پاداش نیز آمده است بنابراین «رغائب» به معنای «پاداش های  فراوان» است. متاسفانه گاه دیده می شود که این واژه در معنای «آرزو» و «لیله الرغائب» به معنای «شب آرزوها» به کار می رود.  در صورتی که این صحیح نیست.

 

وی تصریح کرد: «لیله الرغائب» شب بسیار بزرگی است که شب جمعه اول ماه رجب را شامل می شود اما به شرط اینکه روز پنجشنبه آن نیز، داخل در ماه رجب باشد. رسول خدا صل الله علیه وآله می فرمایند: «غافل نشوید از اولین جمعه ماه رجب!! چرا که ملائکه از آن به عنوان «لیله الرغائب» یاد می کنند و در همین روایت آمده است که هنگامی که ثلث شب می گذرد فرشتگان در اطراف کعبه جمع می شوند و از طرف خدا به آنها خطاب می شود: ای ملائکه من! هرچه می خواهید ابراز کنید که به شما خواهم داد و آنها در پاسخ می گویند درخواست ما این است که روزه داران ماه رجب را مورد غفران قرار دهی.

 

حجت الاسلام غروی افزود: پروردگار در پاسخ به این درخواست فرشتگان می فرماید «همانا چنین خواهم کرد. و رسول خدا در ادامه این روایت چنین نقل کرده است که کسی نیست که پنجشنبه اول رجب را روزه بگیرد و شب جمعه آن را با نماز 12 رکعتی مخصوصی که برای این شب ذکر شده به سر ببرد البته با همه شرایط خاصی که در مفاتیح الجنان و کتاب های معتبر برای این نماز ذکر شده – تعبیر رسول خدا صل الله علیه وآله این است که- قسم به کسی که جان من در ید قدرت اوست هیچ بنده ای این نماز را نمی خواند مگر اینکه خداوند همه گناهان او را مورد غفران قرار می دهد، حتی اگر به اندازه کف دریا و یا ریگ های بیابان ها باشد.

 

این استاد حوزه خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام در ادامه این نقل چنین می فرمایند که چنین فردی می تواند در قیامت 700 نفر از اهل بیت خود را شفاعت کند. اما نکته جالبی که در رابطه با روزه و نماز شب لیله الرغائب وجود دارد این است که این روزه و نماز در شب اول قبر به شکل یک فرد خوش سیما و خوش چهره بر انسان ظاهر می شود. تعبیر روایت این است که به شکل یک رفیق بر فرد نمودار می شود با بهترین صورت و با زبانی نرم و گویا و چهره ای گشاده!! سپس به انسان خطاب می کند «بشارت باد بر تو که نجات پیدا کردی!»

آن شخص سوال می کند که تو چه کسی هستی؟ من تاکنون صورتی به زیبایی تو و کلامی به دلنشینی کلام تو نشنیده ام و بوی خوشی جالب تر از این استشمام نکرده ام!!؟

و چنین پاسخ می شنود که من ثواب نمازی هستم که تو در فلان ماه و فلان روز در شب لیله الرغائب خواندی و اکنون آمده ام تا حق تو را ادا کنم و وحشت تو را برطرف کرده و مونس تنهایی های تو باشم. در روز قیامت نیز من همچون سایه ای بر سر تو خواهم بود بشارت باد بر تو که هیچگاه خیر و سعادت را از دست نخواهی داد.

 

وی تصریح کرد: این روایت بسیار عجیبی است که در رابطه با لیله الرغائب در منابع ما ذکر شده است. اما بحثی که این شب را به شب آرزوها تعبیر می کنند و به آرزوها مربوط می دانند صحیح نیست. چرا که رغائب به معنای پاداش بسیار است به عبارت دیگر در این شب برای اعمال آن یعنی روزه و نماز خاصی که بیان شده پاداش های فراوانی در نظر گرفته شده است. البته باید توجه داشت که در چنین شبی دعا نیز مورد قبول واقع می شود و انسان می بایست دعا کند چرا که اقتضای این پاداش فراوان، درخواست و طلب از خداست.و بسیار به جاست که انسان در شب برای سلامتی و ظهور امام زمان، برای مجاهدان و جهادگران عرصه های مختلف در سراسر جهان اسلام همچنین توفیق روزافزون خدمتگزاران به اسلام و مکتب اهل بیت و موفقیت اعضای خانواده و بخصوص  رفع مشکلات جوانان دعا کند.  

 

 

پایان پیام/

کد خبر 453120

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha