با تقویت مساجد هیچ بمب هسته ای نمی تواند انقلاب را بلرزاند

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام تقوی، گفت: اگر مساجد را تقویت و ساماندهی کنیم هیچ بمب هسته ای نمی تواند انقلاب را بلرزاند و نیاز به هیچ حزب و گروهی نداریم

به گزارش خبرگزاری شبستان، اولین جلسه شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان با مدیران نواحی مرکز رسیدگی به امور مساجد در سال ١٣٩٤، با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد  و حجت الاسلام تقوی، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، در مجتمع فرهنگی آموزشی محراب برگزار شد.

 

بر اساس این گزارش، حجت الاسلام تقوی، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در این نشست با طرح سؤال از این که «یک مقوله ارزشی را اگر بخواهیم نهادینه کنیم و به تعبیر اقتصادیون جزو سند روزانه کالای خانوار قرار بدهیم و یا به صورت یک جریان در جامعه دربیاوریم و تبدیل به گفتمان بشود باید چه کرد؟» گفت: بسیاری از هدایت های ما همراه با توفیق نیست چرا که مقدمات، معیارها، ضوابط، عوامل و شرایطی که باید به وجود بیاوریم به وجود نیامده و از همان اول می خواهیم بدون مقدمات به نتیجه برسیم. کسانی که در تبلیغات خود موفق نبوده اند به دلیل عدم شناخت مخاطب بوده نه این که مطالب خوب نبوده است.

 

وی با اشاره به این که ابتدا باید با کلیدی قفل در را با کلیدی باز کرد و بعد حرف را د ل نشاند، بیان کرد: کلید عاطفه، احساس و روابط انسانی برای گشودن قفل دل ها است. باید اول روابط انسانی محقق شود تا بتوان بذر معنویت و تقوا و مقوله ارزشی را در دشت دل مخاطب نشاند. اگر ما در رفتار و سیره نبی اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) مطالعه کنیم، می بینیم که به ارتباط صمیمی بسیار اهمیت می دادند.

 

وی با اشاره به حسن خلق نبی اکرم(ص) اظهار کرد: اخلاق نقش بسزایی در روابط انسانی دارد. اگر روابط انسانی سالم برقرار شد، می توان مباحث ارزشی را با مخاطب مطرح کرد. اگر بخواهیم یک مقوله ارزشی را در سطح جامعه به گفتمان تبدیل کنیم به چند مطلب نیازمندیم؛ اول قانون، دیگر نیروی انسانی و سوم ساختار.

 

رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با اشاره به عنصر ضوابط گفت: کار کردن با جوانان ضوابطی دارد که متفاوت از کار با کهنسالان است. برای مساجد و تریبون های نماز جمعه باید نیرو تربیت کرد. همانطور که دانشگاه تربیت معلم، معلم تربیت می کند باید یک مرکز آموزشی قوی وجود داشته باشد تا نیرو تربیت کند.

 

 بنابرگزارش پایگاه اطلاع رسانی محراب، وی افزود: اگر بخواهیم یک مقوله ارزشی را به گفتمان بدل کنیم باید با نیروهای عالم، قوی و اسلام شناس کار را پیش ببرند. در نتیجه دومین عنصر نیروی انسانی شایسته و لایق است. قرآن بسیار بر روش ها تأکید دارد. امام رضا(ع) می فرمایند: محاسن کلام ما را برای مردم بیان کنید. اگر مردم محاسن کلام ما را بدانند نیازی به زحمت بیش از حد نیست. محاسن کلام چیست؟ آیا هر کسی می تواند محاسن کلام را انتخاب کند. این محاسن کلام با روش هایی که آن حّسن را داشته باشد، باید تطابق داشته باشد. روش ها به اندازه ارزش ها مهم هستند.

 

وی خاطر نشان کرد: عالم مجرب، مقصد شناسی، راه شناسی و روش شناسی را باید مورد توجه داشته باشد و کسی می تواند به این مسائل توجه کند که آموزش دیده باشد و تا در این نقطه آموزش داده نشود نمی توان، توفیق یافت.

 

حجت الاسلام تقوی بیان کرد: سومین عنصر نهادی کردن یک ارزش، ساختار سازی است. ما یک ساختاری وحیانی ای به عنوان مسجد داریم که اگر به زمان نبی اکرم(ص) برگردیم، می بینیم که مقولات ارزشی در ساختار مسجد تدوین، تبیین و ترویج می شد. اگر باید یک مقوله را در جامعه پیش ببریم نیاز به یک ساختار داریم. حرکت اگر درون نهاد قرار بگیرد متوقف می شود و شور خود را از دست می دهد. باید ساز و کار جلوگیری از این آفت نیز شناخت.

 

وی گفت: مسجد را باید به عنوان یک ساختار در جامعه اسلامی شناخت. امام مسجد مدیر مسجد است. ما حدود ٦٠ هزار مسجد در ایران داریم و به ٦٠ هزار مسجد دیگر نیازمندیم. اگر مساجد را تقویت و ساماندهی کنیم، با ١٢٠ هزار مسجد هیچ بمب هسته ای نمی تواند انقلاب را بلرزاند و نیاز به هیچ حزب و گروهی نداریم به شرطی که امام جماعت واقعی داشته باشیم. امام جماعت مسجد نباید چند کاره باشد، هر مسجد باید یک امام جماعت خاص خود داشته باشد. مسجد باید ساختار، نیروی انسانی، امام جماعت و شرایط و ضوابط داشته باشد. هر مقوله ارزشی باید از درون این تشکیلات پیش برود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 452834

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha