به گزارش خبرنگار خبرنگار شبستان از سمنان، اسماعیل غنیان امروز (اول اردیبهشت) درآستانه روز کارگر درجمع خبرنگاران، با اعلام این مطلب گفت: تمام قدرتها از قدرت اقتصادی منشاء می گیرند.
وی تصریح کرد: با همدلی وهمزبانی بین تولیدکنندگان تحقق این امر امکان پذیر است.
غنیان با اشاره به اینکه کارگران یکی از مهمترین ردههای نیروی انسانی هستند گفت: این زحمتکشان، بیشترین نقش را در تولید و توسعه دارند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان، بر تکریم ویژه از جامعه کار و تولید تاکید کرد وادامه داد: اگر خط مشیء فکری و برنامه ریزی در زمینه ایجاد اشتغال درست باشد با کسب مهارت لازم و تلاش روزافزون؛ دولت نیز کمک ها و حمایت های خود را از جوانان دریغ نمی کند همانطور که تاکنون نکرده است.
غنیان با اشاره به تبیین وظایف و ماموریت های وزارت متبوع در خصوص تاکیدات مقام معظم رهبری در مورد نامگذاری سال 94، خواستار مشارکت جامعه کارگری و کارفرمایی در تمامی برنامه ها شد.
راه اندازی مراکز مشاوره اطلاع رسانی و خدمات کارآفرینی در استان سمنان
مدیرکل تعاون، کارو رفاه اجتماعی استان سمنان از راه اندازی مراکز مشاوره اطلاع رسانی و خدمات کارآفرینی در سال جاری خبر داد و گفت: این مراکز به منظور توسعه فعالیتهای کارآفرینانه با توجه به مزیت ها و ظرفیتهای اقتصادی استان و افزایش سهم فعالیتهای کارآفرینانه در سرانه تولید ناخالص داخلی راه اندازی می شوند.
وی اظهار داشت: مراکز مشاوره اطلاع رسانی و خدمات کارآفرینی می توانند با ارائه مشاوره های تخصصی مبتنی بر دانش کاربردی و نوآوری به صاحبان ایده، کارآفرینان و متقاضیان ایجاد بنگاه های اقتصادی، ارتباط منطقی و پایدار بین فعالیت های کارآفرینانه و تولید ایجاد کنند.
غنیان با بیان اینکه کارآفرینان در ایجاد اشتغال نقش مهمی دارند خاطرنشان کرد: با برنامهریزیهای انجام شده و اجرایی شدن طرحهای کارآفرینی، وضعیت اشتغال در حوزههای کارآفرینی بهبود مییابد.
اشتغال اتباع خارجی در دو شهرستان شرق استان سمنان ممنوع شده است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان با اشاره به اینکه شش هزار اتباع خارجی، بر اساس مصوبه شورای تامین این استان دارای مجوز اشتغال هستنداظهار داشت: برهمین اساس،اشتغال اتباع خارجی در دو شهرستان شرق استان سمنان ممنوع شده است.
وی با بیان اینکه در بقیه شهرستانهای استان سمنان نیز استفاده کارفرمایان از اتباع خارجی با داشتن مجوز اشتغال آنان مجاز است ادامه داد: در بازرسی های انجام شده اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان در سال گذشته 693 نفر از اتباع خارجی که به صورت غیرمجاز اشتغال داشتند شناسایی شدند.
غنیان تصریح کرد: اتباع خارجی بیشتر در مشاغل ساختمانی، مرغداریها، دامپروری و مشاغلی که متقاضی کمتری دارند مشغول به کار بودند.
برخورد قانونی با کارفرمایانی که از اتباع خارجی غیرمجاز استفاده می کنند
وی در مورد برخورد قانونی با کارفرمایانی که از اتباع خارجی غیرمجاز استفاده می کنند، گفت: باستناد بند (ج) ماده 11 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مبنی بر اعمال جریمه به میزان پنج برابر حداقل دستمزد روزانه در خصوص کارفرمایان متخلف انجام می شود.
غنیان ادامه داد: بنا به مصوبه شورای عالی کار مبنی بر تعیین حداقل دستمزد روزانه به مبلغ237 هزارو475 ریال در سال جاری، مبلغ جریمه بابت هر روز اشتغال غیرمجاز اتباع خارجی معادل یک میلیون و187 هزارو 375 ریال تعیین شده که در صورت تکرار تخلف این جریمه دو برابر خواهد شد.
به گفته وی همچنین در صورت خودداری کارفرمایان از پرداخت جریمه مقرر در این بند، تعقیب کیفری بر اساس ماده (۱۸۱)قانون کار مصوب 29/8/1369 مجمع تشخیص مصلحت نظام به عمل خواهد آمد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان اظهار امیدواری کرد: کارفرمایان با استفاده نکردن از اتباع خارجی، فرصت شغلی برای هموطنان جویای کار فراهم کنند.
غنیان افزود: کارفرمایان در صورت استفاده از نیروی کار بیگانه غیرمجاز، از 91 تا 180 روز زندانی می شوند.
وی به تعداد 15 هزار و 500 نفری جویندگان کار درسال گذشته دراستان سمنان اشاره داشت وتصریح کرد: از این تعداد بالغ بر هشت هزار و 900 نفر به کار گمارده شدند.
مدیرکل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان سمنان با اشاره به وجود ۱۱۰ هزار بیمه شده اجباری تصریح کرد: در سال ۹۳ تعداد ۱۵۷ هزار نفر بیمه شدند.
واحدهای مشکل دار استان سمنان شناسایی شدند
غنیان با بیان اینکه مشکلات 20 تا 30 درصد این واحدهای تولیدی به حداقل ممکن رسیده است، ادامه داد: با مرتفع کردن مشکلات این واحدها پیش بینی می شود که بزودی در صدد جذب نیروی کار درآیند.
وی اظهار کرد: چنانچه مشکلات این واحدها مرتفع شود، سطح اشتغال آنها بدون هرگونه سرمایه گذاری جدید حدودا دو برابر می شود.
بررسی کارهای سخت وزیان آور در سال گذشته
مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان سمنان، با بیان اینکه در طول سال گذشته، از 77 جلسه کمیته بدوی تشکیل شده ، در مجموع دو هزارو616 مورد درخواست سخت و زیان آور مورد بررسی قرار گرفته است افزود: پارسال، هفت جلسه کمیته تجدید نظر استانی نیز تشکیل شده که در این جلسات 197 مورد، اعتراض بررسی شد.
پایان پیام/
نظر شما