به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، دکتر معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور امروز در مراسم گرامیداشت روز زمین پاک و معرفی واحدهای صنعتی و خدماتی سبز اظهار داشت: امیدواریم برای آینده کشور حرکتی بر اساس برنامه و سیاست های مرتبط با ظرفیت ها، فرصت ها و نیازهای کشورمان داشته باشیم.
وی با بیان اینکه حرکت به سمت رشد و توسعه در زمینه های مختلف نیازمند تدوین برنامه است، خاطرنشان کرد: توسعه پایدار از برنامه های مورد توجه دولت تدبیر و امید به ویژه شخص رییس جمهور بوده است.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه باید گام های استواری در زمینه توسعه پایدار برداریم، اذعان داشت: اقداماتی در راستای کاهش تورم انجام شده و گام هایی نیز در عرصه بین المللی برای رفع تحریم ها و موضوع هسته ای برداشته شده است. همچنین دولت برای خروج از رکود برنامه ها و سیاست هایی دارد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: دولت برای حل معضل اشتغال، رفع مشکلات اجتماعی گام هایی برداشته است اما برای رسیدن به اهداف باید جهت گیری های مناسبی نیز داشته باشیم.
ابتکار با بیان اینکه بهره کشی یکطرفه از طبیعت و محیط زیست جواب نداده و نخواهد داد، تاکید کرد: نباید رشد کشاورزی و صنعت به قیمت تخریب و آلودگی محیط زیست تمام شود.
وی افزود: اگر از منابع طبیعی و ثروت های خدادادی به صورت درست و منطقی محافظت نکنیم آینده روشنی نخواهیم داشت، بنابراین باید به صورت اصولی از منابع طبیعی استفاده شود تا محیط زیست آسیب نبیند و نسل های آینده نیز بتوانند از این منابع بهره مند شوند.
معاون رییس جمهور اظهار داشت: اقتصاد سبز و رشد اقتصادی پایدار بدون آلودگی محیط زیست برای برنامه های دولت تدبیر و امید بوده است که از ابتدای دولت نیز بر آن تاکید شده چرا که با برنامه ریزی و طرح های مناسب می توانیم بدون آلودگی زیست محیطی، نابودی تالاب ها، آسیب رساندن به منابع طبیعی به رشد اقتصادی و توسعه پایدار دست یابیم.
ابتکار افزود: این اقدام امکان پذیر است و نمونه هایی از این قبیل موفقیت در توسعه پایدار توام با حفاظت از محیط زیست وجود دارد و در کنار رشد اقتصادی مطلوب توانسته اند محیط زیست سالم داشته باشد.
وی ادامه داد: لهستان طی دوره 20 ساله توانسته است 30 درصد گازهای گلخانه ای را کاهش دهد و در کنار آن به یک رشد اقتصادی پنج برابری دست یابد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست تأکید کرد: اگر طراحی و برنامه ریزی درست داشته باشیم توسعه پایدار توأم با حفاظت از محیط زیست اجرایی است چرا که عدم توجه به حفاظت از محیط زیست در آینده صدمات و آسیب های جبران ناپذیری به سرمایه ملی وارد می کند.
وی با بیان اینکه اختصاص بودجه برای حفاظت از خاک در برنامه چهارم توسعه مورد توجه قرار گرفته بود، خاطرنشان کرد: این موضوع پیگیری نشد و اقداماتی در این راستا انجام نگرفت.
ابتکار با بیان اینکه رقابت صنعت سبز در سال 77 برای ایجاد انگیزه در بخش صنایع کشور آغاز کردیم، یادآور شد: در طی این سالها برگزاری این مراسم فراز و نشیب هایی داشت اما در دولت یازدهم سیاست های این همایش بازنگری شد و با ارزیابی کارشناسی سعی کردیم واحدهای صنعتی را سنجش کنیم و بر اساس شاخص های کارشناسی شده این صنایع را وارد رقابت کنیم.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه دولت تدبیر و امید به صورت شفاف و روشن نگاه انضباطی خود را در توسعه حفاظت از محیط زیست اعلام کرد، تصریح کرد: وجود UNIDO در کنار ما خیلی مهم است چرا که مسئولیت در تعهد اجتماعی در تولید صنعت انگیزه های مهمی در بخش اقتصادی است.
ابتکار افزود: اگر ممیزی انرژی درست در تولید رخ دهد و در مصرف انرژی صرفه جویی داشته باشیم و مدیریت پسماند مورد توجه قرار گیرد در کنار انگیزه های اقتصادی می توانیم از محیط زیست نیز به درستی محافظت کنیم.
ابتکار یادآور شد: حمایت ها و تشویق هایی از صندوق توسعه ملی خواهیم داشت و مطمئنم در مسئله رقابت پذیری و ارتقای بخش صنعت موثر عمل می کنیم.
وی با تشکر ویژه از وزارت نفت خاطرنشان کرد: گام های موثری در زمینه ارتقای کیفیت سوخت توسط وزارت نفت برداشته شد و معضل آلودگی هوا و بنزن موجود در شهرهای بزرگ که می رفت به یک تهدید بزرگ زیستی تبدیل شود با تلاش های دست اندرکاران به میزان چشمگیری کاهش یافت.
ابتکار افزود: حذف یا کاهش پارامتریک ها یا بنزن، ارتقای سطح سوخت گازوییل و کاهش استفاده از مازوک به عنوان سوخت نیروگاه ها و .. باعث شد تا به میزان قابل توجه ای از آلودگی هوا به ویژه در شهرهای بزرگ کاسته شود.
وی تصریح کرد: با اینکه پایداری هوا بیشتر و بارندگی کمتر بود تعداد روزهای هوای سالم به طور معناداری در شهر تهران 44 روز افزایش یافت که هوای سالم را شهرهای تبریز و اصفهان نیز در سال گذشته تجربه کردند، این نتیجه بیانگر آن است که جهت درستی را پیش گرفته ایم.
پایان پیام/
نظر شما