ایجاد پایگاه فعالیت های قرآنی ایران در غرب آفریقا

خبرگزاری شبستان: همزمان با دیدار هیئت سنگالی از دستاوردهای قرآنی سازمان دارالقرآن بر لزوم تشکیل پایگاه فعالیت های قرآنی ایران در غرب آفریقا تاکید شد.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، هیئت شش نفره موسسه قرآنی و اهل بیتی کشور سنگال ظهر امروز با حضور در سازمان دارالقرآن الکریم از برنامه ها و دستاوردهای این سازمان دیدن کردند.

 

بنا بر این گزارش، در این دیدار چند ساعته که با معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم سازمان دارالقرآن انجام شد هیئت سنگالی ضمن آشنا شدن با دستاوردهای قرآنی این سازمان بر لزوم تشکیل پایگاه فعالیت های قرآنی جمهوری اسلامی ایران در کشور سنگال و غرب آفریقا تاکید کردند.

 

در ابتدای این دیدار، احمد حاج شریف، معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم سازمان دارالقرآن به تشریح برنامه های این سازمان در قالب معاونت های مختلف پرداخت.

 

وی ضمن معرفی دستاوردهای معاونت آموزشی سازمان دارالقرآن از برگزاری دوره های تخصصی مفاهیم، ترجمه، حفظ، قرائت، روخوانی و روانخوانی قرآن کریم، دوره های تربیت معلم قرآن با محتوای آموزشی خاص و تولید کتب مختلف آموزشی در این زمینه سخن گفت.

 

وی با اشاره به فعالیت های معاونت ارتباطات و امور استان های سازمان دارالقرآن بر لزوم تبلیغ و ترویج فعالیت های قرآنی در کشور تاکید کرد و افزود: معاونت ارتباطات و امور استان های این سازمان متولی برگزاری مسابقات قرآنی، تبلیغ و ترویج فرهنگ قرآن و نظارت بر عملکرد خانه های قرآنی است.

 

حاج شریف با اشاره به فعالیت های گسترده معاونت نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم سازمان دارالقرآن جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: متولی اصلی نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم در جمهوری اسلامی ایران سازمان دارالقرآن است. بر همین اساس هر ناشر، نهاد و دستگاهی که قصد چاپ قرآن کریم در کشور را داشته باشد باید از این سازمان مجوز بگیرد.

 

وی با اشاره به روند تسریع و نظارت بر چاپ قرآن ها در ایران گفت: ناشرانی که قصد چاپ قرآن در جمهوری اسلامی ایران را دارد برای دریافت مجوز به سازمان دارالقرآن مراجعه کرد و ما قرآن ها را در دو مرحله شامل قبل و بعد از چاپ قرآن مشاهده می کنیم. بر همین اساس در مرحله اول قرآن ها از نظر نحوه کتابت، علامت گذاری و شیوه خوشنویسی بررسی می شود و در صورت دریافت قابلیت چاپ و طی مراحل گسترده دیگر مجوز چاپ را دریافت می کنند اما ناشران حق نشر قرآن را ندارند زیرا ممکن است حتی پس از چاپ این قرآن ها به علت مشکلات فنی اغلاطی وجود داشته باشد لذا معاونت نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم پیش از انتشار قرآن ها در حد وسیع آنها را ارزیابی می کنند.

جمهوری اسلامی ایران قوی ترین مصحح قرآن کریم در جهان است

 

معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم عنوان کرد: اکنون جمهوری اسلامی ایران دارای قوی ترین سازوکار تصحیح قرآن کریم در جهان است به طوری که کشورهای دیگر قرآن خود را برای تصحیح به ایران می آورند. بر همین اساس طی سالیان گذشته جمعی از دولتمردان کشور سنگال درخواست تصحیح و نظارت بر قرآن هایشان را داشته اند و یا هم اکنون برخی از قرآن هایی که در کشور لبنان چاپ می شود دارای مجوز سازمان دارالقرآن است.

 

حاج شریف با اشاره به تنوع قرآن ها در ایران گفت: قرآن هایی که در جمهوری اسلامی ایران چاپ می شوند از نظر شکل و اندازه متنوع بوده و در قطع کوچک یا بزرگ منتشر می شود. همچنین ما از قرآن هایی که در قرن ششم کتابت شده، استفاده کرده و مجوز چاپ می دهیم و از لحاظ نوع خط قرآن هایی به خط نسخ، نستعلیق، ریحان، ثلث و ... به چاپ رسیده است.

 

ترجمه قرآن کریم به بیش از 20 زبان زنده دنیا

 

معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم سازمان دارالقرآن با بیان این مطلب که جمهوری اسلامی ایران اقدام به ترجمه قرآن کریم به زبان های مختلف جهان کرده است، گفت: تاکنون موفق به چاپ قرآن کریم و ترجمه آن به زبان های فارسی، ترکی، کردی، ترکی لاتین، آلمانی، اسپانیایی، سواحلی، تاجیکی، فرانسوی، چینی، ژاپنی و ... شده ایم.

 

برگزاری دوره های آموزش حفظ قرآن بر اساس نیاز مخاطب

 

حاج شریف در پاسخ به سوال یکی از اعضای هیئت سنگالی مبنی بر نحوه آموزش حفظ قرآن کریم در ایران گفت: آموزش های عمومی حفظ قرآن کریم بر اساس نیاز مخاطبان ارایه می شود. بر همین اساس برخی از آموزش ها به صورت حفظ موضوعی ویژه سنین خاص و یا آموزش های حفظ قرآن به صورت جزء جزء و یا کل قرآن کریم ارایه می شود.

 

وی افزود: آموزش های حفظ قرآن در ایران بر اساس سنین مخاطب و نیاز آنها به صورت متنوع و گسترده ارایه می شود.

 

معاون نظارت بر چاپ و نشر قرآن کریم سازمان دارالقرآن در پاسخ به سوال یکی از اعضای هیئت سنگالی مبنی بر چاپ قرآن در ایران بر اساس اختلاف قرائات گفت: همانطور که می دانید قالب کشورهای اسلامی و منجمله جمهوری اسلامی ایران قرآن هایشان را بر اساس روایت حفص عاصم چاپ می کنند اما برخی از قاریان، اساتید و متخصصان قرآنی ایران برای آموزش اختلاف قرائات از قرآن به روایت های دیگر نیز استفاده می کنند.

 

بنا بر این گزارش، حجت الاسلام عبدالرحمن، رییس هیئت شش نفره سنگالی و مدیر موسسه اهل بیت (ع) در این کشور ضمن تقدیر و تشکر از فعالیت های گسترده جمهوری اسلامی ایران گفت: قرآن بهترین پایگاه برای ایجاد وحدت در بین مسلمانان است و ما بیش از این نیاز داریم تا با کمک جمهوری اسلامی ایران فعالیت های قرآنی را در کشور سنگال افزایش دهیم.

 

وی با اشاره به دستاوردهای فعالیت های قرآنی ایران گفت: خوشبختانه ایران به صورت گسترده به فعالیت های قرآنی می پردازد و کشور سنگال این موقعیت را دارد که به پایگاه فعالیت های قرآنی جمهوری اسلامی ایران در غرب آفریقا تبدیل شود.

 

شایان ذکر است، در پایان این دیدار هیئت سنگالی از فعالیت های سازمان دارالقرآن و قرآن های چاپ شده و تصحیح شده به همت این سازمان و دیگر دستاوردهای آن بازدید کردند. 

 

پایان پیام/

 

کد خبر 452508

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha