مومنی: اولویت حوزه، تربیت هنرمند انقلابی و تولید هنر انقلاب اسلامی است

رئیس حوزه هنری گفت: مهم ترین رسالت حوزه هنری که مدعی هنر انقلابی است، تربیت و پرورش هنرمند انقلابی و تولید آثار هنری متناسب با انقلاب اسلامی است.

به گزارش خبرنگار شبستان، محسن مومنی شریف در ادامه نشست رسانه ای خود گفت: حوزه هنری به عنوان، تشکیلاتی که به فرموده رهبری معظم انقلاب، به عنوان یک پایگاه همیشه حزب اللهی باید در کار نفوذ ارزشها و معارف دینی در بدنه هنر از همه جلوتر باشد، لازم است با درک شرایط جدید، افق دید خود را فراتر از این که هست، ترسیم کند. بر همین اساس اکنون چشم انداز حوزه و سیاستهای استراتژیک آن در دهه چهارم در حال تدوین است که إن شاءالله بعد از نهایی شدن و تأیید مقام معظم رهبری به عنوان یک سند لازم الاجرا منتشر خواهد شد.
 

وی افزود: مطالعه اوضاع و زمانه پیش رو و انتظاراتی که از ما وجود دارد و نیز با توجه به توانایی ها بالفعل و بالقوه حوزه، تمام برنامه ریزی‌های ما برای حوزه هنری متناسب با دهه چهارم، با توجه به چهار مشخصه انجام گرفته و می گیرد.

 

وی این چهار اصل را بر شمرد و خاطر نشان کرد : نخست اینکه حوزه هنری به عنوان کانون جبهه ادبیات و هنر انقلاب اسلامی وظیفه تولید فکر، پرورش نیرو، تولید اثر هنری و توزیع آن را خواهد داشت. و دیگر اینکه حوزه هنری با گفتمان انقلاب اسلامی، باید در ادبیات و هنر کشور جریان ساز باشد سوم باید شأن مرجعیت هنری در هنر متعهد داشته باشد و چهارم بر این اصل استوار است حوزه هنری باید نقش مؤثر منطقه ای و بین المللی داشته باشد.

مومنی با توجه به این بایدها، بعضی از اقدامات انجام شده در یک سال اخیر را اعلام کرد و گفت: اولویت در حوزه هنری تربیت و پرورش هنرمند انقلابی و تولید اثر هنری است بنا براین بقیه بخشهای حوزه باید با این هدف تعریف شوند.


وی ادامه داد: از انتقاداتی که در سالهای اخیر به حوزه شده است و مدام در مطبوعات تکرار شده، غلبه کارمندان به هنرمندان است. که این ایراد تا حدی وارد است اما در عدد و ارقام آن مبالغه می شود. ثانیاً، این حاصل سالهای اخیر نیست بلکه محصول دهه هفتاد است که حوزه هنری توسعه یافت . اما چون در سال‌های اخیر با آماده شدن ساختمان مرکزی، بیشتر ساختمان‌های فرعی تعطیل شدند و همه نیروها در ساختمان مرکزی استقرار یافتند، این جمعیت به چشم آمد!

 

برای چابک سازی بخش اداری حوزه بیش از صد و پنجاه نفر از همکاران بازخرید شدند.

 وی تصریح کرد: با این همه، برای چابک سازی بخش اداری حوزه، سال گذشته گام مهمی برداشته شد و با اطلاع رسانی خوبی که صورت گرفت، بیش از صد و پنجاه نفر از همکاران بازخرید شدند.
 

وی همچنین درباره ادغام بخش های پژوهشی و آموزشی گفت: :ادغام بخش های پژوهشی و آموزشی حوزه و تشکیل معاونت پژوهش و آموزش از دیگر اقدامات ضروری بود. زیرا این دو لازم و ملزوم هم‌اند بخش آموزش ما بدون پشتوانه پژوهشی نمی تواند نیروی مناسب ما را پروش دهد.
 

حوزه هنری که مدعی هنر و ادبیات اسلامی است

 

مومنی خاطر نشان کرد: از اساسی ترین مشکلات پیش روی دانشکده های هنری، آموزشگاه ها و هنرستان ها فقدان متن مناسب بومی مبتنی بر هنر این مرز و بوم است که تقریباً تمامی متون آموزشی ما ترجمه متون غربی است. بنابراین حوزه هنری که مدعی هنر و ادبیات اسلامی است، باید متون آموزشی خودش را از منابع اسلامی و کهن تأمین کند که یکی از وظایف همکاران ما در پژوهشکده حوزه همین است.


وی افزود:مرکز آموزش هنر اسلامی از تأسیسات معاونت پژوهش و آموزش است. این مرکز با توجه به رویکرد جدید حوزه در آموزش، نیروهای علاقه‌مند و مناسب هنر دینی را شناسایی و جذب می کند و به آموزششان می پردازد. تاکنون دو دوره آموزش در رشته های فیلمنامه نویسی، انیمیشن، تاریخ سینما برگزار کرده است. تشکیل انجمن های هنری سینما، بازی رایانه ای، انیمیش و هنرهای تجسمی از دیگر کارهای انجام گرفته در این معاونت است.


دفتر مطالعات هنر دینی فعالیت دوباره خود را آغاز می کند 

 

رییس حوزه هنری یاد آور شد: :البته معاونت پژوهش و آموزش، به اغلب استانها استادان برجسته عظیم الشأن معتقد به هنر انقلاب و اسلام را فرستاده است. تشکیل دفتر فرهنگی، فعال کردن دوباره دفتر مطالعات هنر دینی و برگزاری سلسله نشست هایی با موضوعات اندیشه و هنر از جمله فعالیتهای این دفتراست که با توجه به فراهم شدن مقدمات کار، ان شاءالله به زودی کرسی های آزاد اندیشی در مسائل مختلف مربوط به جامعه هنری و علاقمندان هنر در حوزه برگزار خواهد شد.


مومنی همچنین راه اندازی معاونت هنری با اولویت دادن به تولید و تولی امور تولید در مراکز مختلف حوزه هنری را یکی دیگر از اولویت های حوزه هنری دانست و اضافه کرد:لازم بود تولید آثار هنری در حوزه سرعت پیدا کند و نیز بین مراکز خلق اثر هنری در حوزه هماهنگی در موضوعات و جهت گیری ها باشد. بنابراین این معاونت که از قدیم در چارت سازمانی حوزه بود، راه اندازی و فعال شد که خوشبختانه موجد اقدامات مهمی شده است و باعث شده کارها روان‌تر انجام شود. ایجاد دبیرخانه شورای تولید از جمله این کارهاست. در این شورا که هر هفته به طور منظم با حضور صاحب نظران و مدیران دفاتر هنری برگزار می شود، طراحی، برنامه ریزی تولید و نظارت بر روند اجرای برنامه های مصوب صورت می پذیرد که تدوین برنامه های پنج ساله مراکز هنری حوزه از کارهای این شوراست.
 

  سازمان توسعه سینمایی سوره مجددا  راه اندازی می شود

 

رییس حوزه هنری راه اندازی مجدد سازمان توسعه سینمایی سوره ( به جای معاونت سینمایی) را از دیگر اقدامات حوزه هنریدانست وافزود:به علت جدایی تشکیلات بخش سینمایی حوزه هنری از دیگر بخش‌های هنری حوزه، معمولاً خروجی آن با دیگر آثار حوزه متفاوت بوده است که گاهی سهل انگاری در آثار تولیدی آنجا باعث شده، تمام دست آوردهای بخش های دیگر تحت الشعاع آن قرار گیرد.


وی تاکید کرد: در مدیریت جدید با استفاده از امکان سازمان سینمایی سوره که از قدیم طراحی شده بود، زمینه هماهنگی بخش سینمایی حوزه با دیگر بخش ها فراهم شده است.
 

مومنی شریف ادامه داد: تشکیل کانون تفکر یکی دیگر از مواردی‌ست که مدیریت حوزه هنری بر آن تاکید دارد در واقع این کانون به عنوان یک بخش کاملاً مستقل از حوزه اجرا، با عضویت کارشناسان خوش فکر و جوانان که بیشتر آنان فارغ التحصیلان رشته های هنری، فنی و مهندسی هستند تشکیل شده و در زیر مجموعه خود کارگروه های تخصصی را ایجاد کرده است.


وی خاطر نشان کرد: تأسیس خانه آرمانشهر برای فعالیت‌های معماری ،تأسیس مرکز آفرینش‌های ادبی و هنری کودکان و نوجوانان ،تأسیس دفتر مجامع و امور جشنواره ها از جمله فعالیتهای حوزه هنری در این یک ساله اخیر است 
 

 انتشار  36 عنوان کتاب در مرکز آفرینشهای ادبی

 

مومنی در بخش دیگری از سخنانش به ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجام شده در سال گذشته پرداخت و این فعالیت ها را طبقه بندی کرد و گفت: تولید و چاپ 36 عنوان کتاب در مرکز آفرینشهای ادبی ،برگزاری جشنواره ادبی باران غدیر با حضور شاعران مسیحی لبنان ، برگزاری همایش هنرمندان با مردم مظلوم بحرین با نام بحر بیداری ،راه اندازی دوباره نشریات شعر و ادبیات داستانی ، ایجاد مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادب پایداری ،توجه به خاطرات خلبانان در هشت سال دفاع مقدس،تدوین تاریخ انقلاب اسلامی و انتشارات خاطرات سید احمد خمینی از جمله فعالیتهای همزمان و پیش روی حوزه هنری است .
 

وی همچنین یاد آور شد: شناسایی و حمایت از بیش از سی گروه تئاتر جوان در کشور، توجه به هنرهای تجسمی ، توجه و پرداختن به موسیقی اصیل ایرانی ، ساخت انیمیشن ، ابلاغ آیین نامه بودجه مراکز استانی ،پرداختن به طنز پرداختن به سینما و بر گزاری نمایشگاههای عکس نیز از برنامه و چشم اندازهای حوزه هنری است .

 

وی در پایان به انتشارات حوزه هنری اشاره کرد و گفت: انتشارات حوزه هنری که با نام سوره مهر فعالیت می کند، توانسته با برنامه ریزی و تلاش و فعالیت حرفه ای، سهمی قابل توجه از مطالعه ادبیات انقلاب و دفاع مقدس را به خود اختصاص دهد و از ناشران جریان ساز کشور باشد. این انتشارات هم اکنون با بیش از شصت نمایندگی و بیش از بیست شعبه در سراسر کشور، به امر توسعه کتابخوانی و انتشار آرمان های امام و انقلاب کمکی درخورمی کند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 45235

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha