به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، «آرش امینی» مدیر بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر در نشست رسانهای این رویداد نیز در سخنانی گفت: نشستهای تخصصی و کارگاه های آموزشی توسط اساتید مطرح جهانی سینما در طول روزهای سی و سومین جشنوره بین المللی فیلم فجر برگزار می شود که عنوان این کارگاهها را به شرح زیر است:
۱- تولید مشترک، اصول و روشها توسط دکتر پیت برایان ریو (Pete Reiv) از کشور نیوزلند (ضرورتهای تولید مشترک در جهان و چگونگی راهاندازی تولید مشترک میان چند کشور)
۲- تبادل ایده و ایدهپردازی (Pitching) توسط جَن میلر (چگونگی پردازش یک ایده کمتر از ۱۵۰ کلمه برای تبدیل به یک فیلمنامه ۹۰ صفحهای برای فروش
۳- آسیبشناسی فیلمنامه در سینمای ایران
۴- معیارهای جشنوارهها برای جذب فیلم (با حضور رییس جشنواره استانبول، یکی از اعضای هیات انتخاب جشنواره برلین و مدیرعامل جشنواره فیلم کن)
۵- مبانی و قوانین کپی رایت توسط مهمت گلریوز از ترکیه (حقوق مولف در سینما)
۶- اصول کار با هنرپیشه، چگونگی تنظیم میزانسن میان دوربین و هنرپیشه و سیر تحول درامپردازی از دهه ۶۰ میلادی تا امروز توسط کریستوف زانوسی از لهستان
۷- ارزیابی اصول کارگردانی فیلمهای رزمی توسط استنلی تانگ از هنگکنگ
۸- جلوههای ویژه بصری رایانهای در سینما توسط براران لوولوا از کشور فرانسه (چگونگی کار با نرم افزار برای افزایش سیاهی لشگر در صحنه و... CGI)
وی در بخش دیگری از نشست بیان کرد: علاوه بر برگزاری ۸ کارگاه تخصصی سینمایی، ۱۸ نفر از تهیه کنندگان معتبر که سابقه تهیه مشترک با کشورهای آسیایی داشته اند در ایام برگزاری جشنواره فیلم فجر به تهران می آیند. یک تور دو روزه برای این تهیه کنندگان در نظر گرفته شده و این سینماگران همراه با تهیه کنندگان ایرانی از لوکیشن های متعدد ایرانی بازدید خواهند کرد و نشست هایی را برگزار می کنند.
مدیر بخش بین الملل جشنواره توضیح داد: همچنین کتابچه ای برای معرفی سینمای ایران با اطلاعات به روز برای میهمانان خارجی تهیه خواهد شد. این کتاب شامل تمام اطلاعات سفر به ایران، سازمان های سینمایی دولتی و خصوصی در ایران و رویه ساخت فیلم و... در این کتاب به طور خلاصه جمع اوری شده است.
امینی در بخش دیگری از سخنانش درباره برگزاری نشست هم اندیشی مدیران سینمایی کشورهای منطقه نیز گفت: یکی از برنامه های ما، برگزاری هم اندیشی مدیران سینمای کشورهای منطقه و بحث پیرامون تولید مشترک و موانع سر راه خواهد بود. مدیران سینمایی از کشورهای روسیه، سوریه، تاجیکستان، قزاقستان، پاستان، عراق و... در نشستی یک روزه به دبیری علیرضا شجاع نوری و با حضور ریاست سازمان سینمایی برگزار می شود. در این نشست های تلاش می شود که نهایتا به تفاهیمی درباره تولید مشترک و رفع موانع برسیم و در آینده نیز بتوانیم به سمت ایجاد صندوق تولید مشترک برویم.
پایان پیام/
نظر شما