بئاتریس سالاس، مترجمه شاهنامه فردوسی به زبان اسپانیولی درباره ترجمه و انتشار شاهنامه به زبان اسپانیولی به خبرنگار فرهنگی شبستان گفت:جلد چهارم این مجموعه هفت جلدی به اتمام رسید و ترجمه جلد پنجم را تازه شروع کرده ام، فکر می کنم 2 سال دیگر این کار تمام می شود.
این مترجم درباره دلیل انتخاب فردوسی و اثر ارزشمند شاهنامه برای ترجه به زبان اسپانیولی گفت: فردوسی می تواند خیلی از چیزها را به مردم دنیا نشان دهد، فلسفه زندگی کردن را به مردم آموزش می دهد، شاهنامه برای مردم جهان است و برای ملت خاصی نیست، احساساتی مثل شادی و غمگینی در همه ملت های دنیا وجود دارد و مشترک است همه مردم می توانند پیام های فردوسی را از شاهنامه و درس هایش بگیرند.
بئاتریس سالاس در پاسخ به این سئوال که با توجه به اینکه زبان اسپانیولی بعد از زبان انگلیسی فراگیرترین زبان در دنیاست آیا مخاطب اسپانیولی می تواند با شاهنامه ارتباط برقرار کند، اظهار داشت: مسلما مردم اسپانیولی زبان ارتباط قوی با شاهنامه برقرار می کنند، مردم اسپانیولی زبان به فرهنگ ایرانی خیلی نزدیک تر از دیگر زبان ها هستند، از آنجا که مسلمانان 800 سال در اندلس اسپانیا بودند و اسپانیولی ها هم خدا را قبول دارند به خانواده اهمیت دهند، از طرفی حس ناسیونالیستی قوی دارند، همه این باعث می شود بهتر شاهنامه را بپذیرند، حس وطن پرستی قوی وجه تشابه فرهنگ ایرانی و آمریکای لاتین است است.
این مترجم ونزوئلایی در پاسخ به این سئوال که آیا بعد از اتمام ترجمه شاهنامه اثر شاعر کلاسیک دیگری را ترجمه خواهد کرد، گفت:من می خواهم این کار را تمام کنم و به شکل دیگری به حکیم ابوالقاسم فردوسی بپردازم. من این پروژه را با سفارت ونزوئلا شروع کردم اما بنا به مشکلات ماللی خودم کار را به به پیش می برم.
بئاتریس سالاس از دولت ایران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست که وی را در به پایان رساندن کار ترجمه شاهنامه به زبان اسپانیولی کمک کنند و گفت: هزینه جلد دوم این مجموعه خودم پرداخت کردهام، این پروژه سنگین و گران قیمت است، من ادامه کار را به خدا سپرده ام که مرا در این هدف یاری کند.
پایان پیام/
نظر شما