مومنی: نجات هنراز چنبره فحشا و آشتی آن باجامعه مذهبی، توفیق حوزه بود

رییس حوزه هنری گفت: حوزه هنری به عموم مردم و مخصوصاً جوانان متدین جرأت ورود به ساحت هنر و تجربه فعالیت هنری را داد و به این وسیله هنر را از سیطره عده ای خاص بیرون آورد و آن را مردمی کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، محسن مومنی شریف، در نخستین نشست مطبوعاتی خود در سال 90 گفت: حوزه هنری به عموم مردم و مخصوصاً جوانان متدین جرأت ورود به ساحت هنر و تجربه فعالیت هنری را داد و به این وسیله هنر را از سیطره عده ای خاص بیرون آورد و آن را مردمی کرد. البته همه این ها به برکت و هنر انقلاب اسلامی بود که تحولی عمیق در همه مفاهیم ایجاد کرد و از جمله به هنر متعهدانه تقدس بخشید.
 

وی با اشاره به فلسفه تشکیل حوزه هنری افزود: حوزه هنری بعد از شورای انقلاب دومین نهادی است که در آستانه انقلاب تأسیس شد. در آبان 57 در روزنامه اطلاعات تشکیلاتی هنری اعلام موجودیت کرد که توسط بعضی رهبران انقلاب مانند حضرت آیت الله خامنه ای و دکتر محمدجواد باهنر و نیز هنرمندانی مانند دکتر طاهره صفارزاده و موسوی گرمارودی و عده ای دیگر تشکیل یافته بود.
 

 سابقه فعالیت حوزه هنری بیش از سازمان تبلیغات است

 

وی ادامه داد: چند ماه بعد از پیروزی نهضت، همین تشکیلات پایه و اساس حوزه اندیشه و هنر اسلامی شد که اکنون عده ای از هنرمندان جوان تجسمی هم که در آن ایام در حسینیه ارشاد نمایشگاه داشتند، به آن پیوسته بودند. این تشکیلات چند سال بعد با تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی تابع آن قرار گرفت و به نام حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی شهرت یافت.
 

رییس حوزه هنری تصریح کرد: حوزه هنری با تمام فراز و نشیب هایش از ثمرات و تجارب مثبت و ارزشمند انقلاب اسلامی است. این سازمان در طول عمر سی و سه ساله اش خدمات ارزشمندی انجام داده است که مهم ترین آن آشتی دادن هنر و جامعه مذهبی و دینی است چرا که با اندکی بررسی در می یابیم که هنر پیش از انقلاب در نگاه مردم مسلمان ایران، هنری خوشنام نبود. سینما که در آن دوران نماد فساد و فحشا بود اما در حوزه هنری ماهیت دینی یافت و فیلمهای ساخته شده حوزه به مساجد راه یافتند و مورد استقبال و تشویق مردم قرار گرفتند.
 

حوزه هنری، هنر را از مسائل پیش پا افتاده شخصی و نفسانی ارتقا بخشید

 

مومنی یاد آور شد: حوزه هنری، هنر را از مسائل پیش پا افتاده، شخصی و نفسانی ارتقا بخشید و آن را به میان جامعه آورد تا بیانگر آلام و آرمان‌های عموم مردم باشد و مفاهیم والای دینی و انسانی را موضوع کار خود قرار دهد.
این نویسنده خاطر نشان کرد:حوزه هنری به عموم مردم و مخصوصاً جوانان متدین جرئت ورود به ساحت هنر و تجربه فعالیت هنری را داد و به این وسیله هنر را از سیطره عده ای خاص بیرون آورد و آن را مردمی کرد. البته همه این ها به برکت و هنر انقلاب اسلامی بود که تحولی عمیق در همه مفاهیم ایجاد کرد و از جمله به هنر متعهدانه تقدس بخشید.


مومنی تصریح کرد: برای همین حوزه هنری همیشه تحت تأثیر مسائل روز بوده است و هنرمند حوزه هنری نمی تواند در لاک خود فرو رود و نسبت به دنیای بیرون بی اعتنا باشد. حال که در آغاز دهه چهارم انقلاب، یعنی دهه عدالت و پیشرفت قرار داریم، حوزه مسؤولیتی مضاعف بر دوش دارد بنابر این، از آغاز کار مدیریت جدید، باز مهندسی حوزه هنری متناسب با دهه چهارم، در دستور کار همکاران قرار گرفته است.
 

پایان پیام/

کد خبر 45224

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha