۲۰ درصد کارگران صنعت  مصرف کننده مواد مخدر هستند

خبرگزاری شبستان: قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر از اعتیاد ۲۰درصدی کارگران صنعت خبر داد و گفت:وزانه ۲۰ میلیارد تومان در حوزه خرده‌فروشان مواد مخدر داد و ستد صورت می گیرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، علیرضا جزینی، قائم مقام  دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در نشست خبری با اشاره به برنامه های ستاد در سال جاری گفت: در سالی که گذشت 555 تن موادمخدر کشف شد آمار و ارقام نشان مي دهد كه 78 درصد از كل اين مواد را ترياك، 14 درصد را حشيش، 5 درصد را هروئين و مرفين، 1 درصد را شيشه و 2 درصد باقي را ساير مواد تشكيل داده اند. اين ارقام بيانگر اين است كه ميزان كشفيات طي سال 1393در مجموع، نسبت به سال قبل تفاوت محسوسي نداشته است.

وي با بیان اینکه از مجموع كشفيات صورت گرفته در سال گذشته، 76 درصد آن در مرزها و حاشيه مرزي كشور انجام شده است، گفت: در اين حوزه مي توان به سهم سگ‌هاي كاشف اشاره كرد كه بالغ بر 43 تن مي‌باشد.

قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر كشور تصريح كرد: در اين ميان، كشفيات قرص و آمپول 87370000 عدد بوده است كه اين ميزان نسبت به سال قبل با رشد 650 درصدي مواجه بوده است. اين آمار نشان مي دهد كه نگراني ما در مورد افزايش خطرات ناشي از مصرف روانگردان ها بي جا نبوده است.

جزيني در ادامه افزود: در حوزه دستگيري قاچاقچيان و توزيع كنندگان خرد و كلان 271 هزار نفر دستگير شده اند؛ همچنين در زمينه جمع آوري معتادين متجاهر نيز آمكار عملكرد مطابق با 82500 نفر بوده است كه اين ميزان، به ترتيب 15 و 91 درصد افزايش داشته است. در اين زمينه بيش از 300 هزار مورداز دستگيري ها، به مرجع قضايي احاله شده اند.

انهدام 3000 مورد باند مواد مخدر
وي با بيان اين مطلب كه اين ميزان كشفيات موادمخدر با انجام 2300 عمليات و درگيري صورت گرفته است، گفت: اين عملياتها به انهدام 3000 مورد باند و گروه منجر شده است كه طي آن از آنها 1079 قبضه سلاح و مقاديري مهمات كشف شده است. اين تعداد كشفيات سلاح نيز نسبت به گذشته 23 درصد افزايش داشته است. در اين درگيري‌ها 118 نفر از قاچاقچيان و اشرار كشته شده و 16 نفر از نيروهاي مقابله كننده نيز به درجه رفيع شهادت نائل آمده اند .

برگزاری نقش مشارکت های اجتماعی در کنترل و کاهش مواد مخدر در 24 استان از جمله برنامه های ما در سال گذشته بود که نشست های مختلفی نیز با اقشار مختلف مردم با حضور وزیر کشور برگزار کردیم که جا دارد همین جا از مساعدت ها و اقدامات آقای رحمانی فضلی در راستای مبارزه با مواد مخدر تشکر و قدردانی کنیم.

 

وی برگزاری برنامه های سطح تجارب در سامانه در حوزه کنترل و کاهش آسیب، راه اندازی مرکز تخصصی زنان و برگزاری کارگاه های زنان بهبودیافته، تشکیل کمیته علمی توسط دانشگاه های استان های آذربایجان شرقی و قم و همچنین افزایش مشارکت های اجتماعی را از جمله برنامه های ستاد در سال گذشته برشمرد.

 

جزینی با بیان اینکه 2 میلیون و 500 هزار نفر در سال گذشته تحت آموزش مهارت های زندگی قرار گرفتند، افزود: همچنین پیشگیری در محیط های آموزشی و صنعتی نیز از جمله برنامه های ما در سال گذشته بود.

وی ادامه داد: 20 درصد از کارگران و کسانی که در حوزه صنعت مشغول به فعالیت هستند مصرف کننده مواد مخدر می باشند.

 

قائم مقام  دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: درج علوم مناسب با موضوع روز مواد مخدر در کتب درسی اول دبیرستان در سال گذشته از دیگر برنامه های ستاد بود که این امر نقش مهمی در آشنایی دانش آموزان با معضل مواد مخدر داشت.

 

وی با بیان اینکه در سال گذشته 402 هزار نفر یعنی 1500 نفر با خط تلفن ستاد مبارزه با مواد مخدر تماس گرفتند، تصریح کرد: 84 درصد از تماس گیرندگان زنان بودند که البته شش درصد آنها مصرف کننده بود و بیشترین سوالات شان نیز در حوزه مصرف شیشه بود.

داد و ستد روزانه 20 میلیارد تومان در حوزه خرده‌فروشان مواد مخدر

وی از تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر برای اصلاح قانون پول‌شویی مصوب سال 86، خبر داد و گفت: داد و ستد روزانه 20 میلیارد تومانی خرده‌فروشان مواد مخدر در کشور ما را ملزم می‌کند تا مواردی از قانون پول‌شویی را اصلاح کنیم.

وی تجارت سالانه مواد مخدر در روسیه را 18 میلیارد دلار در اروپا را 13 میلیارد دلار، در چین 7.3 میلیارد دلار و در آمریکا را 8 میلیارد دلار عنوان کرد.

قائم مقام دبیر کل با بیان اینکه هر گرم هرویین در افغانستان 4/2 دلار است، تصریح کرد: این مقدار در انگلستان 3/63 دلار به فروش می رسد.

 

وی با بیان اینکه یکی از نگرانی های مردم وجود معتادان متجاهر در سطح جامعه می باشد، تصریح کرد: ما در تهران و کلانشهرها با شهرداری ها هماهنگ کردیم که قرار شد در تهران 6800 فضا جهت نگهداری معتادان متجاهر فراهم کند ولی تاکنون 2 هزار مرکز را فراهم کرده است ما سعی در افزایش این فضاها داریم که ضمن نگهداری  و درمان آنها برنامه هایی جهت اشتغالزایی آنها داریم.

وی ادامه داد: امیدواریم تا شش ماه آینده بتوانیم ظرفیت نگهداری معتادان را به دو برابر افزایش دهیم.

درصد جرایم را معتادان متجاهر  به خود اختصاص می دهند

جزینی با بیان اینکه 40 درصد جرایم را معتادان متجاهر  به خود اختصاص می دهند، افزود: مراکز نگهداری آنها و 130 تیمی که برای توزیع اقلام بهداشتی صورت گرفته است از جمله برنامه های ستاد در سال جاری می باشد.

وی با بیان اینکه ما در شب عید در سطح کشور 11 هزار و 500 نفر از معتادان متجاهر را ساماندهی کردیم، افزود: ولی به دلیل عدم تهیه فضای مناسب  برای نگهداری فقط توانستیم 2 هزار نفر از آنها را در تهران ساماندهی کنیم.

جزینی با اشاره تقویت مرزهاتصریح کرد: سال گذشته 30 کیلومتر جاده چند برجک و چند گروهان به یگان مرزی ما افزوده شد و با توجه به اعتبارات در نظر گرفته شده انسداد مرزها امسال استمرار خواهد داشت.

 

6/2 درصد دانشجویان مواد مخدر مصرف می کنند

وی با بیان اینکه 6/2 درصد دانشجویان مواد مخدر مصرف می کنند، خاطرنشان کرد: همچنین یک درصد از دانش آموزان نیز  مصرف کننده مواد مخدر هستند.

وی ادامه داد: آموزش و پرورش در حوزه پیشگیرانه عملکرد مناسبی در سال گذشته نداشته اند.

جزینی با رد خبری مبنی بر عدم وجود آشپزخانه در سطح شهر تهران تصریح کرد: من نمی‌توانم این موضوع را تائید کنم چرا که آشپزخانه حالت مانوری دارد و سریع جابه‌جا می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به مواد مخدر کروکدیل گفت: این مواد یکی از موادهای خطرناک در سطح جهان می باشد که به کشور روسیه آسیب های زیادی وارد کرده و مصرف کنندگان آن نیز بیشتر از یک سال عمر نمی کنند و ما تاکنون در ایران خبری مبنی بر مصرف کروکدیل نداشتیم.

وی با اشاره به آمار نهایی معتادان در کشور گفت: شیوع‌شناسی در بهمن ماه آغاز شده و تا کنون به اتمام نرسیده است.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 452205

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha