نام کاشان با قالی و  گلاب و صنایع دستی آن گره خورده است

خبرگزاری شبستان: زری بافی، مخمل بافی، شعربافی و زیلوبافی از جمله هنرهای سنتی و صنایع دستی است که با نام کاشان گره خورده است و در کنار عطر گلاب و گلهای قالی چه زیبا و هنرمندانه بر بوم قالی هزار نقش و هنر هنرمندان این  خطه هنرپرور و  شهر تاریخی نقش بسته است.

خبرگزاری شبستان-اصفهان:

مرکز هنرهای سنتی و صنایع دستی میراث فرهنگی کاشان که از سال 1377 با یک دستگاه زری بافی، مخمل بافی، شعربافی و زیلوبافی افتتاح شد با ارتقا و  تکامل آن در افزایش دستگاه ها در حال حاضر نیز فعال و مورد بازدید گردشگران داخلی و خارجی قرار دارد.

محمد بینوا، سرپرست مرکز هنرهای سنتی و صنایع دستی میراث فرهنگی کاشان، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت:این مرکز در حال حاضر دارای چهار دستگاه زری بافی، 2 دستگاه مخمل بافی ساده و  نقش برجسته، 2 دستگاه شعربافی، 2 دستگاه زیلوبافی، یک دستگاه چادرشب بافی و یک کارگاه سفال است.

 

وی با اشاره به انتخاب 200 نفر از سراسر کشور در رشته های هنری طی سال 77 در سازمان میراث فرهنگی افزود: هفت نفر از این افراد از هنرمندان کاشان بودند که پنج نفر از آنها در مرکز هنرهای سنتی و صنایع دستی میراث فرهنگی کاشان مشغول شدند.

 

به گفته وی،حسین زارعی دارای درجه سه هنری و نشان اصالت یونسکو در رشته سفال و سرامیک، جمشید خداداد نوش آبادی دارای درجه 2 هنری و نشان اصالت یونسکو در رشته مخمل بافی از شاگردان سید خلیل یاالله، محمد بینوا و محمود تمتاجی هنرمند زری باف دارای درجه یک هنری و نشان اصالت یونسکو، مرتضی شبانی  در رشته مرمت، نقاشی و  گچبری های خانه های تاریخی، استاد حسین رحیمی  پناه معمار سنتی و خانم الهی کارشناس در حوزه بناها هستند.

 

سرپرست مرکز هنرهای سنتی و صنایع دستی میراث فرهنگی کاشان، با تاکید بر اینکه استاد سید خلیل یالله در رشته مخمل بافی، حاج محمود جلالتی در رشته زری بافی و شعربافی،مرحوم استاد اشرف کاشانی، مرحوم استاد غفار سردابی زیلوباف و منصور متشکر استاد زری بافی از اساتید این مرکز بودند ،گفت:مرحوم محمود محمودی و  مرحوم ماشاالله عنایتی کاشانی در راس اساتید بودند که پایه گذاری صنایع نساجی سنتی توسط این اساتید در کاشان گذاشته شد.

 

بینوا با تقدیر از زحمات مهندس امینیان رییس اسبق میر اث فرهنگی کاشان و  محمد حسین دهقانی مدیر سابق مرکز هنرهای سنتی و صنایع دستی کاشان در راه اندازی این کارگاه گفت: این رشته ها به روش  صد در صد استاد و شاگردی است که شاگرد باید کنار دست استاد از تجربیاتش استفاده کند.

 

وی در پایان از برگزاری دو ره های آموزشی رایگان منبت، معرق، تذهیب، مینیاتور، سفال، رودوزی سنتی و چرم دوزی  در خانه تاریخی بارفروش کاشان خبر داد و  گفت: 90 درصد کلاس ها به حد نصاب رسیده است که از این هفته دوره آموزشی آن آغاز می شود.

 

به گفته وی،هنرجویان هنرستان های شهید آوینی، زینب کبری و دانشجویان رشته های صنایع دستی دانشگاه کاشان تابستان های هر سال از 120 تا 240 ساعت در این مرکز  کارآموزی دارند.

 

پایان پیام/

کد خبر 452100

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha