به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، استان البرز آخرین استانی است، که در سال های اخیر به استان های کشورمان ایران اسلامی افزوده شده است، این استان در بحث کشاورزی همواره طی سالین گذشته یکی از استان های پیش رو بوده است.
پیش رو بودن استان البرز در امر کشاورزی مقوله ای است، که ریشه و سرمنزل علمی و پژوهشی آن را در سال تاسیس دانشگاه پردیس کشاورزی هفتاد سال پیش از تاسیس دانشگاه تهران باید جستجو کرد.
و اما امروز (۲۹ فرودرین) در گامی دیگر به منظور ارتقاء سطح کشاورزی این استان، با حضور مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت شهرک های کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی ، رییس سازمان جهاد کشاورزی البرز، رییس موسسه تحقیقانت دامی البرز و نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی و جمعی از مدیران و روسای بخش جهاد کشاورزی البرز در محل سالن کنفرانس این سازمان آئین افتتاح شعبه شرکت شهرک های کشاورزی استان البرز برگزار شد.
سید مجید موسوی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی البرز در این آئین با تاکید بر اهمیت آمار و ارقام بخش کشاورزی با توجه به وسعت و جمعیت البرز گفت: یکی از مهم ترین مشکلاتی که استان البرز در مورد کشاورزی و دامی دارد مشکل کمبود آب و خروج آب به سایر استان هابه خصوص استان های قزوین و تهران است و ما شاهد پایین آمدن سطح کشت و کار هستیم .
به گفته این مسئول، موضوع دیگر تغییر کاربری اراضی کشاورزی به دلیل هم جواری با تهران و هم چنین تعرض زیاده خواهان در امر ویلا سازی و امور غیر کشارزی که اراضی کشاورزی را به سوی نابودی می کشانند .
موسوی کمبود منابع مالی را از دیگر مشکلات بر شمرد و تصریح کرد: بسیاری از پروژه ها در استان به صورت نیمه تمام و یا نیمه تعطیل است مثل شهرک های دامداری و گلخانه ای که تا حدودی بلاتکلیف هستند و این مانع پیشرفت کار می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کمبود نیروی انسانی متخصص و فضای کارفی و مناسب در ادارات کشاورزی در استان را از دیگر مشکلات سیستم خواند و افزود: کمبود فضا و کمبود نیروی کارآمد همه باعث شده تا استفاده بهینه در امر نیروی کارو وقت نشود و گاه زمانی می بایست صرف کرد تا نیروی غیر متخصص آموزش دیده تا اندکی با فضای کار آشنا گردد که این هدر رفت وقت است .
وی در این خصوص تصریح کرد: سازمان به منظور ساماندهی در این امر و پیگیری ساختار اداری ساختمان و راه سازی مدیریتی در دوبخش مهم کشاورزی در دستور کار خود قرار داده است، از این رو از جمله راه کارهای مورد نظر ایجاد شرکت شهرک های کشاورزی و دیگری مدیریت تنظیم بازار است.
وی در بخش دیگری به بحث ارتقاء راندمان آبیاری در امر کشاورزی اشاره کرد و با بیان این مهم که در این خصوص مطالعاتی صورت گرفته است به تخصیص اعتباراتی از سوی صندوق توسعه کشاورزی تاکید کرد.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی استان البرز در پایان تصریح کرد: راه اندازی شرکت شهرک های کشاورزی از جمله یازده طرح اجرایی است، که از این یازده طرح اجرایی می توان به احداث ۲ مجتمع دامداری در شهرستان ساوجبلاغ در ۷۰ هکتار و در کرج به مساحت ۲۲۰ هکتار، هم چنین ۹ مجتمع دیگر به صورت غیر مصوب اشاره کرد که به واسطه تسهیلات بانکی و فرهنگ سازی مناسب و جذب سرمایه محقق خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما