14 هزار از رقبات تحت تصرف استان کرمان در سال جاری تعیین تکلیف می شوند

رئیس اداره امور اوقافی اداره کل اوقاف کرمان خاطرنشان کرد: پیش بینی ما برای سال جاری تعیین تکلیف 14 هزار از رقبات تحت تصرف است و حال اینکه تعداد واقعی رقبات متصرفی، بسیار بیش از رقم ذکر شده است.

رئیس اداره امور اوقافی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کرمان با اشاره به دستور العمل اجرای ماده واحده قانون ابطال اسناد فروش رقبات، آب و اراضی موقوفه و آئین نامه های اجرایی آن با کلیه الحاقات و اصلاحیه های بعدی به خبرنگار شبستان گفت: تا پایان سال جاری باید متصرفین رقبات مشمول این ماده واحده، تعیین تکلیف شوند و سند اجاره با آنان تنظیم شود.

 

علی مهرآسا با اشاره به گستردگی موقوفات در استان کرمان و به تبع آن کثرت موقوفات متصرفی، بیان داشت: از آغاز دستورالعمل اجرای این ماده واحده، میزان مراجعین به اوقاف متأسفانه در حد مطلوبی نیست در حالیکه این به نفع خود مردم است و چنانچه اجرای این ماده تمدید نشود، متصرفین موقوفات ضرر کرده و آن وقت اوقاف نسبت به گرفتن صددرصد موقوفه اقدام می کند.

 

وی با بیان اینکه هر مالکی حق دارد تا نسبت به ملک خود اقدام قانونی انجام دهد، وظیفه شرعی و قانونی اوقاف را در خصوص رفع تصرف از اراضی موقوفی یادآور شد و افزود: البته مبنای کار اوقاف تعامل با مردم است.

 

این مسئول، تعیین تکلیف رقبات تحت تصرف در استان را از اولویت های کاری سال جاری برشمرد و خاطرنشان کرد: پیش بینی ما برای سال جاری 14 هزار از رقبات تحت تصرف است و حال اینکه تعداد واقعی رقبات متصرفی، بسیار بیش از رقم ذکر شده است.

 

وی در خصوص دستورات اجرایی ماده واحده ذکر شده، اظهار داشت: بر اساس این ماده باید نسبت به متصرفین اراضی موقوفه با هر نوع کاربری و هر میزان مساحت که قبل از سال 63 در مورد تصرف خود احداث اعیان کردند، بدون اخذ مجوز هر گونه پذیره و یا سرقفلی با اعطای حق تملک اعیان، نسبت به عرصه با آنان سند اجاره تنظیم شود.

 

رئیس اداره امور اوقافی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان کرمان افزود: نسبت به متصرفینی که در مورد تصرف خود از سال 63 تا 82 اعیان احداث کرده باشند چنانچه کاربری های مسکونی، باغداری، گلخانه و دامداری با هر میزان مساحت و با اخذ 10 درصد ارزش عرصه به عنوان پذیره اولیه، طبق نظر کارشناس به نرخ واقعی روز سند اجاره تنظیم شود.

 

وی افزود: در خصوص سایر کاربری ها (به استثنای تجاری) با هر میزان مساحت و با اخذ 20 درصد ارزش عرصه به عنوان پذیره اولیه طبق نظر کارشناس به نرخ واقعی روز سند اجاره تنظیم می شود.

 

مهرآسا خاطرنشان کرد: نسبت به متصرفینی هم که در مورد تصرف خود از سال 82 تا تاریخ صدور دستورالعمل، اعیان احداث کرده باشند چنانچه کاربری های مسکونی، باغداری، گلخانه و دامداری با هر میزان مساحت با اخذ 15 درصد ارزش عرصه به عنوان پذیره اولیه طبق نظر کارشناس به نرخ واقعی روز سند اجاره تنظیم می شود.

 

وی بیان داشت: در خصوص متصرفینی که در مورد تصرف خود تقاضای احداث اعیان دارند، ادارت موظف اند تا در بدو امر با ارجاع موضوع به کارشناس، ارزش واقعی روز اراضی مناسب با کاربری درخواستی را بر اساس عرف و عادت معاملات محل، ارزیابی و سپس با احتساب و کسر حقوق مکتسبه متصرف نسبت به اراضی واقع در محدوده خدمات یا حوزه استحفاظی شهری با کاربری مسکونی تا مساحت 300 متر مربع و در مناطق روستایی تا هزار متر مربع و نسبت به سایر کاربری ها در محدوده خدمات یا حوزه استحفاظی شهری تا مساحت هزار متر مربع و در مناطق روستایی تا مساحت سه هزار متر مربع( به استثنای تجاری) مابقی به عنوان پذیره اولیه دریافت و با اعطای حق تملک اعیان سند اجاره تنظیم می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 45192

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha