محمد سالاری، رییس کمیسیون معماری شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار شبستان یکی از مهمترین دغدغه های این شورا را صیانت از فضای سبز و باغات تهران دانست و گفت: با توجه به مشکلات زیست محیطی عدیده تهران و آمارهایی که حاکی از مرگ 2700 نفر در سال در اثر آلودگی هواست صیانت از باغات به ویژه باغات کهنسال یکی از مهمترین مأموریت های شوراست.
وی افزود: متاسفانه به دلیل اینکه اراضی و باغات تهران که عموما در مناطق شمالی و غربی وجود دارند دارای ارزش افزوده قابل توجهی هستند باعث شده سودجویان برای رسیدن به منافع خود در راستای از بین بردن این باغات اقدام کنند.
سالاری با اشاره به مصوبه دوره های پیشین شورا مبنی بر ساخت و ساز و سطح اشغال 30 درصدی در باغات گفت: این مصوبه فی نفسه برای صیانت از باغ ها خوب بود اما در اجرا خروجی مثبتی نداشت و در تعدادی از مناطق میزان سطح اشغال به بیش از 30 درصد رسید و در مواردی به دلیل عدم وجود جزییات مصوبه به بهانه تأمین پارکینگ سطح اشغال در زیرزمین تا 80 درصد می رسید.
به گفته وی، در چنین شرایطی سطح اشغال 30 درصد معنایی در سطح زمین نداشت.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه گفته می شود ارزش یک درخت کهنسال بیش از هکتارها فضای سبز در پالایش هوا تأثیر دارد شورای شهر در ارتباط با بازبینی، طرح یک فوریت را مورد بررسی قرار گرفت و شهرداری مکلف شد تا به مالکان اجازه بیش از 30 درصد در طبقات را در فضای راه ها ندهد و در صورتی که فضای اشغال به بیش از 30 درصد برسد پایان کار صادر نشود.
وی همچنین با اشاره به لزوم اصلاح قوانین در حوزه قطع درختان برای ساخت و ساز اظهار کرد: شهرداری موظف است در صورت قطع درختان به منظور ساخت و ساز علاوه بر دریافت جریمه متولیان را به مراجع قضایی معرفی کند که متاسفانه این موضوع محقق نمی شود.
وی خاطرنشان کرد: دلیل شهرداری برای عدم بررسی چنین تخلفاتی این است که بسیاری از پرونده های ارجاعی به مراجع قضایی در صورت عامدانه و عالمانه بودن امر مورد قضاوت قرار می گیرد در حالی که تفسیرهایی صورت می گیرد که منجر به مختومه شدن اکثریت آرا می شود که در این مورد نیاز به اصلاح قوانین برای جلوگیری از قطع درختان است.
پایان پیام/
نظر شما