به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از سایت ایران تئاتر، جشن های اردیبهشت تئاتر ایران یکشنبه گذشته با حضور مهدی شفیعی مدیر کل مرکز هنرهای نمایشی در منزل بازیگر و کارگردان پیشکسوت تئاتر ایران کلید خورد. در این مراسم که با همراهی اتابک نادری مدیر هماهنگی امور استانها و عباس غفاری مدیر روابط عمومی مرکز برگزار شد استاد داود رشیدی پیام جشن اردیبهشت تئاتر ایران را خواند و پوستر این رویداد را همراه خانواده هنرمندش امضاء کرد.
در ابتدای این دیدار مهدی شفیعی، ضمن تبریک سال نو به داود رشیدی و خانوادهاش گفت: «امسال قرار است تمرکز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روی تئاتر باشد و ما هم به دنبال این هستیم که از این فرصت خوب استفاده کنیم و بتوانیم جریانی را در تئاتر کشور آغاز کنیم. بنابر این خدمت شما رسیدیم؛ تا پیام جشن اردیبهشت تئاتر ایران توسط شما خوانده شود که بیشک پیام شما، مطلَع خوبی برای تئاتر امسال خواهد بود.»
در ادامه، داود رشیدی نیز با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان سال تئاتر، تاکید کرد با نیت خوب و پشتکار هنرمندان و مسئولین، حتماً جریان تازهای در تئاتر کشور اتفاق خواهد افتاد.
پس از این سخنان، لیلی رشیدی، پیام پدرش به مناسبت اردیبهشت تئاتر ایران را خواند. داود رشیدی در بخشی از این پیام، با تاکید بر نقش انسانساز تئاتر میگوید: «تئاتر در راستای برداشتن فاصلهها و نزدیک کردن دلهایی از نژاد، اقوام و طوایف مختلف جهان، در سایه پیام صلح و دوستی گام بر میدارد.»
او در ادامه این پیام به چشم انداز تئاتر ایران اشاره و آرزو می کند: «اکنون در این روزهای خوشآیند و در هوای همدلی و همزبانی، و در جمع جوانان خلاق و پیشکسوتان تجربهمند، آرزویم برای تئاتر بالندگی و رشد و توسعه آن است و برای اهالی آن یکدلی، یکرنگی وهمگرایی. باشد که همگی فرزندانی اهل باشیم؛ و برای تئاتر، اقتصادی رو به رشد، شانی مستقل و عظمتی جاودانه بیافرینیم.»
خاطره بازی برومندها از گذشته ای که انگار همین دیروز بوده است
در ادامه این دیدار نوروزی، احترام برومند، همراه سالهای دور و نزدیک داود رشیدی، از سالهای دهه ۴۰ خورشیدی و به ویژه از روزهای نخست آشنایی و ازدوجشان گفت: «سال ۱۳۴۷، ما توسط یکی از دوستان روزنامه نویس که دوست صمیمی آقای رشیدی و دوست برادر من هم بود، آشنا شدیم و ازدواج کردیم. از آن زمان تا حالا ۴۷ سال میگذرد که کنار هم هستیم. این ایام آن قدر خوب و شیرین گذشت که انگار همین دیروز بود.»
یکی دیگر از خاطرات احترام برومند، مربوط به سال ۴۸ و اجرای «حسن کچل» در تالار سنگلج است؛ نمایشی به نویسندگی علی حاتمی و کارگردانی داود رشیدی: «چند سال بود که داود از اروپا برگشته و تعدادی از معروفترین نمایشنامههای خارجی را روی صحنه برده بود. سال ۴۸ که قرار شد نمایش «حسن کچل» را با همکاری علی حاتمی اجرا کند، هیچ کس فکر نمیکرد داود که سالهای زیادی را در خارج از کشور زندگی، تحصیل و کار کرده بود، از رقص شاطری چیزی بداند. ولی در واقع او بود که به همه یاد میداد که چطور باید این کار را انجام دهند!»
مرضیه برومند که خواهر کوچکتر احترام است، کمی دیرتر به جمع می پیوندد و از خاطرات گذشته و دوران مدرسه و دانشگاه و عروسی خواهرش میگوید: عروسی خواهرش با یکی از چهرههای جوان و مطرح تئاتری آن زمان؛ همان حیطهای که برومند دانشآموز خیلی دوست داشته زودتر تجربهاش کند. او با لبخندی بر لب تعریف میکند: «من و سوسن تسلیمی، هم مدرسهای بودیم و از یک جایی آرزویمان شد که برویم هنرهای زیبا و تئاتر بخوانیم. آن موقع داود تازه از خارج برگشته بود و ما کارهایش را میشناختیم. وقتی فهمیدم خواهرم قرار است با او ازدواج کند، باورم نشد. خیلی برایمان این اتفاق جذاب بود. اما از طرفی گفتم حالا همه فکر میکنند ما با پارتی بازی آمدیم دانشگاه. تا مدتها به هیچ کس نگفتم داود رشیدی شوهر خواهرم است!»
او از خاطرات روزهای گذشته، مدرسه حجت و شیطنتهایش هم میگوید؛ شیطنتهایی که پایشان را به مطب علامحسن ساعدی هم کشانده است: «یک مطبی بغل مدرسه ما بود و ما همیشه با سر و صدا کردن و آواز خواندن اذیتشان میکردیم. روی سر در مطب نوشته بود غلامحسن ساعدی و آن موقع هیچ کس این نام را نمیشناخت. همه گوهرمراد را میشناختند. ما هم نمیدانستیم دکتری که انقدر اذیتاش میکنیم، گوهر مراد است.»
او ادامه میدهد: «یک روز سوسن مادربزرگش را برد همین مطب و بلاخره ساعدی را دید. او هم گفته شما همان شیطانهایی هستید که سر و صدا میکنید و من را اذیت میکنید؟ اینجوری شده بود که سر حرفش با سوسن باز شده بود و در نهایت از او پرسیده بود تئاتر هم دوست دارید؟ سوسن هم بله محکمی گفته بود و از تئاترهایی که در مدرسه اجرا کردیم برایش گفته بود. او هم آخر گفت شاید من را بشناسید. من گوهر مراد هستم. من و سوسن باورمان نمیشد.»
یادگاری برای تئاتر ایران؛ امضای پوستر اردیبهشت تئاتر
در پایان این مراسم اتابک نادری که مسئولیت هماهنگی امور استانها و برگزاری جشن اردیبهشت تئاتر امسال را بر عهده دارد، از هنرمندان جمع تقاضا کرد به یادگار نام خودشان را روی پوستر جشن امضاء کنند که داود رشیدی، احترام برومند، مرضیه برومند و لیلی رشیدی هم با آرزوی سالی خوب برای تئاتر ایران، پوستر را به یادگار امضا می کنند.
جشن های اردیبهشت تئاتر ایران در سال ۹۴، از چهارم اردیبهشت و در خراسان رضوی آغاز خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما