فقدان اقتصاد دانش بنیان یعنی بازگشت به لیست جوامع غیرصنعتی

خبرگزاری شبستان: علم کمک می کند در توابع تولیدی و هم در صنایع، بهبود در شیوه تولید و افزایش آن داشته باشیم که این ورود مستقیم علم به رونق اقتصادی است.

عادل پیغامی، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سوال که پیشرفت علمی چگونه با رونق اقتصادی ارتباط دارد، گفت: تئوری های رایج اقصادی محورهای مختلفی را در این خصوص معرفی کرده است و قطعا پیشرفت علمی با رونق اقتصادی رابطه مستقیمی دارد.

 

وی با بیان اینکه این معنا باز می گردد به رونق اقتصادی در تولید بیشتر و کاهش هزینه ها، ادامه داد: علم کمک می کند در توابع تولیدی و هم در صنایع، بهبود در شیوه تولید و افزایش آن داشته باشیم که این ورود مستقیم علم به رونق اقتصادی است.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه در سال های اخیر ورود دیگری نیز مطرح شد با عنوان اقتصاد دانش بنیان نه به عنوان یک نهاد اقتصادی بلکه خود تابع تولید است، اظهار کرد: اقتصاد دانش بنیان علم انتقال تولید در اقتصاد از فضای مُقعر به فضای مُحدّب است، یعنی به طور فزاینده تولید می تواند در این فضا افزایش یافته و با پیشرفتی که در فضای مجازی شده، اقتصاد دانش بنیان رونق گرفته است و این دو مفهوم یعنی پیشرفت علم و رونق اقتصادی با یکدیگر ارتباط دارند.

 

چهره برجسته اقتصاد کشور بیان کرد: در مجموع علم با ایجاد فضاهای جدید با رونق اقتصادی ارتباط مستقیم دارد؛ به طور مثال در چرخه عمر بازاریابی یک محصول و تجاری سازی آن، عملا علم با ایجاد تنوع و فراهم آوردن محصولات جدید این فرصت را برای اهال کسب و کار ایجاد می کند که سودآوری به طور مداوم داشته باشند.

 

وی تصریح کرد: روش ورود علم در حوزه اقتصاد یا از ناحیه عوامل تولید است یعنی علم به مثابه یک عامل تولید در کنار کار و سرمایه و نهادهای تولیدی عمل می کند یا از ناحیه روش است یعنی روش تولید تغییر کرده یا ارتقا پیدا می کند، یا خودِ علم به عنوان یک محصول  به اقتصاد کمک می کند که بنگاه های اقتصاد دانش بنیان روش سوم را عمل می کنند و پیش از این به دو روش سنتی نخست عمل می شد.

 

پیغامی با بیان اینکه بخشی از تولید ثروت از در برخی از کشورها از ناحیه نرم و خودِ علم است، ابراز کرد: این موضوع تاکیدی است که مقام معظم رهبری در سیاست های اقتصاد مقاومتی داشته اند و همین طور برنامه ریزی برای تولید ثروت از جانب علم به جای نفت.

 

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به آنچه که در دنیا تحت عنوان اقتصاد دانش بنیان اتفاق می افتد، ما نیاز داریم جریان رسانه ای نیز فضای سیاستگذاری علم و دانش خود را با مقتضیات دانش بنیان تغییر و ارتقا دهند؛ اگر این اتفاق به وقوع پیوندد، سیستم عامل اتقصادی کشور نیز تقویت می شود اما در غیر این صورت، فرصت های بسیاری را از دست خواهیم داد به دلیل آن که دنیا در یک تقسیم کار بین المللی، کشورها را به دو دسته اقتصادی دانش بنیان و غیر دانش بنیان تقسیم می کند و نباید همچون دوره وقوع انقلاب صنعتی که کشورها به دو دسته صنعتی و غیر صنعتی تقسیم شدند و ما جزو کشورهای غیرصنعتی قرار گرفتیم، امروز نیز جز کشورهای اقتصادی غیردانش بنیان قرار گیریم.

پایان پیام/

 

کد خبر 451605

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha