به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حمید خادم قائمی، مدیرکل دیپلماسی عمومی و اطلاع رسانی سازمان انرژی اتمی کشور، شب گذشته(26فروردين) در نشست بزم اندیشه موسسه جوانان آستان قدس رضوی با بيان اينكه خواسته اول غرب تعلیقِ تحقیق و پژوهش هسته ای در کشور است، اظهار داشت: آمریکایی ها حاضر بودند تا تمام شرایط ما را قبول کرده و هر چه ما از آنها می خواستیم را بدهند اما در مقابل تحقیق و پژوهش هسته ای در کشور متوقف شود که ایران هرگز زیر بار این حرف نخواهد رفت.
خادم قائمی با اشاره به علت مخالفت غرب با فعالیت آب سنگین اراک ادامه داد: ماهیت سوخت آب سنگین این است که پسماند آن تولید پلوتونیوم می کند و از آن می توان در تاسیسات هسته ای استفاده کرد، اما ما هرگز به دنبال بمب اتم نیستیم و از طرفی این بدان معنا نیست که توان ساخت آن را نداریم.
وي با بیان اينكه در مذاکرات از هیچ خط قرمزی عبور نکرده و فردو همچنان در حال فعالیت بوده و تنها بخشی از اورانیوم های آن به اکسید تبدیل شده است، گفت: فرزندان غیور کشور دلسوزانه در حال تلاش برای احقاق حق کشورمان هستند و در مذاکرات اخیر نیز شبانه روز در حال تلاش بودند.
خادم قائمی افزود: مطابق با فتوای مقام معظم رهبری، ایران قصد تولید سلاح های کشتار جمعی مانند بمب اتم را ندارد اما دنیا باید این را بداند همانطور که خودمان موفق به غنی سازی 20 درصد برای رآکتور تهران شدیم توان انجام هر کاری را خواهیم داشت.
وی اظهار داشت: همانطور که رهبری فرمودند؛ هنوز هیچ اتفاقی رخ نداده و مرکز نطنز نیز به کار خود ادامه خواهد داد و فردو نیز تعطیل نمی شود.
مدیرکل دیپلماسی عمومی و اطلاع رسانی سازمان انرژی اتمی کشور افزود: در صنعت هسته ای کشور ما خرابکاری های زیادی توسط دشمنان صورت گرفته است و حتی داخل قطعاتی که به ما می فروختند بمب قرار می دادند.
وي گفت: قبل از انقلاب آمریکایی ها با نرم افزاری، سهم هر کشور را از لحاظ انرژی بررسی می کردند و برای ایران تا 20 نیروگاه هسته ای را پیش بینی کرده بودند اما بعد از انقلاب معتقد بودند که ایران به دلیل داشتن نفت و گاز نیازی به انرژی هسته ای ندارد.
وی گفت: بعضی از این دارو ها تنها 6 ساعت تاریخ انقضا دارند و به همین دلیل کارشناسان سازمان انرژی اتمی مراکز تولید این نوع از داروها را در داخل برخی بیمارستان ها تولید کرده اند.
مدیر کل دیپلماسی عمومی و اطلاع رسانی سازمان انرژی اتمی کشور افزود: کشاورزی هسته ای نیز یکی دیگر از فعالیت های ما بوده که از طرق آن توانستیم در یک مزرعه نمونه، 300 میلیارد تومان از طریق از بین بردن آفت های میوه انار صرفه جویی کنیم.
خادم قائمی با بيان اينكه کشور ایران توافق پادمان جامع را که 180 کشور عضو آن هستند را پذیرفته و طبق آن بازرسان آژانس حق دارند از مراکزی که قبلا به آن ها اعلام شده است بازدید کنند، تصريح كرد: اگر به توافق دست پیدا کنیم قادر خواهیم بود آن را به جای تولید در داخل کشور، بخریم که از لحاظ مالی بسیار برای کشور مقرون به صرفه تر است.
خادم قائمی با اشاره به اينكه سازمان انرژی اتمی کشور درصدد است تا بیمارستان هسته ای در کشور تاسیس کند که این امر در دستور کار سازمان قرار گرفته است، افزود: اگر کشور ایران این پروتکل را بپذیرد آژانس خواهد توانست از تمام مراکز ما بازرسی به عمل بیاورد که در دوره پیش به مدت دو سال ایران به طور داوطلبانه این پروتکل را پذیرفت.
وی ابراز داشت: یکی از مزیت های به نتیجه رسیدن مذاکرات این است که لازم نیست به بازار سیاه برویم و قطعات را با چندین برابر قیمت تهیه کنیم.
مدیر کل دیپلماسی عمومی و اطلاع رسانی سازمان انرژی اتمی کشور گفت: سازمان انرژی اتمی کشور سانتریفیوژهایی را تولید کرده است که کاربردهای دیگری علاوه بر غنی سازی اورانیوم دارد که یکی نمونه آن تولید واکسن است و به لطف خداوند چرخه سوخت در کشور ما کامل شده است.
پايان پيام/
نظر شما