به گزارش خبرنگار سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، جلسه هم اندیشی کارشناسان و رابطین خواهر کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور عصر چهارشنبه 26 فروردین با حضور دکتر عفت شریعتی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور و بیگدلی، کارشناس دفتر امور بانوان این ستاد برگزار شد.
بر پایه این گزارش، عفت شریعتی سخنان خود را در قالب سه محور خطاب به کارشناسان و رابطین خواهر کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور آغاز کرد و گفت: بخش نخست صحبت های من مربوط به حضرت صدیقه طاهره(سلام الله علیها) می شود که خداوند حضرت را عامل آفرینش جهان هستی معرفی کرد و در حدیث قدسی خطاب به پیامبر(صلی الله علیه و آله وسلم) فرمود: « لولاک یا محمد ما خلقت الأفلاک ولولا علی ما خلقتک ولولا فاطمة ما خلقتکما » یعنی «اگر حضرت زهرا(سلام الله علیها) نبود، دیگران نیز خلق نمی شدند»؛ این حدیث نشان از جایگاه والای حضرت دارد، امام خمینی(ره) نیز در اوایل انقلاب فرمود: (اگر روزی باید روز زن باشد چه روزی والاتر و افتخار آمیزتر از روز ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س) است)، بنابراین وجود مقدس حضرت آیینه تمام نمای خلقت است.
وی با اشاره به جایگاه و وظیفه زنان در جامعه گفت: مادر هستی ساز است، در حدیث می فرماید: الجنّة تحت أقدام الامّهات، بنابراین و با توجه به این موارد و زمانی که اجتماع را نگاه می کنیم می توانیم عملکرد خود را بررسی و محاسبه سرانگشتی داشته باشیم چراکه اجتماع برخاسته از خانواده است، خانواده ای که خود تحت تاثیر یک مدیر به عنوان مادر خانواده است و اینگونه است که جزء در کل و کل در جزء جامعه شناخته می شود.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: درست است که امروز ما در معرض هجوم رسانه های بیگانه، بنگاه های سخن پراکنی، اینترنت و ... هستیم اما این مسئله نمی تواند توجیه کننده برای سوء رفتار ما باشد چراکه خداوند برای ما همه چیز را پیش بینی کرد در آنجا که فرمود: « انا خلقنا الانسان من نطفه امشاج نبتليه فجعلناه سميعا بصيرا » (ما انسان را از نطفه مختلطى آفريديم و او را مىآزماييم بدين جهت او را شنوا و بينا قرار داديم)، بر اساس این آیه دو ابزار بینایی و شنوایی در اختیار انسان است، بینایی و شنوایی ظاهری و باطنی، اما در این بین برای تشخیص خرد و عقل و تدبیر و دانش است که اثرگذار است و در این مسیر کمک می کند.
شریعتی با بیان اینکه امروز جهان اسلام بیدار شده و این بیداری روزافزون است، افزود: این بیداری دیگر برگشتی ندارد و ادامه پیدا می کند تا به زمان ظهور برسد اما فتنه های فراوان بر سر راه این بیداری قرار دارد، با این حال بیداری روزافزونی است که در جهان اسلام شکل گرفته است و در آیینه انقلاب اسلامی ما به نتیجه رسید. امروز بسیاری از حکام کشورهای اطراف سرسپرده هستند اما مردم شان علیه ظالمان قیام کردند، همه این موارد از برکت دیانت است.
وی ادامه داد: تمامی این مراحل که عنوان کردم از تعالیم حضرت زهرا(سلام الله علیها) است، مگر نه این است که شکل گیری انقلاب اسلامی از مساجد شروع شد؟ مساجد خاستگاه این عزت در کشور ما شدند و امروز شما سنگری را در اختیار دارید که جایگاه سرنوشت سازی در پیشرو اهداف اسلامی است و در این میان کانون های فرهنگی هنری مساجد همین جایگاه را دارند.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور درست زندگی کردن، بهره وری از معنویت ها را می آموزند، آنچه که ما را در زندگی کردن صحیح یاری می کند و این کار آسانی هم نیست، بلکه باید با همدلی و همزبانی همانگونه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) عنوان کردند باید کار را پیش ببریم، بنابراین کانون ها نقش مهم و سرنوشت س ازی را در سطح محلاتف شهرها و کشور دارند.
شریعتی با اشاره به نقش کارشناسان و رابطین خواهر کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، گفت: شناسایی نیازهای محله از نظر فرهنگی-معنوی، درک کردن کودکان و نوجوانان، از جمله این وظایف است، به خاطر دارم که بزرگی می گفت درست 30 سال قبل بعد از افتتاح اولین مهدکودک بود که اولین خانه سالمندان ایجاد شد، این ماحصل همان است، وقتی من مادر به فرزندم نمی رسم و او را به مهدکودک می برم او نیز نمی رسد و مرا به خانه سالمندان می برد و این رابطه علّی و معلولی است.
وی تصریح کرد: مسجد باید جاذبه داشته باشد، ما نیروهای قابل توجهی را در مساجد نظیر ائمه جماعات توانمند داریم که باید پیشکسوت در مسجد باشند، همچنین بسیج حاضر در مسجد، هیات امنا و کانون های فرهنگی هنری که هر کدام نقش مهمی دارند باید یکدیگر را درک کنند، بنابراین هوشمندی شما در جذب افراد به مسجد حلقه اتصال این نیروها محسوب می شود و این هنرمندی کانون های فرهنگی هنری مساجد باید به اندازه ای ارج داشته باشد که یکیدگر را درک کنیم.
شریعتی با بیان اینکه کار مساجد فقط این نیست که در آنها نماز جماعت برگزار شود، گفت: مسجد محل زندگی است، مثل زمان پیامبر«صلی الله علیه و آله وسلم) باید برایش برنامه داشت، چنانچه در زمان انقلاب اسلامی نیز چنین بود و جوشش انقلاب از مسجد بود و خداوند این موهبت را عطا کرد که خواهران در مساجد حضور یافتند و فعالیت داشتند و دارند.
پایان پیام/
نظر شما