بررسی ضوابط معماری از منظر دین

خبرگزاری شبستان: سلسله جلسات فقه اسلامی و معماری ایرانی به همت مركز معماری حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، بنیاد معماری انقلاب اسلامی و گروه تحقیقات علوم ومعارف اسلامی احتجاج برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، امیر محمدخانی، رئیس بنیاد معماری انقلاب اسلامی و مدیر مركز معماری حوزه هنری با اشاره به هدف برگزاری این گارگاه گفت: در كشور ما بسیار تلاش شده است كه از آیات و روایات در مسیر تدوین ضوابط و مقررات اقداماتی صورت گیرد كه در این مسیر مركز معماری حوزه هنری با مشاركت بنیاد معماری انقلاب اسلامی و گروه تحقیقات علوم و معارف اسلامی با ایجاد مركز فقه اسلامی سعی می‌كند در راستای معرفی و تدوین اصول اساسی و تاثیرگذار دین مبین اسلام و ارتباط آن با سبك زندگی و معماری فعالیتی را آغاز كند. به همین جهت كارگاهی جهت بحث و بررسی و نحوه ارتباط معماران با آیات و روایات برگزار خواهد شد.

محمد در ادامه در پاسخ به عملیاتی شدن این برنامه و نقش وزارت علوم در آن گفت: در این برنامه با كمك معمارانی كه وارد این كارگاه می‌شوند موضوع اقتباس ضوابط معماری از منظر دین مورد بررسی قرار می‌گیرد و سپس نتایج تحقیقات به صورت مكتوب جمع آوری خواهد شد.

وی افزود: هدف اصلی مركز فقه معماری، تولید محتوا در مورد ویژگی‌های معماری از منظر دین اسلام است كه آموزش معماری و شهرسازی بسیار به این موضوع نیازمند است. در این برنامه سعی می‌شود به مسئله معماری از منظر دین نگریسته شود و با تولید محتوا به نتیجه رسد كه در این مسیر آموزش یكی از اركان مهم است؛ حال وزارت علوم از این فرصت استفاده كند یا نه، تصمیم با آن‌ها است.

محمدخانی با اشاره به نحو ارتباط معماری و فقه اسلامی در این برنامه گفت: در این برنامه ۳۰ موضوع مرتبط با معماری تهیه شده است كه از فقه اسلامی با توجه به آیات و روایات استخراج شده است كه در كارگروه‌های تخصصی سعی می‌شود با توجه به این كلید واژه‌ها ضوابط از آن استخراج شود، حال در این مسیر سوالی كه شاید در ذهن بسیاری به وجود آید آن است كه تا چه حد می‌توان به روایات استناد داشت؟ كه باید در پاسخ گفت در این مركز روایات با كمك حوزه‌های علمیه جست و جو و استخراج می‌شود و در مرحله دوم با كمك علم رجال روایات مورد بررسی و سندیت آن‌ها تایید می‌شود و در مرحله سوم كارگروه‌هایی كه افراد آن‌ها در همین كلاس‌ها آموزش دیده‌اند با توجه به علم معماری تبدیل به ضوابط مشخصی خواهد شد. بنابراین در این مسیر جست و جوی آیات و روایات، توثیق روایات، تدوین ضوابط و در‌‌نهایت استخراج ضوابط، معماری ایرانی مورد توجه قرار می‌گیرد كه با حضور معماران علاقه‌مند به فقه اسلامی به نتیجه خواهد رسید.

 در این كارگاه، علامه شیخ علی ریاحی نبی مدیر مركز فقه و معماری و مدرس دانشكده معماری سوره، موضوع معماری در آینه آیات و روایات را مورد بررسی قرار خواهد داد.

شركت كنندگان می‌توانند تا پایان فروردین ۹۴ با ثبت نام در سایت www. irac. ir در این كارگاه شركت و گواهی دریافت كنند.

 

پایان پیام/

کد خبر 451354

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha