نبود آموزش های مدون هنر انقلاب پس از گذشت سه دهه/ هنر اسلامی نیازمند توجه بیشتر است

خبرگزاری شبستان: هنر یکی از نیازهای انقلاب اسلامی محسوب می شود که پس از گذشت سه دهه هنوز آموزش مدونی برای آن تدوین نشده است.

 خبرگزاری شبستان- گلستان: امروز در بسیاری از جوامع زبان هنر؛ بهترین ابزار برای انتقال افکار و اندیشه های افراد است.

 

می توان با بهره مندی از هنر با آموزه ها و ارزش های اسلامی و انقلابی در راستای ارتقای فرهنگی جامعه گام برداشت.

 

زبان هنر می تواند به عنوان بهترین ابزار برای انتقال افکار و اندیشه های باشد.

 

مقام معظم رهبری در راستای اهمیت هنر فرمودند که ابزارهای هنری، بی شک، رساترین، بلیغ ترین و کاری ترین ابزار ابلاغ و تبلیغ پیام است.

 

مقام معظم رهبری هنر را یکی از نیازهای انقلاب دانست و فرمودند هنر انقلاب از آنجا که باید معارف نوین را در ذهن ها راسخ و ماندگار سازد، ناگزیر باید هنری ممتاز و فاخر و پیشرو باشد.

 

به همین منظور 20 فروردین روز شهادت مرتضی آوینی که سرآمد هنرمندان بود و انقلاب فرهنگی را به نام واقعی درک کرد روز هنر انقلاب اسلامی نامیده شد.

 

ابوالقاسم قاسمی، هنرمند عکاس گلستانی به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: از سال 65 وارد حوزه هنر عکس و فیلم شده ام و کار خود را با انجمن سینما جوان شروع کرده ام و حضور فعالی در تهیه آثار هنری و جشنواره ها داشته ام.

 

وی با بیان اینکه در دوران 8 سال دفاع مقدس به عنوان عکاس خبری حضور داشته ام، افزود: به مدت 15 سال مدرس انجمن سینما و دانشگاه های استان گلستان بوده ام و در حال حاضر روابط عمومی بانک ملت هستم و در حوزه رسانه فعالیت می کنم.

 

قاسمی با اشاره به اینکه حوزه عکس یک حوزه بسیار گسترده ای است، اظهارداشت: در کنار مباحث آموزشی، تکنولوژی یکی از مواردی است که باید در اختیار هنرمندان قرار گیرد و حوزه عکاسی یک حوزه هنری بسیار گسترده ای است.

 

وی تصریح کرد: در حال حاضر  گلستان از وجود عکاسان بسیار خوبی برخوردار است که توانسته در حوزه های مختلف فعال باشند و عکاسان رسانه ای خوبی در این سال ها تربیت شده و به مجموعه بدنه رسانه کشور تزریق شده است.

 

این عکاس هنرمند گفت: استان گلستان یکی از بهترین استان های کشور در حوزه حضور بین المللی را داشته است و انجمن عکاسان استان گلستان یکی از پر افتخار ترین انجمن فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است که با حداقل سال 4 تا 5 حضور بین الملل حوزه عکس توانسته این مهم را به انجام برساند.

 

حوزه عکس و رسانه در حوزه هنر انقلاب فعالیت بسیاری داشته است

وی با بیان اینکه سبک های عکاسی در کشور ما متعدد ومتفاوت است، افزود: حوزه عکس و رسانه در حوزه هنر انقلاب فعالیت بسیاری داشته عکس به عنوان بیانگر تصویری حرکت انقلاب اسلامی از آغازین روزهای انقلاب اسلامی حضور فعال و موثری داشته و توانستنه خود را به عنوان یک رسانه ارزشی تعریف کند.

 

قاسمی اظهارداشت: عکاسان دوران انقلاب اسلامی ایران به طور خواسته و یا ناخواسته رسالت انتقال مفاهیم ادبیات انقلاب را برعهده گرفتند و در این مدت توانسته اند فعالیت های خوبی در این حوزه به انجام برسانند.

 

وی تصریح کرد: تولد عکاسی نوین ایران را باید از انقلاب اسلامی دانست و مولد این حوزه هنر به 8 سال دفاع مقدس می رسد که عکاسان ما دارای نگرش، سبک، توانایی انتقال افکار و اندیشه از جامعه داخل به بیرون شده اند.

 

این هنرمند گفت: در آن زمان عکاسان ما دارای ثبت و اندیشه بودند و توانسته اند حرف های گفتنی بسیاری را مطرح کنند.

 

وی گفت: بعد از آن در حوزه های فرهنگی و تلاش های که در این راستا انجام شد طبیعی است که حوزه عکاسی اجتماعی با نگرش دفاع مقدس و یا حوزه داخل کشوری با نگرش های خاصی که در حال انجام است تاثیر متفاوتی را به جا می گذارد و در دو دهه بعد ما شاهدیم حوزه های اجتماعی و حوزه اندیشه تغییر پیدا کرد ونگرش ها عوض شد و بحث مدرنیته و انواع اقسام سبک ها مطرح شد.

 

قاسمی افزود: تفاوت هایی بین عکاسان حرفه ای و عکاسان آماتور و تفاوت های بین عکاسان نسل اول انقلاب و عکاسان نسل دوم انقلاب باعث می شود این حوزه بسیار گسترده و قابل بحث باشد.

 

بزرگترین هنر انقلاب اسلامی، انقلاب فرهنگی بود

این هنرمند عکاس یادآورشد: بزرگترین هنر انقلاب اسلامی، انقلاب فرهنگی بود تغییر در رویه رفتار فرهنگی باعث شد تا مردم کشش و گرایش بسیار مناسب و بسیاری به سمت آنچه راکه خواهان آن بودند و تا کنون به دست نیاورده بودند را پیدا کنند.

 

وی با بیان اینکه حوزه انقلاب مربوط به حوزه درونیات فکری انسان ها است و برخاسته از نیاز و باورهای دینی آن ها است، تصریح کرد: در حوزه نیاز و باورهای دینی در حوزه دین خواهی هنر حرف بسیار خوبی را می تواند بزند و انتقال اندیشه را از بدنه به جامعه می تواند منتقل کند.

 

قاسمی خاطرنشان کرد: حوزه هنر انقلاب اسلامی توانسته در طول این مدت کارهای خوبی را انجام دهد اما آن طور که باید صورت می گرفت انجام نشده است و این به خاطر نقاط خاصی نه به عنوان نقاط ضعف حوزه کاری بلکه به عنوان گستردگی شرایط وجود داشت که یکی از آن ها می تواند فقدان بودجه فرهنگی مناسب ملی و استانی در حوزه عکس باشد.

 

نبود آموزش های مدون هنر انقلاب اسلامی سبب ضعف در برخی از حوزه ها شده است

وی گفت: پس از سه دهه انقلاب تاکنون ما چیزی به عنوان هنر انقلاب مدون نداریم و درسی به نام هنر انقلاب اسلامی تدوین نشده است که تدریس شود و اگر تدوین شده اندیشه های انقلاب اسلامی است و نه سبک های انقلاب اسلامی و این دو خلا موجود باعث شده تا در قسمت هایی احساس ضعف داشته باشیم.

 

قاسمی تصریح کرد: تعهد به  ارزش ها و انقلاب اسلامی بسیار مهم و قابل توجه است.

 

وی با بیان اینکه ما از پوشش اندیشه ای که مبتنی بر جامعه اسلامی باشد برخوردار نیستیم، یاد آور شد: در برخی از عکس های نشانی از غرب باشد آن عکاس را یک عکاس متفکر خطاب می کنند و اگر از گلزار شهدا عکاسی شود دیگر یک عکاس متفکر محسوب نخواهد شد بلکه یک عکاس سنت گرا به شما خواهد آمد.

 

وی افزود: نوع برخورد با هنر منوط شده با نوع برخورد با اندیشه های غرب و اسلامی و اگر فردی عکاس اسلامی باشد و حتی وابسته به هیچ جناح و گروهی نباشد اما از گلزار شهدا عکس بگیرد مطمئنا با آن برخورد خواهد شد چون که نماد سازی کرده است.

 

جشنواره های غربی ما را ما را به سمت سیاه نمایی جامعه ایران سوق می دهند

قاسمی خاطرنشان کرد: نمایشگاه ها و جشنواره های غربی دارند ما را به سمت سیاه نمایی جامعه ایران سوق می دهند و ما نیازمند راهکارهستیم و نقشه راه تدوین شده و تبیین در حوزه هنر عکس تعریف شود و در اختیار قرار گیرد.

 

وی گفت: سوگیری عام در خصوص عکاسی وجود دارد به دلیل اینکه عکاسان غیر حرفه ای و عکاسان موبایلی زیاد شده اند و در حقیقت دوربین به عنوان یک وسیله عام در اختیار افراد قرار گرفته  و هرکس در هر جایی با موبایل خود تصویری را تهیه می کند تا در صفحه خصوصی خود بگذارد اما نمی داند هنر متعهد اجازه تصویربرداری بسیاری از چیزها را نمی دهد.

 

این هنرمند عکاس افزود: امروز تکنولوژی در اختیار عام قرار گرفته است اما اندیشه استفاده از تکنولوژی به عنوان یک فرهنگ هنوز تعریف نشده است که نیازمند یک باز تعریف است.

 

وی اظهارداشت: برای تبیین و ترسیم مسیر تعالی در هنر عکاسی در دانشگاه ها باید راهکاری اندیشیده شود، تغییر در تدریس عکاسی و ورود به مباحث جامعه شناسی مثبت با نگاه متعهدانه مدنظر باشد و تعریف صحیح اقتصاد هنر جهت رفع دغدغه عکاسان باید مدنظر باشد.

 

قاسمی تصریح کرد: ترمیم شکاف اندیشه در عکاسی های متعهد باید مدنظر قرار گیرد و هرچه سریعتر انجام شود و حمایت فرهنگ و ارشاد اسلامی از انجمن عکاسان کشور و استان بیشتر شود.

 

صمد رحیمی نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر نیز به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: مدت 17 تا 18 سال است که در این عرصه فعالیت دارم.

 

وی افزود: افرادی که در زمینه تئاتر فعالیت می کنند این هنر را به عنوان یک شغل نمی دانند بلکه تعهدی است که به جامعه دارند و این باعث می شود تا در این عرصه تلاش کنند.

 

کمبود متن خوب مشکل اصلی هنرمندان عرصه تئاتر

رحیمی با اشاره به مشکلات این هنر، اظهارداشت: مشکلات بسیاری در این عرصه وجود دارد که کمبود متن خوب یکی از مشکلات تخصصی این هنر محسوب می شود.

 

وی مخاطب شناسی در این عرصه را یکی از مهمترین کاردانست، تصریح کرد: اکثر کارها بدون اینکه مخاطب شناسی شوند به اجرای عمومی گذاشته می شوند و همه طیف آدم ها از آن دیدن خواهند کرد و اگر ایراد و ضعفی وجود داشته باشد باعث می شود تا ذهنیت بدی برای تماشاگر ایجاد شود.

 

این هنرمند تئاتر، نبود سالن های تخصصی را یکی دیگر از مشکلات این هنر اعلام کرد و گفت: ما بجز تالار فخرالدین اسعد گرگانی سالن تخصصی دیگری نداریم که قابلیت اجرای خوبی در آن وجود داشته باشد.

 

تئاتر یک هنر تفننی نیست

وی آموزش در تئاتر را بسیار مهم برشمرد و افزود: جامعه تئاتر را به عنوان یک هنر تفننی و سرگرمی به آن نگاه می کند که این نوع نگاه به هنر آسیب می رساند.

 

رحیمی اظهارداشت: رسالتی که در این هنر وجود دارد بسیار مهم است چراکه در اکثر مواقع تئاتر باعث تعالی انسان می شود.

 

تئاتر انقلاب کمک کننده جامعه بشری

وی تصریح کرد: با شرایطی که وجود دارد آنچه که می تواند کمک کند به جامعه بشری بحث تئاتر انقلاب است که بسیار موثر است.

 

این هنرمند خاطرنشان کرد: در حال حاضر شرایط بسیار خوبی فراهم است برای اینکه بتوانیم در این عرصه کار کنیم.

 

وی گفت: تا زمانی که تئاتر در سبد خانوار قرار نگیرد آنچه را که ما می خواهیم شکل نخواهد گرفت و تا زمانی که خانواده احساس نیاز نکند قطعا نگاه تفننی نسبت به آن صورت خواهد گرفت.

 

جوانان ما نیازمند به شناخت هویت اصلی خود هستند

نقی محمد نژاد، رئیس حوزه هنری گلستان نیز به خبرنگار خبرگزاری شبستان در گرگان گفت: امروز با توجه به شکسته شدن مرزهای فرهنگی جوانان ما نیازمند به یک شناخت هویت اصلی خود دارند.

 

وی افزود: قطعا حوزه هنری که تعهدش به هنر انقلاب و ترویج فرهنگی دینی است برای شناساندن هویت ایرانی و اسلامی به نسل جوان خواهان هویت، گام های موثری می تواند بردارد.

 

وی افزود: به طور یقین می توان گفت آنچه که انجام شد کافی نبود برای اینکه نسل های جدید از دگرگونی های جدید، خواسته های جدید و نیازهای جدید دارند که سطح شناخت ها دهه به دهه متفاوت است.

 

محمدنژاد اظهارداشت: باید به تناسب نیازهای نسل جوان و آنچه که باید برای تحکیم فرهنگ اصیل ایرانی، ملی و اسلامی کار کرد قدم برداشت و برای آن برنامه ریزی کرد.

 

وی تصریح کرد: استان گلستان با توجه به قومیت هایی که در آن هستند و فرهنگ های مختلفی که در کنار هم قرار گرفته است لازم است گام هایی به تناسب نیاز منطقه و نیاز فرهنگ های بومی حوزه هنری بردارد.

 

رئیس حوزه هنری گلستان پرورش هنرمندان متعهد و نیرو ساز را یکی از برنامه ها دانست و یادآور شد: تا زمانی که نیروها نسبت به هویت و نیازهای خود آگاهی نداشته باشند نمی توان کارهای مفید وموثری انجام داد.

 

پایان پیام/

 

گزارش: فائزه نوچمنی

 

 

 

 

کد خبر 451284

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha