به گزارش خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 22 خرداد نمایندگان ابتدا دوفوریت طرح ادغام سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را بررسی کردند و با 129 رأی موافق، 69 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع به آن رأی منفی دادند و به همین دلیل یکفوریت این طرح به رأی گذاشته شد که با 149 رأی موافق، 43 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع به تصویب رسید.
در مقدمه توجیهی این طرح که به امضای 83 نفر از نمایندگان مجلس رسیده است، آمده است: با توجه به اهمیت گردشگری در کشور چون کشوری عزیزمان جزء 10 کشور برتر دنیا از نظر جایگاه گردشگری است و بر اساس سند چشمانداز باید بتواند در کشورهای منطقه جایگاه برتر با توجه به استعدادهای فوقالذکر را پیدا کند و همچنین به منظور کوچکسازی دولت بر اساس اصل 44 قانون اساسی، کم کردن هزینه دولت و کاهش هزینههای غیر ضروری و نظارت بر اهداف گردشگری کشور طرح زیر تقدیم میشود.
در صورت تصویب نهایی این طرح، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادغام و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزارت فرهنگ و ارشاد و میراث فرهنگی و گردشگری تغییر نام مییابد و قانون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مصوب 23/10/1382 و آییننامههای اجرایی آن حسب مورد تا زمان تصویب این قانون اعتبار دارد.
مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: با توجه به اینکه کشورمان از نظر جاذبههای گردشگری و آثار تاریخی جزء 10 کشور برتر دنیا است و با توجه به اینکه نمونههایی از آثار تاریخی و میراث فرهنگی ما در موزههای کشورهای دیگر به معرض نمایش گذاشته میشود پس استعدادهای گردشگری در کشور ما بسیار زیاد است.
وی با اشاره به جایگاه سوم صنعت گردشگری بعد از صنعت نفت و خودروسازی از نظر درآمد در کشور بیان کرد: کشورهایی که از نظر جاذبههای گردشگری در ردیف بیستم تا سیام و حتی چهلم قرار دارند میبینیم که هر ساله 20 میلیارد دلار درآمد از صنعت گردشگریشان کسب میکنند، این در حالی است که کشور ما در ردیف دهم قرار دارد درآمد گردشگریاش سالانه یک میلیارد دلار است که این خیلی کم است.
لاهوتی با بیان اینکه نظارت در سازمان میراث فرهنگی وجود ندارد، اظهار کرد: اگر این سازمان زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد اختیارات وسیعتری دارد.
وی خطاب به نمایندگان مجلس با ذکر این سؤال که آیا شما به ریاست سازمان میراث فرهنگی به عنوان یک نماینده دسترسی دارید، گفت: وقتی ما به عنوان نماینده به رییس این سازمان دسترسی نداریم چگونه میخواهیم یک سرمایهگذار به آنان دسترسی داشته باشد.
لاهوتی با تأکید بر لزوم حمایت از سرمایهگذاران در حوزه میراث فرهنگی تصریح کرد: سرمایهگذاران در حوزه میراث فرهنگی امنیت و اطمینان میخواهند، پس اجازه بدهید این سازمان بدون هیچ تغییری زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیاید و به کارهای سازمانی و تخصصی بپردازد نه به کارهای سیاسی.
علیاصغر یوسفنژاد، نماینده ساری نیز در مخالفت با این طرح گفت: اصلا این طرح فوریت ندارد و اینکه چرا اجازه ندادند کمیسیون صنایع و معادن که کمیسیون اصلی آن را بررسی کند جای سؤال دارد.
وی اظهار کرد: ما داریم با این روش سطح عالی سازمان میراث فرهنگی را تنزل میدهیم و در مجامع بینالمللی با این ادغام سطح ما کاهش مییابد.
یوسفنژاد با تأکید بر اینکه سازمان میراث فرهنگی یک سازمان فرابخشی است، اظهار کرد: به دلیل اینکه این سازمان یک سازمان فرابخشی است عنوان معاونت رییسجمهور مطرح است، پس نباید آن را زیر نظر وزارتخانهای ببریم که خودش در کارهایش مانده است.
وی تأکید کرد: این طرح به نوعی مرگ سازمان میراث فرهنگی است.
محمدیاری، نماینده چالش نیز در موافقت با این طرح گفت: امروز درآمد بسیاری از کشورهای دنیا از صنعت توریسم و گردشگری که مبتنی بر صنایع دستی و مواهب طبیعیشان است بدست میآید و ما متأسفانه با داشتن صنایع دستی خوب و مواهب طبیعی بسیار به دلیل بیبرنامگی از بخشی از این درآمد محروم هستیم.
وی تأکید کرد: امروز در بعضی از کشورهای دنیا مثلا در ایتالیا و در شهر ونیز حدود دو برابر درآمد نفتی ما از صنعت توریسم درآمد کسب میکند ولی ما متأسفانه نتوانستیم از میراث فرهنگیمان به خوبی حراست کنیم.
عیسی جعفری، نماینده بهار و کبودرآهنگ نیز به عنوان مخالف دوم با این طرح گفت: عزیزانی که پیشنهاددهنده بودند به دلیل برخی عزل و نصبها در این سازمان این پیشنهاد را دادند که این منطقی نیست که برای برخورد با یک فرد یک مجموعه را که اثربخشی خوبی در کشور دارد عمل جراحی کنیم.
وی اظهار کرد: وزارت فرهنگ در بعضی از وظایف خودش مانده است و خود این وزارتخانه با این ادغام مخالف است، پس چرا ما بیاییم یک سازمان عریض و طویلی را به آن اضافه کنیم.
جعفری تصریح کرد: حذف سازمان میراث فرهنگی از معاونت ریاستجمهوری و ادغام آن در یک وزارتخانه جایگاه ما را در نزد جهانیان تنزل میدهد و ما با این روش در واقع در دستان خودمان جایگاهمان را پایین میآوریم.
نماینده بهار و کبودرآهنگ تصریح کرد: در حال حاضر چه مسئله و خسارت فوریای پیش آمده است که ما این طرح را با دوفوریت ارایه میدهیم؟
بهروز جعفری، نماینده سمیرم نیز در تذکری و با استناد به ماده 160 آییننامه داخلی مجلس گفت: من به نظر طراحان و موافقان این طرح که باید سازمان میراث فرهنگی پاسخگوی مجلس باشد احترام میگذارم اما در مبانی و ارایه طرحهای دوفوریتی در آییننامه داخلی مجلس قواعدی آمده است که باید در ارایه طرحهای دوفوریتی به آن توجه شود.
وی اظهار کرد: با توجه به ادغامهایی که در حال حاضر دولت انجام داده است و ادغامهایی که در راه است چرا این طرح با قید دوفوریت به صحن علنی مجلس ارایه میشود، بهتر است نمایندگان به صورت عادی این طرح را بررسی کنند.
حیدری دستنایی، نماینده اردل و فارسان نیز در موافقت با این طرح گفت: اگر نمایندگان به این طرح رأی بدهند ما شرح وظایف وزارتخانه جدید را نیز ارایه میدهیم.
وی تأکید کرد: آیا این سازمان به ویژه در سنوات اخیر موفق بوده است که ما در حال حاضر نگران بهم ریختن شرایط موجود آن هستیم.
حیدری خاطرنشان کرد: اگر اندکی تأمل کنیم میبینیم که جایگاه صنایع دستی ما و گردشگری ما در همه نقاط کشور در آن جایگاهی که باید باشد نیست.
وی با تأکید بر اینکه این سازمان از اهداف کاری خودش دور شده است، گفت: متأسفانه این مجموعه تبدیل به حیاط خلوتی برای عدهای شده است و اگر به کارنامه سیاه لیدر گروه انحرافی نگاه کنید این امر را مشاهده میکنید.
وی خطاب به نمایندگان گفت: آیا ما نمایندگان مسئول نیستیم که جلوی این همه حیف و میل در این سازمان را بگیریم.
پایان پیام/
نظر شما