به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) عصر امروز (25 فروردین) در نشست خبری که در مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) برگزار شد، با اشاره به این که مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) در سال 76 توسط آیت الله فاضل لنکرانی مرجع تقلید شیعیان تأسیس شد، عنوان کرد: مرکز تخصصی ائمه اطهار (ع) از زیرمجموعههای مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) است که بنیان آن از سال 1383 پایه ریزی شده است.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) تصریح کرد: در مرکز فقهی ائمه اطهار، مبانی تخصصی و عمیق فقه مورد بررسی قرار میگیرد و همچنین تربیت مجتهدان و فقهای زمانشناس در راستای این اهداف میباشد.
مرکز تخصصی تربیت محقق مذاهب اسلامی نیاز امروز جامعه
آیت الله فاضل لنکرانی اظهار داشت: در زمان حیات آیت الله فاضل لنکرانی و قبل از این که قضای امروز داعش و شبهات وهابیت پیش بیاید، این ضرورت احساس شد که متخصصینی در مسأله امامت و علم کلام داشته باشیم که مسلط بر مبانی کلامی، رجالی، تفسیری و حدیثی اهل سنت باشند که بتوانند با تسلط بر کتب اهل سنت، از اهل بیت (ع) در برابر شبهات دفاع کنند.
وی افزود: در راستای ضرورت پرداختن به مباحث امامت و علم کلام، مرکز تخصصی تربیت محقق مذاهب اسلامی در مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) شکل گرفت که به صورت رسمی از میان طلاب حوزههای علمیه پذیرش صورت گرفت.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) با بیان این که امسال سومین دوره تربیت محقق مذاهب اسلامی در این مرکز حضور دارند، گفت: امروز سازمانهای امنیتی در دنیا به دنبال طرحی علیه مبانی شیعه هستند و هدف کلان آنها این است که با طرح شبهه میان شیعیان، جوانان را از مکتب اهل بیت (ع) دور کنند.
آیت الله فاضل لنکرانی ادامه داد: یکی از اهداف کلان دشمنان اسلام، شیعههراسی و اسلامهراسی در جهان است و هدف مرکز تخصصی تربیت محقق مذاهب اسلامی این است که در عصر حاضر، این شبههها و توطئهها را رصد کند و به آنان پاسخ دهد.
ارائه بیش از 50 پژوهش در مرکز تخصصی ائمه اطهار (ع)
وی با بیان این که کار اصلی پژوهشگران در مرکز تخصصی ائمه اطهار (ع) آموزش پژوهشمحوری است، عنوان کرد: بیش از 50 پژوهش در مرکز تخصصی ائمه اطهار (ع) ارائه شده است که برخی از آنان چاپ شده است.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) بیان داشت: مرکز تخصصی ائمه اطهار (ع) در ترم اول سال 93 مباحث را در 16 عنوان از جمله تفسیر، مهدویت، فقه مقارن، عقاید خاص شیعه، فرق انحرافی، امام شناسی، کتاب شناسی و مبانی رجالی شیعه، مبانی و تفسیر فریقین و تاریخ حدیث در 195 جلسه برگزار کرد، در حالی که در ترم دوم، کلاسها در 21 عنوان و در 140 جلسه تا کنون برگزار شده است.
امروز دنیا توجه خاصی به مکتب اهل بیت (ع) پیدا کرده است
آیت الله فاضل لنکرانی تصریح کرد: تا 10 سال گذشته، مراکزی که مباحث رجالی و تاریخی را به صورت آموزشی مطرح کند، وجود نداشت و در گذشته به صورت مطالعات شخصی توسط علمای شیعه صورت میگرفت، در حالی که مرکز تخصصی ائمه اطهار (ع) این امکان را فراهم کرده است.
وی تأکید کرد: در مراکز تخصصی فقه، نه تنها از مقدسات و ارزشهای شیعه دفاع میشود، بلکه از درون منابع گسترده و ارزشمند شیعه، درر اعتقادی و حقایق و معارف ناب استخراج میشود.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) اظهار داشت: امروز دنیا از جمله مراکز علمی و دانشگاهی بینالمللی توجه خاصی به مکتب اهل بیت (ع) پیدا کردند و انقلاب اسلامی ایران از طریق نظام و مکتب اهل بیت (ع) به دنیا صادر میشود.
ارائه 25 مقاله در پاسخ به 20 شبهه در شورای مربوط به فضای مجازی
آیت الله فاضل لنکرانی یادآور شد: مرکز تخصصی ائمه اطهار، دارای شورای مربوط به فضای مجازی است که در این شورا، شبهات مورد بررسی قرار میگیرد، از جمله این که این شورا تا کنون 25 مقاله در پاسخ به 20 شبهه ارائه داده است، همچنین کتاب شناسی در 40 عنوان کتاب و در حدیثپژوهی 15 حدیث را پژوهش کامل کرده است.
برگزاری 15 نشست علمی با موضوع مفهومشناسی سلفیه/داعش خطری برای مجموعه بشریت
وی بیان کرد: مرکز تخصصی ائمه اطهار (ع) در کنار کارهای آموزشی و پژوهشی، در بخش اعتقادات و کلام نیز مشغول به فعالیت است و همایشهای ارزشمندی تا کنون برگزار کرده است.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) تصریح کرد: همان طور که اسرائیل خطری برای مجموعه بشریت است، داعش نیز خطری برای مجموعه بشریت است؛ داعش مدعی است که بر فقه سلف پیش میرود، بر همین اساس 15 نشست علمی با موضوع مفهومشناسی سلفیه، تاریخ تفکر سلفی گری و جریان شناسی سلفی گری برگزار شده است.
برگزاری 16 همایش علمی در مرکز فقهی ائمه اطهار (ع)
آیت الله فاضل لنکرانی با بیان این که مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) تا کنون 16 همایش علمی برگزار کرده است، گفت: امروز به برکت مرکز تخصصی ائمه اطهار (ع) و دیگر مراکز دینی، باب مراوده قم با الأزهر مصر و دیگر مراکز علمی جهان باز شده است.
وی ادامه داد: ائمه معصومین (ع) در تمام مباحث فقهی به قرآن استدلال کردند که مرکز تخصصی این مباحث را در دو جلد کتاب جمع آوری کرده است و در همایشهایی که برگزار میکند، به محققان کشورهای دیگر ارائه میدهد، همچنین موسوعه «عقاید الأئمه الاطهار» تا کنون در دو جلد چاپ شده است که امید است به 15 جلد برسد.
تربیت بیش از 50 مجتهد در مرکز فقهی ائمه اطهار (ع)
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) اظهار داشت: امروز افغانستان با هجوم شبهات در میان جوانان روبروست که نیاز به علمایی دارد که پاسخگو باشند، بر همین اساس بخشی از مرکز تخصصی ائمه اطهار (ع) را به طلاب خارجی اختصاص دادیم تا بتوانند منشأ آثار فراوان در آینده باشند.
آیت الله فاضل لنکرانی عنوان کرد: مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) از سال 76 تا کنون بیش از 50 مجتهد تربیت کرده است، همچنین مدرسین خوبی به حوزههای علمیه تحویل داده است که امروز کرسیهای تدریس سطوح عالی حوزه را دارند.
وی در پایان گفت: در مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) بیش از 400 طلبه در بخش فقه، اصول، تفسیر و کلام مشغول به فعالیت هستند تا نیاز فقهی نظام را بررسی کنند و قدمی برای خدمت به نظام بردارند.
پایان پیام/
نظر شما